Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

Χαμός έγινε χθες στα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ αφού έσπασαν όλα τα σημεία με εξαίρεση τη Μπαρτσελόνα και τη Κοπεγχάγη. Λογικό από τη μία πλευρά καθώς τα περισσότερα παιχνίδια ήταν αδιάφορα. Κάτι που περιμένω να συμβεί και σήμερα αφού λίγο έως πολύ έχει ξεκαθαρίσει η υπόθεση πρόκριση σε όλους τους ομίλους αλλά ας δούμε ανά όμιλο τι συμβαίνει.

Στον 5ο όμιλο, δηλαδή, η Μπάγερν με 12 βαθμούς ως πρώτη και η Ρόμα με 9 βαθμούς ως δεύτερη αναμένεται να πάρουν τα δύο εισιτήρια για τη φάση των 16 και η Βασιλεία με 6 βαθμούς θα πάει στο Europa league. Ακόμα και να χάσει απόψε η Μπάγερν και να κερδίσει η Ρόμα έχει πολύ καλύτερη διαφορά τερμάτων οπότε η πρώτη θέση θα παραμείνει στους Βαυαρούς. Για τη δεύτερη θέση και για να ανατραπεί το σκηνικό θα πρέπει η Βασιλεία να πάει να κερδίσει μέσα στο Μόναχο και την ίδια ώρα να χάσει η Ρόμα από την αδιάφορη βαθμολογικά Κλουζ. Η Κλουζ είναι αδιάφορη αφού και σε περίπτωση νίκης επί της Ρόμα ναι μεν θα ισοβαθμήσει με τη Βασιλεία στη τρίτη θέση αλλά υστερεί στην ισοβαθμία. Οπότε όπως καταλαβαίνετε δύσκολα θα αλλάξει η πρώτη τριάδα.

Στον 6ο όμιλο, έχουν ξεκαθαρίσει τα πάντα και απλά η έκτη αγωνιστική γίνεται για τυπικούς λόγους. Η Τσέλσι καθάρισε εύκολα με το 5 στα 5, δεύτερη η Μαρσέιγ που πήρε τεράστια νίκη μέσα στη Ρωσία και τρίτη η Σπαρτάκ Μόσχας με έξι βαθμούς. Τελευταία η Ζίλινα με 0-0-5 και με 17 γκολ παθητικό. Ευτυχώς που υπήρχαν και οι Σλοβάκοι και δεν βγήκε ο παναθηναϊκός η χειρότερη ομάδα στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ.

Στον 7ο όμιλο, η υπόθεση πρόκριση στους 16 έχει ξεκαθαρίσει. Πρώτη η ταπεινωμένη βασίλισσα με 13 βαθμούς και δεύτερη η Μίλαν με 8. Για το Europa League έχουμε μάχη καθώς τρίτος είναι ο Άγιαξ με 4 βαθμούς και τελευταία η Οσέρ με 3. Όπερ και σημαίνει ότι ο Άιαντας θέλει το ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό της Οσέρ για να πάρει τη τρίτη θέση. Αμφότερες παίζουν εκτός έδρας. Με τους Γάλλους να ταξιδεύουν στη Μαδρίτη και τους Ολλανδούς στο Μιλάνο. Ως γνωστόν, ο Μουρίνιο δεν χαρίζεται ούτε στο παιδί του, θα χαριστεί στην Οσέρ ; Δε νομίζω. Ειδικά έτσι όπως έχουν έρθει οι συγκυρίες. Ασχέτως του αν θα κάνει πάρα πολλές αλλαγές, μόνο τρεις από τους βασικούς θα παίξουν. Οπότε με βάση το δεδομένο ότι λογικά Ρεάλ θα νικήσει την Οσέρ, ο Άγιαξ χάσει – κερδίσει θα μείνει στη τρίτη θέση. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ο Άγιαξ θα πάει για τουρισμό στο Μιλάνο και θα περιμένει το δώρο από τη Ρεάλ διότι ποτέ δεν ξέρεις τι γίνετε από τη στιγμή που η Ρεάλ θα κατέβει με τα δεύτερα. Το αντίθετο μάλιστα και δεν αποκλείω καθόλου να φύγει με βαθμό ή βαθμούς. Σε περίπτωση ισοπαλίας της Οσέρ με τη Ρεάλ και ήττας του Άγιαξ στο Μιλάνο τη τρίτη θέση θα πάρουν οι Γάλλοι.

