Τρίτη 5 Απριλίου 2011

EKTIMHΣΕΙΣ ΤΡΙΤΗΣ

Αισίως φτάσαμε στη φάση των 8 του Τσάμπιονς Λιγκ όπου στις τρεις από τις τέσσερις αναμετρήσεις υπάρχουν ξεκάθαρα φαβορί. Αυτό βέβαια επ ουδενί δεν σημαίνει ότι θα παίξουμε τα φαβορί σε τέτοιες αστείες αποδόσεις.

Για παράδειγμα, έχουμε σήμερα το παιχνίδι Ρεάλ Τότεναμ και οι book κοστολόγησαν (κατά μ.ο) τον άσσο 1,35, τη στιγμή όπου με τη Χιχόν η Ρεάλ έδινε περίπου 1,20. Και εγώ ρωτώ, αυτή η Ρεάλ που δυσκολεύεται να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα τόσο εύκολα, θα νικήσει την ομάδα του Ρεντναπ, που όπως και να το κάνουμε δεν είναι και αμελητέα ποσότητα; Παρακολούθησα το παιχνίδι της Ρεάλ με τη Χιχόν όπου και έσπασε το εντός έδρας αήττητο του Μουρίνιο μετά από 150 παιχνίδια. Η Βασίλισσα πραγματοποίησε άθλια εμφάνιση, αν μου επιτρέπεται μία αδόκιμη παρομοίωση θα την παρομοίαζα με την εμφάνιση του Παναθηναϊκού στις Σέρρες, με την όποια υπερβολή μπορεί να έχει παρομοίωση αυτή. Θα μου πείτε αν μέτραγε το γκολ της Ρεάλ ίσως η εξέλιξη να ήταν διαφορετική ενώ η απουσία του Ρονάλντο ήταν σημαντική. Η απάντηση μου είναι ότι, όταν λέγεσαι Ρεάλ τα παιχνίδια με ομάδες τύπου Χιχόν πρέπει να τα καθαρίζεις από τα αποδυτήρια. Αλλά η Ρεάλ φέτος φαίνεται ότι κόντρα στις ομάδες που κλείνονται τα βρίσκει σκούρα. Γιατί λοιπόν η Τότεναμ να μην πάρει αποτέλεσμα μέσα στη Μαδρίτη. Προφανέστατα και δεν είναι εύκολο, αλλά δεν αξίζει ένα μικρό bet σε τέτοιες αποδόσεις στο Χ2 ; Για μένα αξίζει.

Στο άλλο παιχνίδι, η πληγωμένη μετά τη τριάρα, Ιντερ αντιμετωπίζει τη Σάλκε. Εδώ δε βλέπω έκπληξη η Ίντερ πιστεύω ότι θα το καθαρίσει το παιχνίδι. Μπορεί το 3-0 από τη Μίλαν να είναι βαρύ σαν σκορ αλλά η Ίντερ δεν ήταν τόσο κακή. Βέβαια πάλι είχε μία άμυνα παιδική χαρά, για γέλια και για κλάματα. Δέχθηκε πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό το 1-0, έχασε ύστερα κάποιες καλές φάσεις για το 1-1 ενώ στο 54' ήρθε και η αποβολή του Κίβου και κάπου εκεί η σεμνή παράσταση έλαβε τέλος. Οι δημοσιογράφοι τα έβαλαν με το Λεονάρντό που κατέβασε την ομάδα τόσο πολύ επιθετικά και πλέον οι Νερατζούροι θέλουν τη νίκη απόψε ώστε να χρυσώσουν και λίγο το χάπι στους οπαδούς. Στα αγωνιστικά παραμένει εκτός ο Λούσιο, όπερ και σημαίνει ότι ο Λεονάρντο θα βάλει ως δίδυμο πίσω τους Ρανόκια και Κίβου (και ο θεός μαζί μας) ενώ υπάρχουν σκέψεις να ξεκινήσει δίπλα στο Ετό και το Μιλίτο. Στον αντίποδα η Σάλκε βιώνει τη μετά Μάγκατ εποχή, με το Ράλφ Ράνγκνικ πλέον στο πάγκο του οποίου το ντεμπούτο με νίκη επί της Σαν Πάουλι με 2-0, ασχέτως αν το παιχνίδι διεκόπη τέσσερα λεπτά πριν το τέλος. Η εμφάνιση της Σάλκε σε γενικές γραμμές ήταν καλή αλλά δεν νομίζω ότι αυτό αρκεί για να πάρει αποτέλεσμα μέσα στο Μεάτσα. Και εδώ που έχει φτάσει, κατά τη προσωπική μου άποψη, έχει υπερβεί τον εαυτό της. Άσσος λοιπόν παρ ότι σε πολλές εταιρίες πέφτει η απόδοση του Χ2.

Από το υπόλοιπο πρόγραμμα, κρατώ μόνο τον άσσο της Άκρινγκτον που μας πλήρωσε το Σάββατο και απ ότι φαίνεται θα μας ξανά πληρώσει και σήμερα. Εφτά συνεχόμενες νίκες εντός έδρας και πάει φουλ για άνοδο. Και εμείς μαζί τους.

Συνοπτικά λοιπόν:

103 Ιντερ Σάλκε 1 1,55

104 Ρεάλ Τότεναμ Χ 4,00 2 7,00 (προφανές το ρίσκο)

116 Άκρινγκτον Σάουθεντ 1 1,70

ΥΓ: Από σήμερα έχουν αρχίσει τα χτυπήματα για τα παιχνίδια του Σ/Κ στην Ιταλία.

Καλή τύχη.