Κυριακή 20 Μαΐου 2012

ΜΕ ΗΓΕΤΗ ΤΟΝ ΝΤΡΟΓΚΜΠΑ Η ΤΣΕΛΣΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ – ΤΟΥ ΤΟ ΧΡΩΣΤΟΥΣΕ Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Λένε πως στο τέλος κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί αλλά ο Ντρογκμπά είχε διαφορετική άποψη. Ο Ιβοριανός που οδήγησε στον τελικό την Τσέλσι, ήταν ακόμη μία φορά συγκλονιστικός. Τι και αν στο 83' ο Μίλερ έκανε το 1-0 για τη Μπάγερν και όλοι προδίκαζαν ότι η Μπάγερν θα γιορτάσει μέσα στο σπίτι της την κατάκτηση του τροπαίου, ο Ντρογκμπά δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και στο πρώτο κόρνερ που κέρδισε η Τσέλσι στο 88', με κεφαλιά έκανε το 1-1 και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

Μόλις στο 3 λεπτό της παράτασης ο Ντρογκμπά κάνει ένα αχρείαστο πέναλτι αλλά ο Τσεχ νικά τον Ρομπέν και έτσι παραμένει το 1-1. Στη φάση του πέναλτι τραυματίζεται και αποχωρεί από το παιχνίδι ο Ριμπερί. Το 1-1 παράμεινε μέχρι το τέλος της παράτασης και έτσι οδηγηθήκαμε στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι. Και εκεί πάλι όλα έδειχναν Μπάγερν μιας και ο Μάτα έχασε το πρώτο πέναλτι. Και όλα έδειχαν ότι η ατάκα μύθος του Λίνεκερ θα επαληθευτεί και πάλι. Ο Όλιτς έχασε το πέναλτι μιας και το απέκρουσε ο Τσεχ, ο Κόουλ ευστόχησε και έτσι έγινε το 3-3 στα πέναλτι. Από πλευράς Μπάγερν αναλαμβάνει την εκτέλεση του τελευταίου πέναλτι, όπως και στη Μαδρίτη, ο Σβαιστάνγκερ. Το χάνει μιας και το σουτ πάει στο δοκάρι. Και σε αυτό το πέναλτι όπως και σε όλα ο Τσεχ έπεσε στη σωστή γωνία. Η μπάλα σε εκείνο το σημείο ζύγιζε τόνους ο Ντρογκμπά απέδειξε πόσο μεγάλος παίχτης είναι ευστοχώντας στο τελευταίο και κρισιμότερο πέναλτι και έτσι η Τσέλσι αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. .

Του το χρωστούσε η ιστορία και μην παραλείπουμε το γεγονός ότι για πολλές παλιοσειρές της Τσέλσι σήμερα ήταν η τελευταία τους ευκαιρία να κατακτήσουν ένα Τσάμπιονς Λιγκ. Για αυτούς του τελειωμένους όπως λέγανε κάποιοι στην αρχή της χρονιάς, υποστηρίζοντας τον κομπλεξικό Αντρέ Βίλας Μπόας. Και σίγουρα δε γίνεται να μην γίνει αναφορά στον Ντι Ματέο. Ο Ντι Ματέο αναμόρφωσε αυτή την ομάδα,  κέρδισε τους παίχτες του, τους ντόπαρε ψυχολογικά και είδαμε μία τελείως διαφορετική εικόνα από την Τσέλσι. Βέβαια θα μου πείτε ότι μόνο το πούλμαν δεν είχε βάλει μπροστά στην εστία του Τσεχ και ίσως να έχετε δίκιο. Αλλά σημασία έχει το αποτέλεσμα. Και δε γίνεται η Τσέλσι να πήγαινε και να έπαιζε στα ίσια τη Μπαρτσελόνα ή τη Μπάγερν. Αν το έκανε αυτό σήμερα θα μιλούσαμε για άλλα πράγματα.

Στο καθ αυτό το παιχνίδι, κύλησε όπως ακριβώς το περιμέναμε και το έγραφα και στην ανάλυση του τελικού. Ήταν ένας επιθετικός μονόλογος για τη Μπάγερν, σε πολλά σημεία του παιχνιδιού η πίεση προς την εστία της Τσέλσι ήταν ασφυχτική και με την Τσέλσι να παίζει επί της ουσίας 120 λεπτά άμυνα. Άντεξε, είχε και πολλές δόσεις τύχης με και θα έλεγα ότι και ο θεός σήμερα ήταν με την Τσέλσι. Μας δικαίωσε σήμερα η Τσέλσι, τη στιγμή που όλος ο κόσμος είχε πέσει πάνω στη Μπάγερν εγώ μέσα από την ανάλυση του παιχνιδιού πρότεινα κόντρα σε όλους, την κατάκτηση για την Τσέλσι.