Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΝ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΕΛΑΒΕ ΤΕΛΟΣ

Ο πάλαι ποτέ ευρωπαίος παναθηναϊκός κατάντησε να μετράει τριάρες, τεσσάρες και πεντάρες και να έχει τη φτωχότερη συγκομιδή βαθμών στην ιστορία του. Με δύο βαθμούς, χωρίς καμία νίκη και με 13 γκολ παθητικό, η φετινή του περιπέτεια στα ευρωπαϊκά σαλόνια κρίνεται τουλάχιστον ως αποκαρδιωτική. Όπως ξεκίνησε στη Βαρκελώνη (5-1) έτσι και σήμερα ολοκλήρωσε, ταπεινωμένος και με το κεφάλι κάτω. Ομάδα δίχως αρχή, μέση και τέλος. Με άσχημες εμφανίσεις και με τρομερές αδυναμίες. Με πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, ανύπαρκτος στην επίθεση, με άμυνα παιδική χαρά και με έναν ασταθή Τζόρβα κάτω από τα δοκάρια. Πέρα από αυτά έλειπε το πάθος, η δύναμη από τους παίχτες. Και φυσικά το σημερινό παιχνίδι δεν μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Τραγική εμφάνιση, πάρα πολλά λάθη, το κέντρο ήταν ανύπαρκτο, οι παίχτες δεν μπορούσαν να αλλάξουν μία δύο πάσες, η άμυνα ήταν της πλάκας και πάλι καλά που έφαγε μόνο τρία. Τουλάχιστον έπεσε η αυλαία στη πράσινη τραγωδία και δεν θα ξεφτιλιστεί περεταίρω η ιστορία του παναθηναϊκού. Να θυμίσω απλά ότι το καλοκαίρι, κάποιοι μόνο σαμπάνιες δεν άνοιξαν με τη κλήρωση. Υπό άλλες συνθήκες, για να είμαστε και ειλικρινείς και να μην το παίζουμε μετά Χριστό προφήτες, θα ήταν μία βατή κλήρωση.
Αναρωτιέμαι όμως αύριο τι θα γράφουν οι πράσινες φυλλάδες ή μάλλον ξέρω. Τώρα πάμε για πρωτάθλημα, με πολύ δουλειά κ.τ.λ. Αυτός θα είναι ο τίτλος. Επιστροφή στην ελληνική μιζέρια δηλαδή. Αυτή η νοοτροπία μίκρυνε πολύ το παναθηναϊκό. Επίσης έχω ακόμα μία απορία. Ποιος θα είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος για τη σημερινή ήττα, τώρα που ο Νιόπλιας είναι παρελθόν;
Προσωπικά θεωρω οτι είναι ο χειρότερος παναθηναϊκός της τελευταίας 10ετίας. Πλέον το όνομα που είχε φτιάξει στην Ευρώπη ξεθώριασε και θα πρέπει να χτιστεί πάλι με πολύ κόπο και ιδρώτα.

ΥΓ: Στοιχηματικά, θεωρώ ότι σωστά πήγα προς το Χ2, ακόμα και να ξανά γινόταν το παιχνίδι, πάλι προς τα εκεί θα έκλεινα διότι το 1,30 του άσσου ήταν, κατά τη προσωπική μου άποψη, unfair (δηλ. μη εύλογη ως τιμή και όχι άδικη όπως λένε κάποιοι αδαείς, δεν υπάρχει άδικη και δίκαιη τιμή, αλλά εύλογη και μη εύλογη).