Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ BOOK ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ ΤΗΣ EUROVISION

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ασχολούμαστε με τη Eurovision, όχι με σκοπό κουτσομπολιού αλλά υπό το πρίσμα του στοιχήματος. Την Ελλάδα φέτος εκπροσωπεί ο Λούκας Γιώρκας με ένα τραγούδι που συνδυάζει το rap με το ζεϊμπέκικο. Παράξενος συνδυασμός μένει να δούμε αν θα πετύχει. Κατά τη προσωπική μου άποψη, είναι καλό να έχουμε χαμηλές προσδοκίες. Επίσης, θα ήθελα να ενημερώσω τη παρουσιάστρια της φετινής Eurovision, την κυρία Αρώνη, ότι η Eurovision είναι ένας ευχάριστος θεσμός και όχι κηδεία. Οπότε ας μπει στο κόπο να προσέξει και λίγο τη μετάδοση.Ας δούμε όμως και τι λένε τα γραφεία στοιχημάτων για το σημερινό ημιτελικό.
(Update τελικά τη σημερινή βραδιά δεν τη παρουσιάζει η Λένα Αρώνη που είχε παρουσιάσει τον ελληνικό τελικό, σαν να επρόκειτο για ... τραγωδία !)

*Η επιλογή των εταιριών είναι φυσικά τυχαία.

Η Bet-at-home, όπως φαίνεται παραπάνω, φέρνει την Ελλάδα στην 6η-7η θέση με απόδοση 12,00, ισοβαθμώντας με τη Τουρκία. Ως μεγάλο φαβορί για τη πρωτιά στον ημιτελικό εμφανίζεται το Αζερμπαϊτζάν (2,80) και ακολουθούν Ουγγαρία (4,50) και Ρωσία (4,50). Στην ίδια εταιρεία, εμφανίζεται επίσης και το ερώτημα ποια χώρα θα πλασαριστεί καλύτερα ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, με την Τουρκία να έχει, έστω και οριακά το προβάδισμα. 1,75 και 1,85 αντίστοιχα οι αποδόσεις.


Συνεχίζουμε με τη Bwin, όπου φέρνει την Ελλάδα στην θέση με απόδοση 15,00. Και εδώ η πρώτη τριάδα δεν αλλάζει αφού πρώτο φαβορί δίνεται το Αζερμπαϊτζάν (2,65) και εν συνεχεία η Ουγγαρία (4,00) και η Ρωσία (5,00).

Η Vistabet φέρνει την Ελλάδα στην θέση με απόδοση 11,00. Αντίστοιχα στη πρώτη θέση βρίσκεται το Αζερμπαϊτζάν με απόδοση 2,375, στη δεύτερη θέση η Ουγγαρία (6,00) και στη τρίτη θέση η Ρωσία (7,00).


Στην ίδια εταιρία υπάρχει και η δυνατότητα στοιχηματισμού στο αν θα προκριθεί η Ελλάδα. Η απόδοση του να προκριθεί είναι μόλις 1,15. Όπερ και σημαίνει ότι είναι σχεδόν «βέβαιη» η πρόκρισή μας στο τελικό.

Στη Unibet, η Ελλάδα είναι στην θέση με απόδοση 15,00. Ενώ πάλι στη πρώτη τριάδα είναι το Αζερμπαϊτζάν (2,65), η Ουγγαρία (4,50) και η Ρωσία (6,00). Στη διπλανή στήλη, το να μπει η Ελλάδα στη τριάδα δίνει 4,00, με απλά λόγια δε μας «βλέπει» για τριάδα.


Στη Eurobet, το σκηνικό παραμένει ίδιο, στην θέση η Ελλάδα με απόδοση 17,00 και στη πρώτη τριάδα κλασσικά Αζερμπαϊτζάν (2,75), Ουγγαρία (5,00) και Ρωσία (7,00).


Τέλος στη Bet365, η Ελλάδα είναι στην 7η θέση με απόδοση 17,00. Και η πρώτη τριάδα, κλασσικά Αζερμπαϊτζάν (2,80), Ουγγαρία (4,50) και Ρωσία (7,00).


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Όπως μπορεί να δει ο καθένας, όλοι οι book συγκλίνουν στο γεγονός ότι η πρώτη τριάδα θα είναι Αζερμπαϊτζάν – Ουγγαρία – Ρωσία.

Στις περισσότερες εταιρίες, φαίνεται ότι Φιλανδία - Νορβηγία και Τουρκία θα πλασαριστούν σε καλύτερη θέση από μας, δηλαδή θα παλέψουν για τη πρώτη πεντάδα.

Και τέλος, όλοι οι book συνηγορούν ότι η δική μας θέση θα παιχτεί ανάμεσα στην 6η και 7η θέση.

Προσωπικά, δεν έχω παρακολουθήσει κανένα τραγούδι και περιμένω να τα δω πάνω στη σκηνή για να εκφράσω την άποψή μου το Σάββατο όπου θα υπάρχουν προτάσεις και για Eurovision. Θυμίζω ότι τις προηγούμενες χρονιές είχαμε το απόλυτο και μπορείτε να τις δείτε, μαζί με πολλά άρθρα, κάνοντας κλικ αριστερά στο menu, στην ενότητα της Eurovision που ενεργοποιείται πάλι όσο διαρκεί η Eurovision φυσικά.