Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΤΟΥ CHL

Τελευταία αγωνιστική για το champions league, σε κάποιους ομίλους η πρόκριση έχει κριθεί σε άλλους πάλι θα κριθεί σήμερα. Το ελληνικό ενδιαφέρον εστιάζεται αύριο στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ. Ας δούμε όμως ανά όμιλο τα σημερινά παιχνίδια,

1ος όμιλος
1 ΜΠΟΡΝΤΟ 13β.
2 ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 8β.
3 ΜΠΑΓΕΡΝ 7 β.
4 ΜΑΚΑΜΠΙ Χ. 0β

Εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα η Μπορντό είναι σίγουρα πρώτη μετά τη νίκη της, τη προηγούμενη αγωνιστική, επί της Γιουβέντους και κατεβαίνει ουσιαστικά για τουρισμό στο Ισραήλ. Το παιχνίδι είναι αδιάφορο με το Μπλαν να έχει πολλές απουσίες και δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθούμε. Στο έτερο παιχνίδι κρίνεται η δεύτερη θέση. Η Γιουβέντους θέλει απλά μία ισοπαλία ενώ η Μπάγερν μόνο νίκη. Στο στρατόπεδο των Ιταλών η ψυχολογία τους είναι στο ζενίθ μετά τη νίκη με 2-1 κόντρα στην Ίντερ . Από την άλλη η Μπάγερν κέρδισε με τη ψυχή στο στόμα τη Γκλάντμπαχ με 2-1. Η ομάδα του Φαν Χάαλ έχει πολλές αδυναμίες και οι Ιταλοί είναι μανούλα σε κάτι τέτοια, όταν δηλαδή θέλουν τη πρόκριση και παίζουν για δύο αποτελέσματα. Εξ άλλου αναγκαστικά η Μπάγερν μετά από κάποιο χρόνο αν το παιχνίδι είναι 0-0, θα βγει μπροστά για να πετύχει το γκολ της νίκης και της πρόκρισης. Οπότε θα αφήσει χώρους πίσω. Εν κατακλείδι, δεν πιστεύω ότι η Γιουβέντους θα χάσει. Πρώτο σημείο ο άσσος με κάλυψη την ισοπαλία.

2ος όμιλος
1 ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. 10β.
2 ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ 7β.
3 ΤΣΣΚΑ Μ. 7β.
4 ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ 4β.

Και εδώ η πρωτιά έχει κριθεί ακόμα και αν χάσουν οι μπέμπηδες από τη Βόλσφσμπουργκ και κερδίσει η ΤΣΣΚΑ μέσα στη Τουρκία. Τώρα για τη δεύτερη θέση δίνουν μάχη ΤΣΣΚΑ και Βόλφσμπουργκ. Οι ''λύκοι'' θέλουν το ίδιο η καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό που θα φέρει στη Πόλη η ΤΣΣΚΑ, αφού σε περίπτωση ισοβαθμία η Βόλφσμπουργκ υπερέχει της ΤΣΣΚΑ. Η Μπεσίκτας ότι και αν συμβεί δεν υπάρχει πιθανότητα να πάρει τη δεύτερη θέση (δηλ. στη περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας). Με νίκη ωστόσο επί της ΤΣΣΚΑ και παράλληλα με θετικό αποτέλεσμα της Βόλφσμπουργκ η ΤΣΣΚΑ θα πάρει τη τρίτη θέση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι δεν θα περάσουν εύκολο βράδυ στο ''Ισμετ Ινονού''. Η Μπεσίκτας είναι σε πολύ καλή κατάσταση αν και προέρχεται από τη γκέλα με τη Ντιαμπακιρσπόρ εντός έδρας όπου διέκοψε ένα σερί 8 νικών. Η ΤΣΣΚΑ από την άλλη δεν έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις αφού το πρωτάθλημα στη Ρωσία τελείωσε στις 29 Νοεμβρίου καταλαμβάνοντας τη 5η θέση. Συνοψίζοντας, δεν βλέπω να χάνουν οι δύο γηπεδούχοι.

3ος όμιλος
1
ΡΕΑΛ Μ. 10β.
2 ΜΙΛΑΝ 8β.
3 ΜΑΡΣΕΙΓ 7β.
4 ΖΥΡΙΧΗ 3β.

Η φορμαρισμένη Μίλαν , που προέρχεται από τη νίκη με 3-0 το Σάββατο κόντρα στη Σαμπντόρια, με νίκη επί της αδιάφορης Ζυρίχης παίρνει σίγουρα τη πρόκριση και σε περίπτωση μη νίκης της Ρεάλ θα πάρει τη πρώτη θέση. Η Μαρσείγ τώρα για να προκριθεί πρέπει αφενός να κερδίσει τη Ρεάλ αλλά να γκελάρει η Μίλαν αφού στην ισοβαθμία με τη Ρεάλ δεν υπερτερεί. Η ''βασίλισσα της Ευρώπης'' πάει στη Γαλλία για τη νίκη αφού θέλει τη πρωτιά. Δύσκολα θα κάνουν γκέλες τόσο η Μίλαν όσο και η Ρεάλ Μ. Κατά συνέπεια πάμε με τα δύο διπλά. Ρισκάροντας βέβαια γιατί η Ρεάλ δεν είναι στα καλύτερά της , φάνηκε και το Σάββατο όπου πήρε μία δύσκολη νίκη με 4-2 κόντρα στην Αλμερία μέσα στο ''Μπερναμπέου''.

4ος όμιλος
1 ΤΣΕΛΣΙ 13β.
2 ΠΟΡΤΟ 9β.
3 ΑΤΛΕΤΙΚΟ Μ. 3β.
4 ΑΠΟΕΛ 2β.

Εδώ έχουν ξεκαθαρίσει τα πάντα με τη Τσέλσι να παίρνει τη πρώτη θέση, ύστερα από τη νίκη της μέσα στο ''Ντραγκάο'' κόντρα στη Πόρτο τη προηγούμενη αγωνιστική. Η Πόρτο καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση ενώ τη τρίτη θέση θα τη πάρει η λογικά η Ατλέτικο αφού για να μην πάρει τη πρόκριση στο Europa League, πρέπει αφενός η ίδια να χάσει από τη Πόρτο αλλά και ο ΑΠΟΕΛ να νικήσει μέσα στην Αγγλία τη Τσέλσι. Δύσκολο να επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο έστω και αν οι Άγγλοι είναι αδιάφοροι.

Αυτά από έμενα και οι επιλογές δικές σάς.