Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

ΤΟ EL CLASICO ΚΑΤΕΛΗΞΕ … ΣΕ ΤΣΟΝΤΑ !

Το ντέρμπι έμεινε στα χαρτιά και οι Μπλαουγκράνα μετέτρεψαν το el clasico σε πραγματική τσόντα. Λυπάμαι, που χρησιμοποιώ τέτοια φρασεολογία αλλά αυτή είναι η αλήθεια και δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από τις λέξεις.
Το διαστημικό ποδόσφαιρο της Μπαρτσελόνα σκόρπισε στους 5 ανέμους την (πάλαι ποτέ ;) βασίλισσα της Ευρώπης. Ήταν παράσταση για ένα ρόλο, με την Μπαρτσελόνα να είναι κυρίαρχη του παιχνιδιού και οι παίχτες της Ρεάλ απλά να χαζεύουν το passing game των Μπλαουγκράνα και βάζω στοίχημα ότι αν υπήρχε λίγος χρόνος ακόμα το σκορ θα ήταν ακόμη υψηλότερο από το 5-0. Στο μόνο που μπόρεσαν να κοντράρουν τη Μπατσελόνα, οι παίχτες της Ρεάλ ήταν στο ξύλο. Εκεί μπορώ να πω ότι κέρδισαν κιόλας !
Όπως έγραφα και χτες, το φετινό el clasico ήταν διαφορετικό από τα άλλα λόγω πολλών ιδιαιτεροτήτων αλλά κυρίως λόγω της παρουσίας του Μουρίνιο στο πάγκο της Ρεάλ. Προσωπικά, δεν πίστευα ποτέ ότι ομάδα του Μουρίνιο θα μπορούσε να ξεφτιλιστεί σε τέτοιο βαθμό. Θύμισε Ρεάλ των τελευταίων ετών και όχι Ρεάλ του Μουρίνιο. Πραγματικά, θα ήθελα να είμαι από μεριά και να έβλεπα τις αντιδράσεις του στα αποδυτήρια μετά τη λήξη του παιχνιδιού.
Πάντως ο πορτογάλος στη συνέντευξη τύπου, φρόντισε για ακόμη μία φορά να κουφάνει όλο το πλανήτη, λέγοντας ότι του είναι εύκολο να χωνέψει την ήττα διότι δεν είχε πιθανότητες να κερδίσει μέσα στη Βαρκελώνη. Και πρόσθεσε ότι το χειρότερο είναι να έχεις ευκαιρίες και να μην κερδίζεις ! Ήθελα να ξέρα αυτά τα έλεγε για να τα πιστέψει ο ίδιος ή για να τα πιστέψουμε εμείς ; Νομίζω μάλλον το πρώτο.
Όπως και να έχει, αποδείχθηκε με το πιο εμφατικό τρόπο ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ομάδα στο πλανήτη, στο σύμπαν θα έλεγα, που μπορεί φέρει αντίσταση σ τη Μπαρτσελόνα. Πέρσι, θυμάμαι ότι καιρό πριν τα παιχνίδια της Ιντερ με τη Μπαρτσελόνα, είχα γράψει αρκετές φορές (και τα γραπτά μένουν) ότι αν κάποια ομάδα μπορούσε να κοντράρει τη Μπαρτσελόνα αυτή ήταν η Ίντερ. Όπερ και εγένετο. Πλέον όμως, δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια ομάδα μπορεί να κοντράρει σε αυτό το επίπεδο τους Μπαλουγκράνα.
Τέλος, έχω μία απορία. Ποιος στάθηκε καλύτερα μέσα στη Βαρκελώνη ο παναθηναϊκός του Νιόπλια ή η Ρεάλ του Μουρίνιο; Τα σχόλια δικά σας. Το μόνο έχω να πω, είναι ότι όλες ανεξαιρέτως οι αθλητικές φυλλάδες τα είχαν βάλει με το Νιόπλια και την εμφάνιση του παναθηναϊκού στη Βαρκελώνη. Μετά το χθεσινό αγώνα, τι έχουν να μας πουν αυτές οι φυλλάδες ;