Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΡΟΜΑ : ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ …

Επιτρέψτε μου να πάω κόντρα στο ρεύμα και να πω ότι ο παναθηναϊκός απόψε δεν θα χάσει. Ακούω δεξιά και αριστερά που λένε ότι η Ρόμα είναι σουπερ φορμαρισμένη και όντως τρέχει ένα αήττητο 20 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις . Διαφωνώ, όχι στο ότι είναι φορμαρισμένη αλλά στο ότι παρουσιάζεται σαν ομάδα φόβητρο.
Η Ρόμα μπορεί να τρέχει αυτό το αήττητο αλλά έχει πάρει παιχνίδια τα οποία δεν δικαιούνταν βάσει της απόδοσής της. Ως γνωστών σήμερα θα της λείψουν ο Τότι και ο Τόνι. Η κινητήρια δύναμη της Ρόμα είναι στα χαφ με Ντε Ρόσι και Πιζάρο. Με απλά λόγια ο Νιόπλιας πρέπει να βρει τον τρόπο να πάρει το κέντρο.
Ε λοιπόν, αν κατεβάσει αυτό το σύστημα που γράφουν οι εφημερίδες νομίζω ότι είναι σε καλό δρόμο. Δηλαδή μπροστά από τους 4 αμυντικούς (την άμυνα κεφαλοτύρι) βάζει το Σιμάο με τα τρομερά πνευμόνια προκειμένου να καλύψει τις τρύπες και να βοηθά τους αμυντικούς. Λίγο πιο μπροστά του βάζει τους Κατουράνη Καραγκούνη και στα άκρα (επιτέλους) βάζει αριστερά το Λέτο και δεξιά το Νίνη και όχι το Σαλπιγγίδη και φυσικά μπροστά ο Σισέ. Όπως έχω πει και κατά το παρελθόν θεωρώ το Νιόπλια άπειρο μεν αλλά καλό και δουλευταρά προπονητή.
Το 4-3-3 που κατέβαζε σε όλα τα παιχνίδια για μένα είναι μικράν το χειρότερο σύστημα, ελάχιστες είναι ομάδες που διαθέτουν μεγάλη ποιότητα στα χαφ (π.χ Μπαρτσελόνα) έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτό το σύστημα. Νομίζω το 4-1-4-1 είναι ότι πρέπει για το αποψινό παιχνίδι.
Από εκεί και πέρα προφανώς το κλίμα στην ομάδα του παναθηναϊκού δεν είναι το καλύτερο δυνατό, ακούγονται πολλά ότι έχουν δημιουργηθεί κλίκες στην ομάδα ελλήνων ξένων και μένει να δούμε αν όλα αυτά επηρεάσουν την ομάδα. Πάντως να πούμε ότι ο Νιόπλιας χτες ξέσπασε στη συνέντευξη τύπου και είπε ότι δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά. Αυτό που θα επηρεάσει και είναι ένα πρόβλημα για το Νιόπλια είναι η απουσία του Ζιλμπέρτο Σίλβα.
Παρ όλα αυτά, εκτιμώ ότι ο παναθηναϊκός μπορεί να πάρει αποτέλεσμα, τέτοιο που μπορεί να ελπίζει σε πρόκριση. Και μένει να δούμε αν θα δικαιωθούμε για αυτή μας την άποψη.

ΥΓ: Σε λίγο θα ανέβουν και οι υπόλοιπες προτάσεις για τα σημερινά παιχνίδια του Europa League.