Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΠΕΜΠΤΗΣ update 15:10

Άλλο ένα εκπληκτικό el clasico, παρακολουθήσαμε χτες με την Μπαρτσελόνα να κατακτά το Σουπερ Καπ. Κυρίως, επειδή μίλησε για ακόμη μία φορά ο Μεσί. Η Ρεάλ ωστόσο έπαιξε καλά και στα δύο παιχνίδια, καμία σχέση με το περσινό χάλι, όπου διασύρθηκε με 5-0 και από ότι φαίνεται, το πρωτάθλημα της Primera Division, προμηνύεται συναρπαστικό. Σήμερα έχουμε τα play off του Γιουρόπα Λιγκ, με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναικό να διεκδικούν την είσοδό τους στους ομίλους.

199 1 1,80
Καταρχήν το 1,80 του ΟΠΑΠ, στον άσσο, είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί. Φανταστείτε ότι ακόμα και στο ανταλλακτήριο η απόδοση του άσσου έχει πέσει στο 1,83 ενώ στις άλλες εταιρίες στοιχημάτων άσσος έχει πέσει ακόμα και κάτω του 1,70. Συνεπώς αξίζει να παιχτεί υπό αυτή τη σκέψη ο άσσος. Η Αούστρια Β. προέρχεται από τη νίκη με 5-0 επί της Κάπφενμπεργκ και δείχνει σιγά σιγά να παίρνει μπρος μιας και στις τρεις πρώτες αγωνιστικές προ της νίκης του Σαββάτου, μετρούσε μόλις μία νίκη. Ζητούμενο για τους Αυστριακούς σήμερα, είναι μία καθαρή νίκη, δηλαδή χωρίς να δεχτούν γκολ. Από την άλλη η Γκαζ Μεντάν, έκανε τη μεγάλη έκπληξη στο προηγούμενο γύρο και απέκλεισε τη Μάιντζ με δύο ισοπαλίες 1-1 και με 5-4 στα πέναλτι. Στο πρωτάθλημα της Ρουμανίας, όντας στη 3η αγωνιστική, έκανε σεφτέ νικώντας με 2-0 την Κλουζ. Νομίζω ότι η Γκαζ Μεντάν έκανε την υπέρβασή της και ο άσσος της Αούστρια έχει το πρώτο λόγο.

202 Χ 3,10 2 2,60
Ο Φερέιρα δήλωσε πως, «αν αποτύχω θα φύγω». Ας τον ενημερώσουν ότι ο αποκλεισμός από την Οντένσε είναι μία τεράστια αποτυχία και δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Από την άλλη ο Πορτογάλος, που στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ, τον πήρε ο ύπνος στο πάγκο, ρίχνει όλα τα όπλα στη μάχη. Μέσα όλα τα νέα αποκτήματα, Βιτόλο, Κουινσί και Τοτσέ. Συνεπώς, αναμένω μία διαφορετική εικόνα του Παναθηναϊκού. Η παρουσία του Λέτο από αριστερά και του Κουινσί από δεξιά δίνουν ταχύτητα στην ομάδα και μπορούν να παίξουν τις αντεπιθέσεις. Στο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, ο Φερέιρα είχε δει το όνειρο και είχε βάλει το Μαρίνο δεξί χαφ.Ενώ με τον Βιτόλο στα χαφ, ο Παναθηναϊκός θα είναι πολύ καλύτερος. Το θέμα όμως είναι τι γίνεται στην άμυνα. Εκεί όπου ο Κολαούτι καιροφυλακτεί. Ο Φερέιρα φαίνεται να βάζει τον Καντέ στη θέση του Σαριέγκι, δίπλα στον Μπουμσόνγκ, μιας και ο Βάσκος δεν ήταν καλός κυρίως στο δεύτερο παιχνίδι με τους Δανούς. Ωστόσο, δεν φταίει ο Σαριέγκι αφού όταν έχει για αριστερό μπακ τον Σπυρόπουλο, που είναι η χαρά του αντίπαλου δεξιού χαφ, ο Σαριέγκι προκειμένου να καλύψει το κενό που δημιουργούνταν στα αριστερά, τραβιόταν έξω και φυσικά ήταν εύκολη λεία για τους ταχύς παίχτες της Οντένσε. Τέλος πάντων, σήμερα ο Παναθηναϊκός νομίζω ότι μπορεί να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από το Ισραήλ και να αποκτήσει το προβάδισμα για πρόκριση στους ομίλους. Δεν είναι βέβαια εύκολη η έδρα της Μακάμπι αλλά μπορεί ο Παναθηναϊκός, αν παρουσιαστεί, όπως πρέπει να φύγει αλώβητος.

207 2 1,55
Η Σπόριτνγκ Λισ. που φέτος ενισχύθηκε πάρα πολύ, στη πρεμιέρα του Πορτογαλικού πρωταθλήματος έμεινε στο 1-1 εκτός έδρας με την Ολιανένσε. Σε ένα παιχνίδι όπου φωνάζει δίκαια για τη διαιτησία. Έπαιξε αρκετά καλά, το τελευταίο 20λεπτο το γήπεδο είχε κατηφορίσει, αλλά η μπάλα δεν έμπαινε μέσα. Σήμερα, αντιμετωπίζει την Νόρτζελαντ, μία μικρομεσαία ομάδα της Δανίας. Η οποία φέτος αποδυναμώθηκε, έφυγε και ο προπονητής, και προμηνύεται δύσκολη χρονιά. Λογικά δεν θα κινδυνεύσει αφού, υπάρχουν άλλες χειρότερες ομάδες (Λίνγκμπι, Κόγκε). Δύο νίκες μετρά, στις πέντε πρώτες αγωνιστικές στη Δανία, και αυτές επί της Κόγκε και της Σίλκεμποργκ. Δηλαδή κόντρα στις πιο αδύναμες ομάδες της κατηγορίας. Αν η Σπόρτινγκ δεν πάει για τουρισμό και δεν πάρει το παιχνίδι στη πλάκα, όπως έκανε χτες η Βιγιαρεάλ λογικά δεν θα έχει πρόβλημα να καθαρίσει την πρόκριση από σήμερα. Η διαφορά ποιότητας, ανάμεσα στις δύο ομάδες, είναι μεγάλη και το διπλό φαντάζει ως δυνατό σημείο

Καλή τύχη.