Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΡΙΤΗΣ

Καλημέρα σε όλους, πολύ γεμάτο το μεσοβδόμαδο κουπόνι που έχουμε στα χέρια μας, με τα φώτα βέβαια να στρέφονται στις ευρωπαικές διοργανώσεις. Εκεί όπου ο Ολυμπιακός σήμερα αντιμετωπίζει τη Σερίφ Τιρασπολ και ο Παναθηναικός αύριο την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ενώ τη πέμπτη ο Παοκ αντιμετωπίζει την αποδυναμωμένη Χέρενφεν στην καυτή Τούμπα ενώ η ΑΕΚ παίζει εκτός έδρας με τη Βασλούι. Ας περάσουμε όμως να δούμε για σήμερα τρίτη τα προτεινόμενα σημεία.

116 1 3,75 χ 3,25
Ας ξεκινήσουμε τις σημερινές μας προτάσεις από το παιχνίδι Σειφ Τιρασπόλ Ολουμπιακός. Όταν έγινε η κλήρωση, όλοι είπαν ότι ήταν ότι το καλύτερο μπορούσε να τύχει. Και ασφαλώς δεν έχουν άδικο αφού υπήρχαν πολύ ανώτερες ομάδες που θα μπορούσαν να του τύχουν. Αποκοδικοποιώντας ωστόσο το σημερινό παιχνίδι δεν μου φαίνεται τόσο εύκολο. Και δεν εννοώ απαραίτητα ότι θα αποκλειστεί, αλλά ότι δεν θα περάσει εύκολα. Οι Μολδαβοί δεν έχουν να χάσουν απολύτως τίποτα, θα παίξουν δίχως άγχος μιας και εδώ που έφτασαν θεωρείται επιτυχία. Αντίθετα ο Ολυμπιακός μετά το περσινό κάζο θα είναι με τη πλάτη στο τοίχο. Η Σεριφ είναι μία πολυ πλούσια ομάδα ή για να το πω πιο σωστά μακράν η πλουσιότερη ομάδα στη Μολδαβία. Προσωπικά θα ρισκάρω και θα το πάω στη κόντρα. Όπου και αν δω όλοι τον Ολυμπιακό προτείνουν – παίζουν, εγώ θα στηρίξω τις Μολδαβέζες, έχοντας πλήρη γνώση των συνεπειών. Το ρίσκο μεγάλο μένει να δούμε αν αύριο θα δικαιωθώ.

117 Χ 3,00 2 2,60
Άλλο ένα παιχνίδι που έχω επιλέξει από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, είναι το Σπόρτινγκ Φιορεντίνα. Οι γηπεδούχοι το σάββατο αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με τη Νασιονάλ Μ. για τη πρεμιέρα της πορτογαλικής Λίγκας. Στο μεταγραφικό παζάρι υπήρξε νηνεμία κάνοντας μόλις 2 μεταγραφές. Επί της ουσίας είναι ίδια ομάδα με πέρσι. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι στα φιλικά δεν έχουν δείξει και το καλύτερο πρόσωπο και ίσως να φτάει το γεγονός ότι η ομάδα δεν ενισχύθηκε όσο έπερεπε. Μεγάλη η απώλεια του Φελίπε Μέλο στα χαφ που πήγε στη Γιουβέντους. Θα πάω ωστόσο με τους Ιταλούς αφού δεν βλέπω να χάνουν, περιμένω ένα κλειστό και προσεχτικό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες αλλά όπως και να το κάνουμε η Φιορεντίνα ως ομάδα είναι τουλάχιστον ένα κλικ παραπάνω σαν ποιότητα ομάδας και στο τέλος θα φύγει με βαθμό ή βαθμούς από τη Πορτογαλία. Να πούμε ότι στη Φιορεντίνα ο Μούτου και ο Τζιλαρντίνο θα είναι κανονικά βασικοί.

Όπως βλέπετε και σήμερα απέφυγα να ασχοληθώ με τις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας μιας και περιμένω να κυλήσει για τα καλά νερό στο αυλάκι και ύστρερα που θα μπορέσουμε να έχουμε κάποια συμπεράσματα να ασχοληθουμε.

Καλή τύχη και καλά κέρδη !!!