Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

ΣΑΡΩΣΕ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ!

Λογικό και αναμενόμενο μετά το νταμπλ του παναθηναϊκού να σαρώσει και στη βράβευση των καλύτερων του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ τη σεζόν 2009-10. Έτσι ως καλύτερος προπονητής βραβεύτηκε ο Νίκος Νιόπλιας. Προσωπικά τον έχω σε υψηλή εκτίμηση τον Νιόπλια και από τη πρώτη στιγμή τάχθηκα στο πλευρό του στη στιγμή που κάποιες φυλλάδες μιλούσαν περί εγκλήματος και τώρα έχουν βάλει την ουρά κάτω από τα σκέλια. Ο Νιόπλιας για μένα είναι ο καλύτερος έλληνας προπονητής. Φαίνεται εξάλλου ότι έχει κερδίσει φανερά και τους παίχτες, είναι χαμηλών τόνων και πολύ δουλευταράς. Θα ήταν πραγματικό έγκλημα αν ο παναθηναϊκός τον έδιωχνε για να φέρει στη θέση του διάφορους τυχάρπαστους τύπου Μπάκε, Σκάζνι, Πεσέιρο, Μαλέζάνι, Τεν Κάτε και δε συμμαζεύεται.
Εν συνεχεία είχαμε στη καλύτερη 18αδα έξι παίχτες του παναθηναϊκού, αναλυτικά η καλύτερη 18 ήταν :
Νικοπολίδης, Τζόρβας, Βύντρα, Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Ντουγκλάο, Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Ναφτί, Πάμπλο Γκαρσία, Νίνης, Ιβιτς, Βιερίνια, Μετίν, Σκόκο, Σίσε
Καλύτερη απόκρουση του Αραμπατζή στο παιχνίδι Παναθηναϊκός ΑΕΚ.
Καλύτερη ασίστ αυτή του Νέμεθ στο Μπλάνκο στο παιχνίδι με της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο.
Fair play, η μη αντίδραση του Σηφάκη όταν προκλήθηκε από οπαδός του Ηρακλή.
Καλύτερο γκολ αυτό του Θ. Καραγκούνη στο παιχνίδι Ατρόμητος Ηρακλής.
Η καλύτερη δήλωση αυτή του Τ. Πάντου μετά το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον ολυμπιακό όπου δήλωσε «Το Καραϊσκάκη είναι ένα νέο γήπεδο. Αν είχα βάλει το γκολ θα γκρεμιζόταν και θα ήταν κρίμα»
Ως ο ΜVP της σεζόν αναδείχθηκε ο Σισέ. Πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα, το οποίο έχει θεοποιήσει το Σισέ θα διαφωνήσω με αυτή τη βράβευση όχι όμως τόσο με το σκεπτικό της βράβευσης. Για να το πω πιο ξεκάθαρα, είμαι από αυτούς τους λίγους που απορούν πως ο Σισέ έχει κάνει καριέρα. Το έλεγα και πριν έρθει στο παναθηναϊκό και αφ ότου βγήκε πρώτος σκόρερ. Ένας παίχτης που δεν ξέρει να ντριμπλάρει, που έχει ένα κοντρόλ χειρότερο από το δικό μου, φεύγει η μπάλα τουλάχιστον 2 μέτρα, τα δε τετ α τετ που έχει χάσει είναι άπειρα ενώ από την άλλη είναι: αλτικός, γρήγορος, παίζει με πάθος, έχει αυτό το πέταγμα στην αρχή της φάσης αλλά για μένα δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο σαν παίχτης. Λυπάμαι που το λέω αλλά για να απομυθοποιήσω το ότι πέτυχε 23 γκολ, να σας πω ότι ο Κωνσταντίνου τη σεζόν 1999-2000 είχε βάλει με τη φανέλα του Ηρακλή 22 γκολ, μη έχοντας βαρέσει και τα πέναλντι που έχει βαρέσει ο Σισέ! Τι σημαίνει αυτό ότι ο Κωνσταντίνου ξέρει μπάλα ; Προς θεού μην τρελαθούμε δηλαδή. Το σκεπτικό της βράβευσης είναι κατανοητό υπό την έννοια ότι βραβεύουμε το πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος.
Από εκεί και πέρα αν έπρεπε να επιλέξω τον MVP από το πρωταθλητή παναθηναϊκό θα επέλεγα κάποιον από τους Βύντρα, Ζιλμπέρτο Σίλβα και Τζόρβα. Για το μεν πρώτο εκεί όπου όλοι τον έβριζαν φέτος ήταν ότι το πιο αξιόπιστο είχε ο παναθηναικός στην άμυνα. Πολύ σταθερός, ομολογουμένως του βγάζω το καπέλο. Για τον μεγάλο Ζιλμπέρτο Σίλβα, το μόνο που έχω να πω είναι ότι ήταν το κέντρο του παναθηναϊκού. Κάποιοι αδαείς από ποδόσφαιρο είχαν την αίσθηση ότι ο Ζιλμπέρτο επειδή είναι βραζιλιάνος θα έβαζε γκολ, θα έκανε ντρίμπλες και τα άλλα σχετικά που συνοδεύουν τους βραζιλιάνους αλλά όπως είπε και ο ίδιος εγώ είμαι αμυντικογενής παίχτης. Αλλά εδώ στην Ελλάδα έχουμε μάθει να απαξιώνουμε τους πάντες, μέχρι και τον εν ενεργεία αρχηγό της Εθνικής Βραζιλίας. Βάζω και το Τζόρβα για να τονίσω ότι ο παναθηναϊκός μετά από χρόνια βρήκε έναν αξιόπιστο τερματοφύλακα που παίζει για τη φανέλα. Παίχτης που βγήκε από τα σπλάχνα του παναθηναϊκού και αφού ταλαιπωρήθηκε όντας δανεικός από εδώ και από εκεί, άρπαξε την ευκαιρία και καθιερώθηκε. Να πω επίσης ότι και ο Καρνέζης είναι πολύ καλός τερματοφύλακας και θα είναι χαζό να πάει να πάρει κανένα τερματοφύλακα τύπου Γκαλίνοβιτς. Σαν δίδυμο Τζόρβας και Καρνέζης είναι πολύ δυνατό.