Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

ΒΥΘΙΣΤΕ ΤΟ "ΧΟΡΑ" ΘΑ (ΞΑΝΑ) ΦΩΝΑΖΕ ...


Σκηνικό κρίσης προσπαθεί να δημιουργήσει η Τουρκία στο Βόρειο Αιγαίο, 15 μίλα βόρεια της Σαμοθράκης τις τελευταίες ώρες καθώς ένα τουρκικό ερευνητικό σκάφος (εν ονόματι Τσεσμέ) φαίνεται να διεξάγει έρευνες για πετρέλαιο εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Αμέσως έπλευσε σε μία κοντινή απόσταση ελληνική κανονιοφόρος και παρακολουθεί διακριτικά τις κινήσεις. Στην ευρύτερη περιοχή υπήρχαν και μία κανονιοφόρος της Τουρκίας.

Είναι μία κίνηση απάντηση στην ανακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης ότι θα δώσει άδειες για έρευνες πετρελαίου στο Αιγαίο.
Μία κίνηση που φαίνεται πως εξόργισε την αντίπαλη πλευρά και προσπαθεί να στήσει σκηνικό όπως με το "Χόρα" το 1976, όταν ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου αν και αντιπολίτευση τότε φώναξε το αλυσμόνητο "ΒΥΘΙΣΤΕ ΤΟ ΧΟΡΑ" και το "Σισμίκ" το 1987 όπου φτάσαμε στα πρόθυρα πολέμου με την Τουρκία και με διάγγελμα του ο Ανδρέας Παπανδρέου μιλούσε ότι δεν θα παραδοθεί σπιθαμή από τον Ελλαδικό χώρο και είμαστε πλέον είμαστε έτοιμοι για όλα.


Οι σειρήνες του πολέμου ηχούσαν δυνατά, τα μέσα μαζικής μεταφοράς είχαν τεθεί στη διάθεση του στρατού, οι πολίτες έτρχαν στα σούπερ Μάρκετ και έπαιρναν τα είδη πρώτςη ανάγκης, είχαμε μετακίνηση ελληνικών στρατευμάτων προς τον Έβρο, παρασκηνιακά ο Κάρολος Παπούλιας είχε επαφές με χώρες οι οποίες θα μας στήριζαν σε ένα τέτοιο πόλεμο ενώ πολλοί στρατιώτες έσχιζαν τα απολυτήρια τους και τίθονταν σε θέση μάχης.


Το φρόνημα των ελλήνων στρατιωτών ήταν στα ύψη και άπαντες ήταν έτοιμοι. Ο πόλεμος δεν έγινε διότι η Τουρκική πλευρά οπισθοχώρησε και το Σισμίκ αποχώρησε. Ήταν η πρώτη φορά που ελληνική πλευρά ύψωσε το ανάστημά της.

Ωρίστε και video με τα γεγονότα του 1987