Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Έπεσε με το κεφάλι ψηλά ...

Η φράση με την οποία ξεκίνησα τη χθεσινή μου ανάρτηση για το παιχνίδι Παο - Ατλέτικο νομίζω ότι φάνηκε απόλυτα μέσα στο γήπεδο. Πολλά με λίγα. Το χθεσινό παιχνίδι το πήρε η κλάση της Ατλέτικο ή πιο σωστά η κλάση ορισμένων παιχτών της Ατλέτικο.
Ο παναθηναϊκός στάθηκε αξιοπρεπέστατα μέσα στο γήπεδο, το πάλεψε, πίεσε, έτρεξε αλλά στο τέλος λύγισε από τη παρέα του Αγκουέρο. Καμία σχέση με το παιχνίδι του Ολυμπιακού που παρ ολίγο να μας πάρει ο ύπνος στη καρέκλα. Είδαμε έναν παναθηναϊκό να είναι η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στη Σλάβια. Σαφέστατα βελτιωμένος, αλλά πάλι η άμυνα έμπαζε από παντου και εκεί έγκειται το πρόβλημα. Πρέπει να γίνουν μεταγραφές τόσο για το κέντρο τςη άμυνας όσο και για πλάγιους μπακ. Πρέπει να τονίσουμε όμως ότι σε 2-3 φάσεις ο Ζιλμπέρτο Σίλβα έδειξε τη κλάση με τα αρχοντικά κοψίματα που έκανε.
Μετά από αυτό το παιχνίδι νομίζω γίνεται αντιληπτό ότι το καλύτερο σύστημα για το παναθηναϊκό είναι το 4-3-3. Ο Λέτο με αυτό το φοβερό γκολ, ένα από τα πιο ωραία των προκριματικών έδειξε ότι πρέπει να είναι βασικός ασχέτως αν κάνει σε κάποιες φάσεις το κάτι παραπάνω. Ένα άλλο θέμα που τίθεται είναι πότε θα κάνει σεφτέ ο Σισσέ γιατί μέχρι στιγμής η όλη του παρουσία δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση τα 8,000,000 εκατ ευρώ που δαπανήθηκαν για να έρθει στην Ελλάδα. Είναι ακόμα νωρίς αλλά κάτι δεν έπρεπε να μας δείξει, φαντάζομαι ο παναθηναικός σε κάτι τέτοια παιχνίδια περιμένει από εκείνον να πάρει την ομάδα στις πλάτες του. Αντ αυτού ο Σαλπιγγίδης έχει αναλάβει να σώσει τη παρτίδα. Πλέον ο παναθηναϊκός στρέφεται στο Europa League και για να έχει θετικό πρόσημο η ευρωπαϊκή πορεία του παναθηναικού ο πήχης μπαίνει ψηλά.
Εν κατακλείδι, ο παναθηναϊκός ήταν άτυχος που έπεσε με τη χειρότερη ομάδα που μπορούσε να του βγάλει η κλήρωση, όπου όσο κοστίζει ο Αγκουέρο είναι δύο φορές το μπάτζετ ολόκληρου του παναθηναϊκού. Παρ όλα αυτά έπεσε με το κεφάλι ψηλά...


ΥΓ: Σε κανένα μισάωρο θα ανέβουν και οι προτάσεις για τα σημερινά παιχνίδια.