Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΝΤΕΡ – ΕΧΑΣΕ 5-2 ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ (!!!)

Και ενώ οι περισσότεροι αναμέναμε ότι η Ίντερ θα έχει μία άνετη πρόκριση επί της Σάλκε, οι Γερμανοί την σκόρπισαν κυριολεκτικά στους πέντε ανέμους. Για ακόμη μία φορά η άμυνα της Ίντερ θύμιζε παιδική χαρά, με το Ρανόκια μάλιστα μεταξύ άλλων να πετυχαίνει και αυτογκόλ ενώ ο Κίβου να δέχεται κόκκινη κάρτα στο 62'. Πραγματικά από τα πιο αστεία αμυντικά δίδυμα που υπάρχουν στην Ευρώπη κάτι που είχαμε επισημάνει και στην ανάλυση του παιχνιδιού. Σε καμία περίπτωση βέβαια δεν
περίμενα νίκη της Σάλκε και πόσο μάλλον με αυτό τον εμφατικό τρόπο μέσα στο Μεάτσα.

Η Ίντερ ξεκίνησε καλά, ιδανικά θα έλεγα αφού ευτύχησε και προηγήθηκε μόλις στο πρώτο λεπτό με ένα εκπληκτικό γκολ (σίγουρα το γκολ της χρονιάς) του Στάνκοβιτς από τη σέντρα, στο 17' όμως ύστερα από κόρνερ του Φαρφάν και μία μίνι αναμπουμπούλα στη μικρή περιοχή μετά την απόκρουση του Ζούλιο Σέζαρ σε κεφαλιά του Παπαδόπουλου ο Μετίπ έκανε το 1-1. Στο 34' οι "Νερατζούροι" θα πάρουν και πάλι το προβάδισμα στο σκορ με γκολ του Μιλίτο ύστερα από ασιστ του Καμπιάσο που όμως και πάλι οι Γερμανοί είχαν απάντηση αφού η άμυνα της Ιντερ ήταν σαν καράβι σε τρικυμία. Έτσι ο Εντού στο 40 με διπλή προσπάθεια κάνει το 2-2. Έτσι έληξε και το ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ίντερ πάλι μπαίνει δυνατά και μέσα σε ένα δίλεπτο χάνει δύο κλασσικές ευκαιρίες να κάνει το 3-2. Στο 53'  και ύστερα από έξοχη κάθετη πάσα του Φαρφάν ο Ραούλ στη πλάτη της άμυνας αφού τον κάλυπτε ο Ζανέτι, κάνει το 2-3 και παγώνει το Μεάτσα. Πριν καλά καλά καταλάβουν τι συμβαίνει οι παίχτες της Ίντερ στο 57' ο Ρανόκια με προβολή πετυχαίνει αυτογκόλ ύστερα από παράλληλη σέντρα του Χουράδο.

Κάπου εκεί η ομάδα κατέρρευσε. Η κάμερα στρέφεται στις εξέδρες με τους απογοητευμένους οπαδούς της Ιντερ να αποχωρούν από το γήπεδο. Στο 62' ο έτερος αστείος της άμυνας  Κίβου δέχεται δεύτερη κίτρινη κάρτα, τη πρώτη την είχε δεχθεί εννέα λεπτά νωρίτερα. Και το κερασάκι στη τούρτα το έβαλε στο 75' ο Γκονσάλβες κάνοντας το Ιντερ Σάλκε 2-5. Κάλλιστα η Σάλκε θα μπορούσε να είχε πετύχει και 6 και 7 γκολ στο τελευταίο μισάωρο όπου η Ίντερ απλά δεν υπήρχε στο γήπεδο. Δε  βλέπω το Λεονάρντο να κάθεται για πολύ ακόμα στο Μιλανο.Αυτός και ο Μπενίτεθ από ομάδα υπόδειγμα που την είχε ο Μουρίνιο κατάφεραν να την μικρύνουν και σήμερα να την εξευτελίσουν χάνοντας με 5-2, από τη Σάλκε η οποία στη Bundesliga είναι στη 10η θέση.


ΥΓ: Παρεμπιπτόντως επειδή το παιχνίδι το είδα στη γερμανική τηλεόραση στο SAT 1, ωραία η ξανθιά δημοσιογράφος που πήρε συνέντευξη μετά το τέλος του αγώνα από το πρόσωπο της αναμέτρησης το Ραούλ που έφτασε τα 70 γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Καλό θα ήταν και εδώ στην Ελλάδα να βάλουμε το ωραίο φύλο εντός αγωνιστικών χωρών.