Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟ CAMPIONATO by Betsecret (ΜΕΡΟΣ 1)

Σέντρα και για το Campionato σήμερα με την Ιντερ να φαντάζει και φέτος ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το τίτλο. Πριν περάσουμε να δούμε τι έκαναν κάθε μία από τις 20 ομάδες στο μεταγραφικό παζάρι οφείλω να ευχαριστήσω δημοσίως το φίλο μου τον Ιταλό για την πολύτιμή βοήθειά του καθώς ότι γράφεται παρακάτω προέρχεται από εκείνον. Οι ομάδες είναι ταξινομημένες με βάση σε ποια θέση τερμάτισαν πέρσι.

ΙΝΤΕΡ (1η)
Τα πήρε όλα και έφυγε για Μαδρίτη ο special one και θα λέγαμε ότι είναι και η μοναδική αλλαγή στην Ίντερ. Αντικαταστάτης του είναι ο Μπενίτεθ ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει αλλάξει στο παραμικρό την ομάδα. Στο μεταγραφικό παζάρι η Ίντερ κινήθηκε σε ρηχά νερά όντας πλήρης ομάδα και απέκτησε τον πιτσιρικά Κουτίνιο από τη Βάσκο και τον τερματοφύλακα Καστελάτσι από τη Σαμπντόρια. Στον αντίποδα ξεφορτώθηκε το Μπαλοτέλι, αλλά και τους Αρναούτοβιτς, Κριν και Κουαρέσμα. Και φέτος είναι το απόλυτο φαβορί για το τίτλο.

ΡΟΜΑ (2η)
Πέρσι λίγο έλειψε να κάνει το μεγάλο μπαμ αφού υπερέβαλε εαυτόν και πάλεψε μέχρι το τέλος για το πρωτάθλημα. Πολλά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα κάτι που φαίνεται και στις μεταγραφές. Πήρε τον Αντριάνο ο οποίος είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό, αν δηλαδή θα παίξει μπάλα ή θα καταντήσει να κάνει το DJ. Έφερε πίσω τον Ρόζι, το πιτσιρικά, για τον οποίο ο Ιταλός μου είπε ότι ακούγονται πολύ καλά λόγια και είναι παίχτης για το μέλλον, απέκτησε επίσης τον Σιμπλίσιο από τη Παλέρμο και τον Μπουρδίσο από τη Ροζάριο. Στον αντίποδα αποχώρησαν ο Μότα, ο Τόνι, ο Αντρόλι ενώ έληξε ο δανεισμός του Μπουρδίσο. Απ ότι με ενημέρωσε ο Ιταλός στην Ιταλία γράφεται ότι ο Μπατίστα οδεύει προς άλλες πολιτείες για να μπει και κανένα ευρώ στο ταμείο ενώ γίνονται προσπάθειες να ανανεώσει το δανεισμό του Μπουρδίσο αλλά η Ίντερ απαιτεί χρήματα τα οποία η Ρόμα δεν έχει. Γύρω στη 4η – 5η θέση την υπολογίζω.

ΜΙΛΑΝ (3η)
Μία από τα ίδια και φέτος για τη Μίλαν που θα στηριχθεί σε συγκεκριμένους παίχτες. Μεγάλη ενίσχυση με τον Παπασταθόπουλο πίσω στην άμυνα, πήρε βέβαια και τον Γέπες στα 34, προφανώς ως αναπληρωματικό. Καλή μεταγραφή έστω και υπό μορφήν δανεισμού, αυτή του Μπόατενγκ στα χαφ ενώ και ο Αμέλια κάτω από τα γκολποστ δεν είναι κακός. Στον αντίποδα έφυγαν οι παλιοσειρές Ντίντα, Φαβάλι ενώ έληξε ο δανεισμός του Μπέκαμ και του Μαντσίνι. Επίσης τις τελευταίες μέρες σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα θεωρείται σχεδόν σιγουρη η μεταγραφή του Ιμπραίμοβιτς από τη Μπαρτσελόνα έναντι 38,000,000 εκατ. ευρώ. Αναμφίβολα αν δέσει με την ομάδα ο Σουηδός θα βοηθήσει διότι μόνος του ο Πάτο μπροστά δεν μπορέι να βγάλει όλη τη σεζόν. Μία θέση στη πρώτη τριάδα.

ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ(4η)
Πέρσι τα πήγε εκπληκτικά και εκεί που κανένας δεν την περίμενε έφτασε στη 4η θέση. Βγήκε στο Τσάμπιονς Λιγκ και η μοίρα της έπαιξε άσχημο παιχνίδι με τον αποκλεισμό σοκ από τη Βέρντερ με το γκολ του Ρόζενμπεργκ στο 93 της κανονικής διάρκειας και στο 100 της παράτασης. Ομάδα με πολλούς Ιταλούς παίχτες, με καλή χημεία, βασίζει σχεδόν τα πάντα στο δίδυμο Κασάνο Πατσίνι. Μεταγραφικά, επέστρεψαν παίχτες που έληξε ο δανεισμός τους ενώ πήρε τον Κούρτσι από τη Σιένα τον οποίο ο Μίμο Ντι Κάρλο ο νέος τεχνικός της Σαμπντόρια τον λογίζει ως βασικό. Δύσκολα θα καταφέρει το περσινό θαύμα. Από 5η μέχρι 8η θέση.

ΠΑΛΕΡΜΟ (5η)
Δύο μεγάλες απώλειες μετρά η Παλέρμο στο μεταγραφικό παζάρι. Η πρώτη και καλύτερη αυτή του Καβάνι που μετακόμισε στη Νάπολι αλλα και του εξαιρετικού στόπερ Κάιερ που πήγε στη Βόλφσμπουργκ. 28 εκατ. ευρώ μπήκαν στα ταμεία της Παλέρμο από τις δύό αυτές πωλήσεις. Τώρα με δεδομένο ότι ο Μίκολι είναι τραυματίας ο νεοαποκτηθείς Μακαρόνε με τον Ερνάντες θα τραβήξουν το κουπί στην επίθεση καθ ότι ο Μίκολι είναι τραυματίας.

ΝΑΠΟΛΙ (6η)
Η Νάπολι τα πήγε περίφημα πέρσι και βγήκε δικαίως στο Europa League. Ο Ματσάρι κάνει πολύ καλή δουλειά, ενώ στην ομάδα υπάρχει τεράστια ποιότητα. Στο ήδη ποιοτικό της ρόστερ προσέθεσε τον Καβάνι από τη Παλέρμο έναντι 16,000,000 εκατ. ευρώ. και τον Λουκαρέλι ενώ παραχώρησε τον Ντενίς στην ουντινέζε και ως δανεικό με οψιον αγοράς στη Γιουβέντους, χτες τον Κουαλιαρέλα. Ο κόσμος τη στηρίζει και εκτιμώ ότι πάλι θα βγει Ευρώπη.