Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΑΝΤΑΡ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΥΣ !

Ο Παναθηναϊκός σε ένα ακόμα ραντεβού με την ιστορία αντιμετωπίζει απόψε στο ΟΑΚΑ τη Σταντάρ με κύριο στόχο το μηδέν στην άμυνα και αν είναι δυνατόν να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση από σήμερα γιατί μην ξεχνάμε ότι την επόμενη εβδομάδα έχει και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό αμέσως μετά τον επαναληπτικό στο Βέλγιο. Ακούω πολλούς και λένε ότι ο παναθηναϊκός θα κάνει αλλαγές, θα ξεκουράσει παίχτες και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το πρωτάθλημα και άλλα τέτοια. Ας δούμε όμως ποιες θα είναι οι αλλαγές που θα κάνει ο Νιόπλιας.
Καταρχήν κάτω από τα δοκάρια θα βρεθεί αναγκαστικά ο Γκαλίνοβιτς αντί του Τζόρβα καθώς ο Τζόρβας πάσχει από γαστρεντερίτιδα. Εν συνεχεία, ο Δάρλας θα πάρει τη θέση του Σπυρόπουλου στην αριστερή. Τόσο μεγάλη απουσία είναι του Σπυρόπουλου ; Πόσες φορές έχει εκτεθεί ο παναθηναϊκός από τα αριστερά ; Οι υπόλοιποι τρεις της άμυνας δεν αλλάζουν. Στο κέντρο τώρα, λόγω της απουσίας του Κατσουράνη, την οποία δεν την λόγιζω ως απουσία μιας και ο Κατσουράνης είναι ντεφορμέ και αν θυμάστε και στο παιχνίδι με τη Ρόμα με το που τον έβγαλε ο Νιόπλιας η ομάδα μεταμορφώθηκε, θα παίξει ο Σιμάο και μαζί με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα και το Νίνη θα αποτελέσουν τη τριάδα των χαφ. Ο Καραγκούνης δηλαδή μένει στο πάγκο και στη θέση του παίζει ο Νίνης. Στην επίθεση αριστερά παίξει ο Λέτο, δεξιά μάλλον ο Ρουκάβινα που παίρνει τη θέση του Σαλπιγγίδη και στη κορυφή ποιος άλλος ; ο Σισέ.
Ο Ρουκάβινα κατά τη προσωπική μου άποψη είναι ταλέντο. Ξέρει πολύ μπάλα, φέτος ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς τη Κυριακή ωστόσο που τον είδαμε με το Λεβαδειακό έδειξε ότι είναι σε καλή κατάσταση. Και αν χρησιμοποιηθεί σήμερα από το Νιόπλια είμαι σίγουρος ότι θα αρπάξει από τα μαλλιά την ευκαιρία. Κατά συνέπεια, για ποιες απουσίες μιλάνε κάποιοι ; Αν εξαιρέσουμε τις αναγκαστικές (Κατσουράνη, Τζιόρβα) η μόνη αλλαγή που κάνει ο Νιόπλιας είναι να ξεκουράσει το Σαλπιγγίδη.
Από την άλλη η Σταντάρ δεν θα είναι η ομάδα που αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός μιας και από τότε άλλαξαν πολλά. ‘Έφυγε ο προπονητής και στη θέση του ήρθε ο αδερφός του προέδρου ενώ επέστρεψε από πολύμηνη απουσία ο αρχηγός της ο Ντεφούρ. Πάντως πάλι δεν μπορεί να πει κάποιος ότι εντυπσωσιάζει με την απόδοση της. Ωστόσο σήμερα στο ΟΑΚΑ θα έρθει υποψιασμένη μετά τη πρόκριση του παναθηναϊκού κόντρα στη Ρόμα.
Παρ όλα αυτά νομίζω ότι ο παναθηναϊκός σήμερα θα πάρει τη νίκη, είναι σαφέστατα καλύτερος από τη Σταντάρ, έτσι τουλάχιστον όπως έχω δει εγώ τους Βέλγους, βέβαια εκεί που τον πληρωθήκαμε στο 3,00 με τη Ρόμα όπου ήμασταν οι μόνοι που το προτείναμε τώρα θα τον πληρωθούμε μόλις στο 1,60. Εντάξει, άλλα τα μεγέθη της Ρόμα και της Σταντάρ. Να πούμε κλείνοντας ότι ο παναθηναϊκός αν πετύχει 4 γκολ θα πιάσει τα 300 στα κύπελλα Ευρώπης σύμφωνα με την επίσημη καταμέτρηση της UEFA.