Στο 8ο τέλος, υπάρχει ένα σχετικό ενδιαφέρον. Υπό την έννοια ότι, τη παρούσα στιγμή, η Σαχτάρ είναι πρώτη με 12 βαθμούς, δεύτερη η Άρσεναλ με 9 και τρίτη η Μπράγκα επίσης με 9. Τελευταία η Παρτιζάν. Για να αποκλειστεί η Σαχτάρ και να περάσει η Άρσεναλ και η Μπράγκα θα πρέπει η Μπράγκα να κερδίσει με 4 γκολ διαφορά μέσα στην Ουκρανία. Η Άρσεναλ θα κερδίσει άνετα τη Παρτιζάν και ο δείκτης του σκορ μπορεί να ανέβει. Θυμίζω ότι Μπράγκα και Σαχτάρ μέτρησαν από έξι και πέντε αντίστοιχα μέσα στο "Emirates". Με αυτό το δεδομένο η Άρσεναλ πάει στους 12 και η Σαχτάρ που παίζει με τη Μπράγκα, όπως προείπαμε, θα θέλει τουλάχιστον το βαθμό της ισοπαλίας για να μείνει στη πρώτη θέση γιατί σε περίπτωση ισοβαθμίας η Άρσεναλ υπερτερεί. Εύκολα – δύσκολα οι Ουκρανοί αυτό που χρειάζονται θα το πάρουν, δηλαδή τη νίκη.

Στο δια ταύτα, όπως γίνεται αντιληπτό αν και μέρα Champions league η σημερινή δεν υπάρχει κάτι αξιόλογο. Ο άσσος της Άρσεναλ και της Σαχτάρ απλά αποτελούν μία βάση για ένα δελτίο. Αλλά προς αποφυγήν παρεξηγήσεως οι αποδόσεις είναι αστείες και το λέω αυτό για να μην μας πάρουν με τις ντομάτες.

Στα υπόλοιπα, έχουμε τη μάχη του τίτλου στην Αργεντινή.
Στης 22:00 παίζει η Βελέζ με την Ουρακάν και η Εστουδιάντες εκτός έδρας με τη Ρίβερ. Έχουμε πει πολλά για αυτές στις δύο ομάδες μέσα από αυτό εδώ το site και νομίζω ότι μετά τα αποψινά αποτελέσματα η Βελέζ θα επανέρθει στη πρώτη θέση εκτός και αν η Εστουδιάντες παρά τις απουσίες που έχει περάσει από το Μονουμεντάλ. Χλωμό το βλέπω. Όπως έχω πει κατ επανάληψιν η Βελέζ είναι ένα σκαλί πιο πάνω ως προς τη ποιότητα και το θέαμα που βγάζει μέσα στο γήπεδο. Χαίρεσαι να τη βλέπεις.

Επίσης έχουμε και τον επαναληπτικό τελικό του Σουταμερικάνα. Η Ιντεπεντιέτε καλείται να ανατρέψει το εις βάρος της 2-0 που έχασε στη Βραζιλία. Σε ένα παιχνίδι όπου δεν ήταν και τόσο καλή και βρέθηκε να χάνει από τα αποδυτήρια σχεδόν με 2-0 και όταν στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε με σκοπό να ανατρέψει το σκορ, στο 57' έμεινε με δέκα παίχτες και μετά αρκέστηκε απλά στο να κρατήσει το σκορ σε αυτά τα επίπεδα. Σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Το "Λιμπερταδόρες Ντε Αμέρικα" θα είναι πραγματικό κολαστήριο, τα εισιτήρια εξαφανίστηκαν μέσα σε λίγες ώρες, ο κόσμος της Ιντεπεντίετε έχει πωρωθεί με το συγκεκριμένο παιχνίδι και άπαντες πιστεύουν στην ανατροπή. Και εγώ μαζί τους που θα τιμήσω τον άσσο, του οποίου η απόδοση πέφτει σχεδόν σε όλες τις εταιρίες στοιχημάτων. Να πούμε επίσης ότι ΔΕΝ ισχύει ο κανόνας του εκτός έδρας γκολ. Δηλαδή η Ιντεπεντιέτε αν κερδίσει την υποβιβασμένη Γκοίας (έπεσε κατηγορία) με οποιαδήποτε διαφορά δύο γκολ, το παιχνίδι θα πάει το παιχνίδι στη παράταση, το οποίο είναι ένα ακόμα πλεονέκτημα για την Ιντεπεντιέτε.