Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΜΠΟΛΟΝΙΑ: ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Ας τα πάρουμε από την αρχή τα γεγονότα. Τον Αύγουστο στο αφιέρωμα που είχαμε ετοιμάσει από κοινού με τον φίλο μου τον Ιταλό, γράφαμε για τη Μπολόνια :

ΜΠΟΛΟΝΙΑ:
Φτάσαμε και στην ομάδα του φίλου Ιταλού που μας βοήθησε με τις πολλές και χρήσιμες πληροφορίες να γράψουμε αυτό εδώ το αφιέρωμα. Δεν σας κρύβω ότι τον βλέπω πολύ δυσαρεστημένο από την ομάδα του. Όπως μου είπε χαρακτηριστικά είμαστε το πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό, δύσκολα θα τη γλιτώσουμε φέτος ειδικά από τη στιγμή που ο Αλβανός επιχειρηματίας Τάτσι δεν πήρε την ομάδα. Ο συγκεκριμένος πρόεδρος της Μπολόνια δεν είναι και από τα καλύτερα παιδιά που κυκλοφορούνε και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι απλά να βγάζει όσον το δυνατόν περισσότερα χρήματα είτε παράνομα είτε νόμιμα. Τίποτα το σπουδαίο στο μεταγραφικό παζάρι, πρώτο φαβορί για φούντο.
Μετά από αυτό τη (προηγούμενη) Παρασκευή διαβάζω σε μεγάλη στοιχηματική εφημερίδα ότι μένουν τα τυπικά προκειμένου να πωληθεί η ομάδα στην εταιρία Maleam και το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να επικοινωνήσω με το φίλο μου και να τον ρωτήσω τι συμβαίνει και αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο.
Και μου λέει ότι "εδώ εμείς στη Μπολόνια δεν ξέρουμε κάτι, το μόνο που ξέρω και μπορώ να σου πω είναι ότι η ενδιαφερόμενη εταιρία είναι μία μικρή εταιρία του Νότου η οποία παλαιότερα ήθελε να αγοράσει τη Μπάρι, μετά τη Φότζια, τη Γκαλίπολι και τώρα τη Μπολόνια ενώ πριν μία εβδομάδα τη Γιουβέντους." Και μου αναφέρει χαρακτηριστικά (τη τρίτη, που είχαμε την επικοινωνία ) "ότι η περίπτωση του θυμίζει την εν γένει κατάσταση που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι από τον αλβανό επιχειρηματία ο οποίος όταν ήρθε η ώρα να βάλει το χέρι στη τσέπη εξαφανίστηκε και καταλήγει λέγοντας ότι στην Ιταλία αυτά γίνονται συχνά τα τελευταία χρόνια με μόνο σκοπό τη διαφήμιση του ενδιαφερόμενου και αν γίνει κάτι θα γίνει τις προσεχείς δύο μέρες (δηλ. Τετάρτη και Πέμπτη)." Πράγματι μου ξανά στέλνει mail την αμέσως επόμενη μέρα και μου γράφει , "όπως σου έγραφα και χτες όλα για τη διαφήμιση και τίποτα παραπάνω". Και συνεχίζει λέγοντας "εμείς εδώ ούτε καν δώσαμε την δέουσα σημασία γιατί ξέραμε από την αρχή την κατάληξη."