Σάββατο 19 Μαΐου 2012

ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΜΠΑΓΕΡΝ ΚΑΙ ΤΣΕΛΣΙ – ΑΝΑΛΥΣΗ BY BETSECRET

Σήμερα στο Μόναχο, στο 66.000 θέσεων Allianz Arena, έχουμε την τελευταίο και σημαντικότερο παιχνίδι της χρονιάς σε συλλογικό επίπεδο. Ο τελικός της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Μπάγερν εναντίον Τσέλσι, σε έναν τελικό των αουτσάιντερ με βάσει τα όσα ανέμεναν οι περισσότεροι στις διασταυρώσεις των ημιτελικών.

Η Μπάγερν προέρχεται από την συντριβή στον τελικό του κυπέλλου με τη Ντόρτμουντ, με τους Βεστφαλούς να σκορπίζουν τη Μπάγερν στους 5 ανέμους. 5-2 το τελικό σκορ. Η άμυνα της Μπάγερν θύμιζε σουρωτήρι, έμπαζε από παντού με τη Ντόρτμουντ να λέει ευχαριστώ στα δώρα της άμυνας των Βαυαρών. Το κλίμα πάντως δεν είναι το καλύτερο δυνατό και αν σήμερα οι Βαυαροί δεν πάρουν την κούπα, θα έχουμε εξελίξεις. Ήδη την προηγούμενη βδομάδα ο Ρομπέν, βγήκε και τα είπε σταράτα ότι δηλαδή χάσαμε εξαιτίας της άμυνάς μας που έκανε δώρα στη Ντόρτμουντ. Ο Χάινκες πονοκεφαλιάζει για τις απουσίες των Μπαντστούμπερ, Αλάμπα και Λουις Γκουστάβο. Ο Μπαντστούμπερ φέτος ήταν ο καλύτερος αμυντικός της Μπάγερν. Τη θέση του Μπαντστούμπερ στο κέντρο της άμυνας, θα πάρει ο γκαφατζής Μπόατενγκ, τη θέση του πολύ καλού Αλάμπα θα πάρει πιθανότατα ο Κοτέντο ενώ στα χαφ αντί του Λουις Γκουστάβο ο Χάινκες θα βάλει τον Κροος. 

Η Τσέλσι από την άλλη αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης μιας και από τη στιγμή ο Αμπράμοβιτς έστειλε στο ταμείο ανεργίας τον κομπλεξικό Βίλας Μπόας η ομάδα μεταμορφώθηκε, πήρε την πρόκριση με τη Νάπολι ανατρέποντας το σκορ του πρώτου παιχνιδιού, πέρασε εύκολα το εμπόδιο της Μπενφικά και φτάνοντας στον άθλο του να αποκλείσει τη Μπαρτσελόνα. Πραγματικά επική πρόκριση μέσα στο Καμπ Νου με τους παίχτες του Ντι Ματέο να καταθέτουν ψυχή στο γήπεδο, να παίζουν με πάθος και να αμύνονται σωστά καθ όλη τη διάρκεια του παιχνίδιου. Συγκινητικός μεταξυ άλλων και ο Ντρογκμπά που έπαιζε μέχρι και μπακ προκειμένου να βοηθήσει τους συμπαίχτες του. Ο Ντι Ματέο πραγματικά αναμόρφωσε αυτή την ομάδα, έτσι όπως την είχε καταντήσει ο Αντρε Βίλας Μπόας. Κέρδισε τους παίχτες του, τους ντόπαρε ψυχολογικά και το αποτέλεσμα είναι ότι εκεί που βολόδερνε στη μέση της βαθμολογίας της Πρέμιερ και όλοι την είχαν ξεγραμμένη σήμερα βρίσκεται στον τελικό στο Μόναχο και έχει δικαίωμα στο όνειρο. Σκεφτείτε ότι ο Ντι Ματέο ήρθε ως προσωρινός για να βγάλει τη χρονιά. Και μέχρι τον ημιτελικό με τη Μπαρτσελόνα, ο Αμπραμοβιτς έλεγε ότι έψαχνε για προπονητή. Ο Ντι Ματέο θα έχει σημαντικές απουσίες. Καθώς εκτός θα είναι ο Ραμίρες, ο Μειρέλες και ο Ιβάνοβιτς. Για μένα η πιο σημαντική απουσία είναι αυτή του Ραμίρες. Οι υπόλοιπες μπορούν να καλυφθούν. Στη θέση του Μειρέλες στα χαφ θα παίξει ο Εσιέν, στη θέση του Ιβάνοβιτς ο Μποσίνγκουα ενώ στη θέση του Ραμίρες ο Ντι Ματέο πιθανότατα θα χρησιμοποιήσει τον Καλού.

