Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Μετά από ένα πενθήμερο στοιχηματικής χαλάρωσης όπου το μεσοβδόμαδο κουπόνι δε παρουσίαζε ενδιαφέρον, έχουμε μπροστά τους αγώνες μπαράζ των εθνικών ομάδων όπου θα προκύψουν οι ομάδες που θα πάρουν τα εισιτήρια για το Μουντιάλ της Ν. Αφρικής τον προσεχή Ιούνιο. Η εθνική μας ομάδα καλείται να ξεπεράσει την σκόπελο της Ουκρανίας και να τους δώσει μία απάντηση γιατί οι Ουκρανοί πανηγύριζαν και δεν μπορούσαν να κρύψουν την ικανοποίηση τους με το αποτέλεσμα της κλήρωσης. Το παιχνίδι σίγουρα δεν είναι εύκολο αλλά προσωπικά η Ουκρανία δεν με τρομάζει σαν ομάδα, δεν θεωρώ ότι είναι η ομάδα φόβητρο και η εθνική μας μπορεί να πετύχει κάτι καλό απόψε. Επίσης σήμερα διεξάγονται και πολύ σπουδαία φιλικά όπως το Βραζιλία Αγγλία και το Ιταλία Ολλανδία.

237 2 1,65
Εκ διαμέτρου αντίθετοι οι στόχοι και η πορεία των δύο ομάδων, από τη μία η Γκρέις με ένα περιορισμένο δυνατοτήτων ρόστερ βρίσκεται κάτω από τη διαχωριστική γραμμή του υποβιβασμού και από την άλλη η Λούτον με ίσως το πιο πλήρες ρόστερ στη κατηγορία στη 5η θέση με στόχο την απευθείας άνοδο. Η Λούτον προέρχεται από τη μεγάλη νίκη – πρόκριση επί της Ροτσντέιλ μεσοβδόμαδα με 2-0. Αναμφίβολα φαίνεται πως η αλλαγή προπονητή βοήθησε πολύ την ομάδα της Λούτον. Στο πρωτάθλημα το προηγούμενο Σαββάτο ηττήθηκε με 2-0 από τη Ράσντεν και η νίκη στο αποψινό παιχνίδι είναι μονόδρομος ύστερα από δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα. Από την άλλη η Γκρέις προέρχεται από νέα κακή εμφάνιση που συνοδεύτηγκε από την ήττα κόντρα στη Τσέστερ με 3-1. Μόλις δύο νίκες μετράνε όλες κι όλες οι γηπεδούχοι σε 18 παιχνίδια. Με τον προπονητή της ομάδας να ρίχνει τις ευθύνες στους παίχτες και να λέει ότι θα τους διώξει. Επί των αγωνιστικών, εκτός για την ομάδα της Λούτον είναι ο βασικός τερματοφύλακας Τάιλερ και δίνονται ακόμα τρεις παίχτες ως αμφίβολοι ενώ απέκτησε και δύο παίχτες με τη μορφή δανεισμού, αμφότεροι βρίσκονται στην αποστολή αντίθετα για την ομάδα της Γκρείς υπάρχει μόνο μία απουσία. Σε πολλές εταιρίες πέφτει η απόδοση του διπλού και θα έλεγα ότι το 1,65 του οπαπ είναι δίκαιο.

263 2 1,90
Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα στον 1ο όμιλο. Το Καμερούν για να προκριθεί στο Μουντιάλ θέλει το ίδιο η καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό που θα φέρει η Γκαμπόν που βρίσκεται ένα βαθμό πίσω στη δεύτερη θέση. Το Μαρόκο θέλει νίκη και παράλληλα μη νίκη του Τόγκο για να πάρει τη τρίτη θέση και να βγεί στο Κοπα Άφρικα, ελπίδες προκρίσεις για το Μουντιάλ δεν υπάρχουν. Πλούσιο το ρεπορτάζ από την ομάδα του Μάροκου όπου θα λείψουν οι Ουαντού, Εμπατέ (βασικοί αμυντικοί), Μπουσουφά, Χατζί (βασικοί μέσοι) και Ελ Χαμνταουί, Σαμάκ (βασικοί επιθετικοί). Σύνολο 6 βασικοί εκτός. Από την άλλη για το Καμερούν θα λείψει μόνο ο αμυντικός Μπασόνγκ. Ένα Καμερούν που από τότε που ανέλαβε την ομάδα ο Πολ Λεγκουέν μετρά 3 ισάριθμες νίκες στον όμιλο. Και νομίζω είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί τις απουσίες του Μαρόκου κα να πάρει το πολύτιμο τρίποντο μέσα σε μία πολύ δυνατή έδρα και να δώσει έτσι το παρών στο Μουντιάλ της Ν. Αφρικής.

284 2 2,80 Χ 3,00
Πολύ σπουδαίο φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στην Ιταλία και την Ολλανδία και αποτελεί κρας τεστ και για τις δύο ομάδες εν όψει του Μουντιάλ. Οι Ολλανδοί έκαναν κυριολεκτικά πλάκα στον όμιλο τους και ήταν η πρώτη ομάδα που έλαβε και μαθηματικά το εισιτήριο για τη Ν. Αφρική. Σημείωσε οχτώ νίκες σε οχτώ παιχνίδια, με 17-2 συντελεστή τερμάτων. Ο Φαν Μάρβεικ κάλεσε όλα τα αστέρια των Οράνιε (Χολύντελααρ, Φαν Πέρσι, Ρόμπεν, Αφελάι, Καουτ, Σνέιντερ, Φαν ντερ Φάαρτ κ.α ) μεταξύ αυτών και παίχτες που δεν πολυπαίζουν στις ομάδες τους. Από την άλλη η Ιταλία πήρε τη πρόκριση όχι και τόσο άνετα και ο Λίπι προσπαθεί να βρει τη φόρμουλα και να παρουσιάσει ένα αξιόμαχο σύνολο στο Μουντιάλ. Έχει πάντως απουσίες αφού λείπουν ο Ντε Ρόσι , ο Γκατούζο, ο Ιακουίντα και ο Γκαμπερίνι. Ο Λίπι θα δοκιμάσει πολλά νέα πρόσωπα και σχήματα και πιστεύω ότι η Ολλανδία είναι πιο κοντά στη νίκη, το Χ2 νομίζω ότι είναι μία καλή επιλογή.

Ως πιθανή έκπληξη βλέπω τη γκέλα της Πορτογαλίας με τη Βοσνία. Τη Πορτογαλία την έχω δει σε όλα της τα παιχνίδια δορυφορικά και με εξαίρεση 3-4 παιχνίδια στα υπόλοιπα δεν την καθόλου καλή. Δεν αποκλείω καθόλου η Βοσνία με μια τρπλέτα θάνατο μπροστά (Μισίμοβιτς – Ντζέκο, Ιμπίσεβιτς) να βάλει γκολ και να αποκομίσει ένα θετικό αποτέλεσμα. Ειδικά τη στιγμή που από την Πορτογαλία λείπει ο Κ. Ρονάλντο, οι Πορτογάλοι θα έχουν πρόβλημα στο γκολ.

Καλή τύχη.