Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Πολύ καλά μας κύλησε η χθεσινή μέρα, επαληθεύτηκε η τριάδα με Σαν Παουλί (1,65), Λυών (1,90) και Μονπελιέ (1,60) σε μία γενικότερα αρκετά καλή μέρα όπου πέρασαν πολλά σημεία που είχαν παιχτεί. Ελπίζω να πάμε το ίδιο καλά και σήμερα σε ένα πιο δύσκολο κουπόνι,

257 2 1,45
Εξ αναβολής παιχνίδι με τον Άγιαξ να είναι με τη πλάτη στο τοίχο αφού ήδη απέχει 9 βαθμούς από τη κορυφή και η νίκη στο σημερινό παιχνίδι αποτελεί μονόδρομο. Πριν τη διακοπή ο Αίαντας ήταν σε πολύ καλή κατάσταση με την επίθεσή του να θυμίζει πολυβόλο. Μεταγραφικά ο Άγιαξ ξεφορτώθηκε , ας μου επιτραπεί η φράση, 3 παίχτες για να ελαφρύνει και το ρόστερ και απέκτησε ένα πιτσιρικά από τη Μπρέντμπυ. Στο Κόπα Άφρικα ο Ένο (15/1) και τραυματίας ο Πάντελιτς. Στον αντίποδα οι γηπεδούχοι μετά από ένα νωθρό ξεκίνημα ανέβασαν την απόδοσή τους σκαρφαλώνοντας στην 8η θέση. Στην έδρα της τα πάει αρκετά καλά μόλις μία ήττα σε 8 παιχνίδια και το κλίμα που θα συναντήσει ο Άγιαξ μόνο καλό δεν θα είναι. Ωστόσο σήμερα η Μπρέντα θα στερηθεί τις υπηρεσίες του καλύτερού της παίχτη, του πρώτου σκόρερ της Μάθιου Αμόα (15/6). Θα εμπιστευτώ τον Αγιαξ λόγω της αναγκαιότητας του για βαθμούς αν και δεν ξέρω κατά πόσο έχει στοιχηματική αξία ένα διπλό του 1,45 στην επανέναρξη ενός πρωταθλήματος.
*Όσον αφορά τον καιρό, μίλαγα τη Παρασκευή με ένα φίλο μου που σπουδάζει στο Γκρόνιγκεν και μου έλεγε ότι η θερμοκρασία ήταν (την Παρασκευή) κάτω από το 0 και ότι χθες θα ήταν στο 0. Δεν έριχνε χιόνι ωστόσο τα πάντα ήταν λευκά και υπήρχε παγετός. Αυτά για να έχουμε μία εικόνα για το τι συμβαίνει στην Ολλανδία.

269 Χ 3,20 2 2,65
Η Μπλάκμπερν τη Πέμπτη ηττήθηκε 1-0 εντός έδρας από την Άστον Βίλα για το θεσμό του κυπέλλου και πλέον ο μεσοβδόμαδος επαναληπτικός στο Βίλα Παρκ μόνο εύκολος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Η Μπλάκμπερν πρωτίστως εκεί θα έχει το μυαλό της και όχι τόσο στο σημερινό παιχνίδι με τη Φούλαμ. Η ομάδα του BIG SAM στο πρωτάθλημα δεν τα πάει καλά, βρίσκεται στη 13η θέση, αγνοεί τη νίκη εδώ και 2 μήνες. Από την άλλη η Φούλαμ βρίσκεται στην 9η θέση, παλεύει για μία θέση που θα οδηγήσει στο Europa League, το πρόβλημα έγκειται στο ότι εκτός έδρας μετρά μόλις μία νίκη σε 10 παιχνίδια για αυτό και έχει μείνει πίσω στη βαθμολογία. Στα αγωνιστικά εκτός για τους γηπεδούχους είναι ο Ντιουφ, ο Ρόμπερτς και ο Γκρέλα ενώ για την ομάδα της Φούλαμ εκτός είναι ο Ζαμόρα, ο Πειντσιλ και Ετούχου που είναι στο Κόπα Άφρικα. Αναμένω ένα ισορροπημένο και αμφίρροπο παιχνίδι αλλά πιστεύω ότι η Φούλαμ είναι σε θέση να μην χάσει από τη Μπλάκμπερν.

278 1 1,55
Εδώ παίζει ο τυφλός με το μονόφθαλμο ή αλλιώς η τελευταία Χερέθ και η προτελευταία Σαραγόσα. Όλος ο πλανήτης έχει πέσει πάνω σε αυτόν τον άσσο. Η απόδοση του άσσου κατρακυλά σε όλες τις εταιρίες στοιχημάτων, κάτω και από το 1,55 του ΟΠΑΠ. Ενώ και στο ανταλλακτήριο έχει τραβήξει μεγάλο τζίρο ο άσσος και θα τραβήξει ακόμα περισσότερο καθώς περνά η ώρα. Μπορεί το παιχνίδι να είναι ντέρμπι ουραγών αλλά η διαφορά ποιότητας των ομάδων είναι μεγάλη. Μία Σαραγόσα που μπορεί να αγνοεί τη νίκη εδώ και 2,5 μήνες , ωστόσο άλλαξε προπονητή, ενισχύθηκε σημαντικά με την απόκτηση του Σουάζο, του Γιάροσικ και του Ελισέου όλοι τους αναμένεται να πάρουν θέση στο βασικό σχήμα. Από την άλλη η Χερέθ είναι ομάδα για Seguda division και όχι για τη Primera. Μόλις μία νίκη σε 17 παιχνίδια, και αυτή άλλαξε προπονητή μετά την ήττα από τη Βαλένθια , προς το παρόν βέβαια στο πάγκο θα κάτσει ως υπηρεσιακός ο Πογιάτος. Η Χερέθ πάει στο Λα Ρομαρέδα έχοντας 3 βασικές απουσίες στην άμυνα. Αν η Σαραγόσα δεν κερδίσει και αυτή τη Χερέθ τότε είναι άξια της μοίρας της.

296 2 1,55
Οι Αετοί της Λισαβόνας φιγουράρουν στη πρώτη θέση με 36 βαθμούς διαθέτοντας μακράν την καλύτερη επίθεση και τη δεύτερη καλύτερη άμυνα, έχοντας κάνει μόλις μία ήττα σε όλο το πρώτο γύρο. Στην έδρα της δε, μετρά 6-1-0. Στη τρέχουσα μεταγραφική περίοδο ενισχύθηκε σημαντικά με την απόκτηση του επιθετικού Έντερ Λουίς. Από την άλλη η Μαριτιμό βρίσκεται ακριβώς στη μέση της βαθμολογίας και λογικά κάπου εκεί θα τη βρει και το τέλος της σεζόν. Για το αποψινό παιχνίδι ο Χααγκ δεν υπολογίζει σε 3 βασικούς παίχτες σε αντίθεση με τη Μπενφίκα όπου δεν έχει σημαντικές απουσίες. Εύκολα δύσκολα βλέπω οι Αετοί να περνάνε από την έδρα της Μαριτίμο.

Καλή τύχη !