Έτσι όπως έχω την εικόνα του παιχνιδιού στο μυαλό μου η Μπάγερν είναι αυτή που θα έχει την κατοχή, θα είναι πιο αγχωμένη και την Τσέλσι να είναι προσεχτική και να κλείνει τους διαδρόμους. Ο Ντι Ματέο θα είναι διαβασμένος στο παιχνίδι και προσεχτικός όπως μας έχει συνηθίσει άλλωστε. Ενώ πιστεύω ότι θα έχει ως ευαγγέλιο και το παιχνίδι της Ρεαλ με τη Μπάγερν και τα λάθη της Ρεάλ που οδήγησαν και στον αποκλεισμό της Βασίλισσας. Η Μπάγερν στηρίζει το παιχνίδι της στα άκρα, δεξιά και αριστερά έχει τους Ρομπέν και Ριμπέρι ενώ τα μπακ (Αλάμπα και Λαμ) ανεβαίνουν συνεχώς με αποτέλεσμα η πίεση των Βαυαρών να γίνεται ασφυχτική ενώ έχει και τα σουτ μακριά από την αντίπαλη εστία. Ενώ φυσικά στην κορυφή δεσπόζει ο Γκόμεζ που θέλει μισή φάση για να κάνει το γκολ.

Και εδώ είναι το στοίχημα για τον Ντι Ματέο πως θα προσέξει τα άκρα του και τι βοήθειες θα έχουν τα μπακ. Για μένα εκεί θα παιχτεί όλο το παιχνίδι. Αν δηλαδή η Τσέλσι ανταπεξέλθει στο παιχνίδι των Βαυαρών στα άκρα θα πάρει και την κούπα. Επίσης το κέντρο της άμυνας σε αμφότερες τις ομάδες είναι σκέτος κίνδυνος. Εκτιμώ όμως ότι ο Ντι Ματέο θα έχει δώσει τις οδηγίες στους παίχτες του ώστε να προσέξουν ιδιαίτερα τα άκρα, ενώ στο κέντρο η τριάδα Λαμπάρντ, Εσιέν και Μίκελ νομίζω ότι θα κερδίσουν τη μάχη του κέντρου. 

Συνεπώς στα δια ταύτα, όπως είχα γράψει εδώ και καιρό θα πάω κόντρα στους πολλούς, διαφωνώ με τις αποδόσεις, θεωρώ ότι αδικούν την Τσέλσι. Και σε αποδ. κοντά στο 3,00 που δίνει η κατάκτηση του τροπαίου για την ομάδα του Αμπράμοβιτς για μένα έχει ενδιαφέρον.

Όσον αφορά τα ειδικά στοιχήματα (εκτός ΟΠΑΠ):
Anytime scorer Ντρογκμπά (3,50)
* Ο οποίος έχει σκοράρει σε όλους τους τελικούς που έχει παίξει με εξαίρεση στο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2008
Κόρνερ over 9.5 (1,66)
Κάρτες over 4.5 (1,80)

Εννοείται ότι θα σχολιάζουμε το παιχνίδι στο twitter και οτιδήποτε προκύψει για live betting, θα το αναφέρω όπως άλλωστε κάνω συνήθως.