Κυριακή 29 Μαΐου 2011

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ΑΝΑΛΥΣΗ Β ΙΤΑΛΙΑΣ ΚΑΙ Β ΙΣΠΑΝΙΑΣ)

Για το χθεσινό τελικό, αναφέρθηκα εκτενώς χθες και σήμερα πάμε για στοίχημα. Πολλά τα σημεία που έχουν τραβήξει μεγάλο τζίρο σε Β Ιταλίας και Β Ισπανίας, με τις αποδόσεις να έχουν κουρευτεί από όλους τους booκ. Μάλιστα δεν είναι λίγα τα παιχνίδια που έχουν εξαφανιστεί από πολλές εταιρίες στοιχημάτων. Ας δούμε λοιπόν τι έχουμε.

Στη Serie B, έχουμε τη τελευταία αγωνιστική με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στην ουρά εκεί όπου πέντε ομάδες μάχονται για να αποφύγουν τα μπαράζ υποβιβασμού. Στις θέσεις των μπαράζ υποβιβασμού βρίσκονται η Αλμπινολέφε και η Πιατσέντζα. Αμφότερες με 46 βαθμούς. Ακριβώς από πάνω τους η Άσκολι με 47, η Σασσουόλο με 48 και η Τσιταντέλα με 50 βαθμούς. Κατά πρώτο λόγο ο άσσος της Τσιταντέλα και της Άσκολι έχουν τραβήξει πολύ τζίρο με τις αποδόσεις να κυμαίνονται στο 1,35 και στο 1,10 αντίστοιχα. Αμφότεροι με μεγάλη πτώση της απόδοσης. Στον ΟΠΑΠ το παιχνίδι της Τσιταντέλα με την αδιάφορη Πεσκάρα έχει φραχτεί από τη Παρασκευή ενώ της Άσκολι με την επίσης αδιάφορη Τριεστίνα δεν μπήκε καν στο κουπόνι. Κρατώ τον άσσο της Τσιταντέλα ως δυνατό σημείο  και συνεχίζουμε. Προσωπικά τον έπαιξα τη Πέμπτη στο 1,50.

Παιχνίδι γίνεται και με τον άσσο της Αλμπινολέφε κόντρα στην αδιάφορη Σιένα που έχει πάρει και μαθηματικά την άνοδο. Στο 1,25 κατά μ.ο ο άσσος αλλά ευχαριστώ δε θα πάρω. Δε ξέρω αν θα χαριστεί η Σιένα στην Αλμπινολέφε. Να πούμε τέλος, ότι τρία Χ σε αδιάφορα παιχνίδια, πιο συγκεκριμένα στο Γκροσέτο Αταλάντα, Έμπολι Βιτσέντζα και στο Πορτογκουάρο Κροτόνε, χτες τράβηξαν απότομα τζίρο στο αγγλικό ανταλλακτήριο με τις αποδόσεις να κατεβαίνουν σε όλους τους book γύρω στο 1,80 ενώ πολλές είναι εκείνες που απέσυραν τα συγκεκριμένα παιχνίδια. Ο ΟΠΑΠ  έχει φράξει τόσο το παιχνίδι της Κροτόνε όσο και της Αταλάντα. Αυτά σε γενικές γραμμές με τη Serie B.

Στη Seguda Division, είμαστε στη 41η και προτελευταία αγωνιστική. Τα πράγματα όσον αφορά τις θέσεις ανόδου και τα πλέι οφ έχουν ξεκαθαρίσει. Θυμίζω ότι η Μπαρτσελόνα Β δεν έχει δικαίωμα ανόδου, όπερ και σημαίνει ότι και η Βαγιαδολίδ είναι ήδη στα πλέι οφ. Θεωρητικά θέλει ένα βαθμό για να σιγουρέψει την είσοδο της σε περίπτωση όπου η Αλκορκόν νικήσει τη Μπέτις. Τη τελευταία αγωνιστική έχουμε το ντέρμπι Βαγιαδολίδ Αλκορκόν. Οπότε για να έχει το κεφάλι της ήσυχο η Βαγιαδολίδ θέλει ένα βαθμό. Η Ουέσκα είναι αδιάφορη, η Βαγιαδολίδ είναι σε πολύ κατάσταση, οπότε δε νομίζω ότι θα έχει πρόβλημα. Πάμε και στην ουρά να δούμε τι γίνεται.

Καταρχήν το σημείο, που έχει πάρει παιχνίδι είναι ο άσσος της Βιγιαρεάλ Β, η οποία είναι στο +3 από τη γραμμή του υποβιβασμού και παίζει με την αδιάφορη Ουέλβα. Αν και η Βιγιαρεάλ Β δε βρίσκεται σε καλή κατάσταση, έχοντας πετύχει μόλις 2 γκολ στα έξι τελευταία παιχνίδια, θα πάω στον άσσο. Πλέον όμως η απόδοση, με δυσκολία ξεπερνά το 1,50. Η κατάσταση στην Ουέλβα δεν είναι και η καλύτερη δυνατή, αφού πρόκειται να αποχωρήσουν κάμποσοι παίχτες και κάποιοι άλλοι  θα δεχθούν μειώσεις στα συμβόλαιά τους λόγω των οικονομικών προβλημάτων. Φάνηκε στο παιχνίδι με την Αλκορκόν ότι βρίσκεται ήδη σε διακοπές και απλά περιμένει τη λήξη του πρωταθλήματος. Κάτω από αυτές τις συνθήκες νομίζω ότι ο άσσος έστω και στο 1,45 του ΟΠΑΠ έχει ενδιαφέρον. Τη τελευταία αγωνιστική η Βιγιαρεάλ Β, παίζει με τη Μπέτις, όπερ και σημαίνει ότι αν δεν κερδίσει σήμερα θα έχει θέμα τη τελευταία αγωνιστική.

