Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΤΗΣ EUROVISION !




Οι δέκα χώρες που πέρασαν στο τελικό του Σαββάτου είναι:

1 Σερβία
2 Λιθουανία
3 Ελλάδα
4 Αζερμπαϊτζάν
5 Γεωργία
6 Ελβετία
7 Ουγγαρία
8 Φινλανδία
9 Ρωσία
10 Ισλανδία

Πολλές οι εκπλήξεις, για παράδειγμα έμεινε εκτός η Νορβηγία που ήταν από τα καυτά φαβορί, με το Haba Haba το τραγούδι. Εκτός έμεινε και η Τουρκία, που επίσης δυνόταν στα φαβορί, εκτός έμεινε και η Αρμενία. Από την άλλη πήραν το εισιτήριο χώρες όπως η Ισλανδία, η Λιθουανία και η Ελβετία που δεν ήταν στα φαβορί για να περάσουν στο τελικό. Υπό μία έννοια, αυτό είναι θετικό για τη χώρα μήπως και μπούμε δεκάδα στο τελικό. Αν και θα τα πούμε αναλυτικά το Σάββατο, αφού θα έχουμε δει και το β ημιτελικό τη Πέμπτη, από τις χώρες που είδαμε σήμερα από 2-3 κινδυνεύουμε οι άλλες δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Π.χ η Φινλανδία που ήταν και από τα φαβορί μόνο ο ύπνος δε με πήρε, από τον ξανθό αοιδό.

H Ρωσία είχε ένα ωραίο ποπ τραγουδάκι με ωραία χορογραφία, με τον τραγουδιστή να θυμίζει κάτι από Ρουβά. Έχει κάνει και κάτι γυμνές φωτογραφήσεις. Η Πορτογαλία ήταν η αποθέωση του kids, ΩΣΤΟΣΟ πέρασε μήνυμα με το τραγούδι και το στήσιμο επί σκηνής όπου έμοιαζε σαν διαμαρτυρία συμβασιούχων και των άλλων του ΣΥΡΙΖΑ.


Κατά τα άλλα, το Αζερμπαϊτζάν, ήταν μία ωραία μπαλάντα, με ωραία παρουσία επί σκηνής ενώ το εφέ της ψηφιακής βροχής τράβηξε τη προσοχή όλων. Αυτά έτσι μερικά από τα αξιοσημείωτα της βραδιάς.