Κόρδοβα Λας Πάλμας. Και εδώ πάμε στον άσσο, θέλει τη νίκη για να ξεμπερδέψει και να είναι χαλαρή την τελευταία αγωνιστική. Στην έδρα της είναι αρκετά δυνατή, μετρά (7-9-4) ενώ από την άλλη η Λας Πάλμας είναι καθαρά μία ομάδα έδρας. Εκτός δε φοβίζει. Και ο άσσος της Κόρδοβα είναι από τα σημεία που έχουν παιχτεί. Στο φτωχό 1,35 ο άσσος στον ΟΠΑΠ, κάπου εκεί παίζεται και έξω.

Τραγόνα Αλμπαθέτε. Η Αλμπαθέτε είναι υποβιβασμένη εδώ και καιρό ενώ η Ταραγόνα ισοβαθμεί με τη Σαλαμάνκα στην 19η θέση, κάτω δηλαδή από τη γραμμή του υποβιβασμού. Επειδή όμως υπερέχει σε ισοβαθμία, βρίσκεται από πάνω της στη 18η. Η Ταραγόνα βλέπουμε ότι τις τελευταίες αγωνιστικές έχει ανέβει κάπως, τη προηγούμενη αγωνιστική έχασε δύσκολα από τη Βαγιαδολίδ ενώ την αμέσως προηγούμενη νίκησε τη Μπέτις με 1-0. Από την άλλη, τι να πεις για την Άλμπαθετε; Μετρά 7 σερί ήττες και δε νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε άλλα. Είναι φανερό ότι έχει πετάξει λευκή πετσέτα. Must win το παιχνίδι για τη Ταραγόνα. Στο μικρό 1,25 ο άσσος. Από τα υπόλοιπα παιχνίδια στη Seguda, δε θα κρατήσω κάτι.

Στο Championnat έχουμε τη τελευταία αγωνιστική. Παρατηρούμε, το εξής παράδοξο, η 6η Σοσό που βγαίνει Ευρώπη να απέχει μόλις 9 βαθμούς από τη 18η Μονακό που βρίσκεται ακριβώς από κάτω τη ζώνη του υποβιβασμού. Με εξαίρεση τη Λιλ που σε κάποια παιχνίδια έπαιξε καλή μπάλα από εκεί και πέρα είχαμε το χάος. Ειλικρινά, έχω αρχίσει και πιστεύω ότι αδικούμε το ελληνικό πρωτάθλημα (!!!).

Το διπλό της Σοσό μέσα στην έδρα της υποβιβασμένης Αρλ είναι το σημείo που θα ασχοληθούμε. Το διπλό στον ΟΠΑΠ έπεσε στο 1,70 καθώς το 1,85 που είχε ο ΟΠΑΠ ήταν η υψηλότερη τιμή. Λογικό, αφού το διπλό είχε αρχίσει και φορτωνόταν πολύ από τα μέσα της βδομάδας. Η Σοσό θέλει τη νίκη για να πάρει τη Πέμπτη θέση αφού, η 5η θέση οδηγεί απευθείας στο προκριματικό γύρο πριν τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ αλλά και 1 εκατ. ευρώ παραπάνω στα ταμεία της Σόσο. Από την άλλη η Αρλ εδώ και μήνες είναι υποβιβασμένη, έπιασε πάντως τους 20 βαθμούς και ο πρόεδρος μοίρασε πριμ (!!!). Προφανώς και το παιχνίδι για τη Σόσο δεν είναι εύκολο μιας και η Αρλ παίζει απελευθερωμένα και χωρίς άγχος και μπορεί να κάνει τη ζημία. Ωστόσο, πάω με το κίνητρο και το διπλό της Σοσό.

Από τα υπόλοιπα παιχνίδια του κουπονιού, θα πάω με τον άσσο της Σιόν στο τελικό του κυπέλλου Ελβετίας κόντρα στη Ξαμάξ. Η Σιόν έχει ένα παγκόσμιο ρεκόρ, που μετρά το 11 στα 11 σε τελικούς κυπέλλων. Είναι πιο ξεκούραση από τη Ξαμάξ όπου μέχρι και τη τελευταία αγωνιστική έπαιζε για τη σωτηρία της, η Σιόν προετοιμαζόταν καιρό για αυτό το παιχνίδι. Υπάρχει και διαφορά δυναμικότητας και νομίζω ότι η Σιόν θα διευρύνει, αυτό το ρεκόρ απόψε.

Καλή τύχη.