Σάββατο 15 Αυγούστου 2009

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ (ΜΕΡΟΣ 1)

Ξεκίνημα σήμερα και για τη Πρέμιερ Λιγκ και δίχως περιττούς προλόγους πάμε να δούμε κάθεμία ομάδα ξεχωριστά τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι. Η σειρά των ομάδω είναι με βάση τη περσινή βαθμολογία.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.:
Το ερώτημα είναι πλέον πως θα προσαρμοστει στη μετά Ρονάλντο εποχή ο οποίος ως γνωστόν μετακόμισε στη Ρεάλ έναντι του ποσού ρεκόρ 94,000,000 εκατ ευρώ. Επίσης από τη Γιουνάιτεντ αποχώρησαν και οι Τέβες για τη Μαν Σίτι, Μανούτσο για τη Βαγιαδολίδ και κάποιοι άλλοι πιτσιρικάδες. Από εκεί και πέρα στο Ολντ Τράφορντ ήρθαν οι Βαλένσια, Οουεν και Ομπερτάν. Αναμφίβολα ο Βαλένσια είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, τον έχουμε δεί πολλές φορές τι παιχνίδια έκανε με τη Γουίγκαν αλλά από την άλλη όμςω Ρονάλντο δεν είναι. Ο Όουεν πασχίζει να δείξει ότι δεν είναι ξοφλημένος, σε αυτό δέχεται και τη συμπαράσταση και την υποστήριξη από τον Σερ Άλεξ το οποίο δεν είναι μόνο λόγια αλλά και πράξεις, όπως το γεγονός ότι για να του τονώσει το ηθικό του έδωσε τη φανέλα με το Νο7. Φαντάζομαι θυμάστε ποιοι παιχταράδες έχουν φορέσει αυτή τη φανέλα. Στόχος αναμφίβολα οι κατάτηση τόσο των εγχώριων τίτλων όσο και το champions league.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ:
Άλλη μία χρονιά πέρασε και στο Λιμάνι δεν πανηγύρισαν τη κατάκτηση ενός πρωταθλήματος. Το πρόβλημα που είχε πέρσι και πλήρωσε όπως αποδείχθηκε ήταν η έλειψη βάθους στο πάγκο. Πάντως ούτε και φέτος κυνήθηκαν για το κάτι παραπάνω οι Αμερικάνοι αντίθετα θα έλεγα ότι βγαίνει αποδυναμωμένη. Οι Αμερικάνοι δε θέλουν να βάλουν το χέρι βαθιά στη τσέπη και προσπαθούν με πωλήσεις παιχτών να κάνουν μεταγραφές. Ήρθαν οι Τζόνσον από τη Πόρτσμουθ, Ακουιλάνι από τη Ρόμα και δύο ακόμα πιτσιρικάδες. Από την άλλη αποχώρησαν οι Αλόνσο για Ρεάλ, ο Χίπια, ο Χομπς, ο Αρμπελόα και ο Πέναντ. Στα ίδια επίπεδα με πέρσι τη βλέπω και πάλι ο Μπενίτεθ θα κάνει προσευχές για να μην πάθουν κάτι οι Τζέραρντ και Τόρες.

ΤΣΕΛΣΙ:
Με νέο τεχνικό στο πάγκο θα πορευτεί φέτος η ομάδα του Αμπράμοβιτς καθώς όπως ήταν ήδη γνωστό ο Χίτινγκ δεν θα συνέχιζε στη Τσέλσι. Θα έχει ενδιαφέρον φέτος μιας και ο Αντσελότι κατά τη προσωπική μου άποψη ταιριάζει πιο πολύ από οτι ο Σκολάρι. Βέβαια αυτό μένει να το δούμε. Στο μεταγραφικό παζάρι δεν κυνείθηκε για τη μεταγραφή βόμβα, πρόσθεσε στο ρόστερ 3 παίχτες τον Ζίρκοφ από τη ΤΣΣΚΑ έναντι 21,000,000 ευρώ , εδώ κάντε ένα συνειρμό και θα δικαιολογηθεί το ποσό ο Αμπράμοβιτς είναι ρώσος και μην ξεχνάτε ότι τα ποσά δεν είναι πάντα αληθινά αλλά αναφέρονται για άλλοςυ λόγους και ο νοών νοείτο. Απέκτησε επίσης τον Τέρνμπουλ και τον Στάριτζ. Αποχώρησαν από την ομάδα μόνο οι Μπεν Σαχάρ και ο Κουαρέσμα του οποίου έλειξε ο δανεισμός. Πιστεύω ότι φέτος χτυπάει τίτλο. Θα κονταροχτυπηθεί άγρια με τη Μάντσεστερ.

ΑΡΣΕΝΑΛ:
Για ακόμη ένα καλοκαίρι είδαμε το ίδιο σκηνικό να ξεδιπλώνετε στα μάτιας μας, να αποχωρούν καλοί και βασικοί παίχτες και ο Βεγκέρ να παλεύει μόνος του με πενταροδέκαρες για να κάνει κάτι. Πιο συγκεκριμένα από την ομάδα του Λονδίνου αποχώρησαν οι Κόλο Τουρέ για τη Σίτι όπως και ο Αντεμπαγιόρ αλλά και κάποιοι πιτσιρικάδες. Στην ομάδα ήρθε μόνο ο Φερμάλεν από τον Άγιαξ, σε όσα παιχνίδια μπόρεσα να τον δω πέρσι ήταν απλώς ένας καλός αμυντικός και τίποτα παραπάνω. Άλλο Ολλανδία και άλλο Αγγλία, μένει κατά συνέπεια να δούμε αν θα καλυφθεί το κενό του Τουρέ στα μετόπισθεν. Μέχρι τον Οκτώβρη θα έχουν επιστρέψει όλοι οι μακροχρόνια τραυματίες και πλέον μένει να δούμε τι θα συμβεί. Προσωπικά πάλι τι βλέπω να παλεύει για τη τέταρτη θέση εκτός και αν όταν επιστρέψουν στην ομάδα οι τραυματίες δούμε μια μεταμόρφωση της ομάδας προς το καλύτερο.

ΕΒΕΡΤΟΝ:
Στα ίδια επίπεδα με πέρσι, τίποτα το σπουδαίο στις μεταγραφές, δύο όλες κι όλες αλλά και κανένα πρόβλημα από τις αποχωρήσεις. Έχει πολύ καλό ρόστερ με παίχτες όπως ο Κέχιλ, ο Αρτέτα , ο Γιακούμπο και πιστεύω δύσκολα θα μείνει έξω από τη πρώτη εφτάδα του πρωταθλήματος.

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ:
Αποδυνάμωμενη φαίνεται να βγαίνει από το μεταγραφικό παζάρι η Άστον Βίλα αφού από την ομάδα αποχώρησαν ο Λάουρσεν (αποσύρθηκε) αλλά και ο αρχηγός ο Γκάρεθ Μπάρι. Με αποτέλεσμα τόσο στην άμυνα όσο και στα χαφ να δημιουργείται πρόβλημα. Ήρθε βέβαια ο Ντάουνιγκ από τη Μίντλεμσπρο για να καλύψει το κενό του Μπάρι αλλά θα παίξει μπάλα από Γενάρη και βλεπουμε καθώς είναι τραυματίας. Ήρθαν επίσης οι Ντελφ, Μπεγε και Μάρσαλ. Στόχος είναι η έξοδος στην Ευρώπη και στο Εuropa League.

ΦΟΥΛΑΜ:
Ακριβώς ίδια με πέρσι. 3 μεταγραφές και δύο αποχωρήσεις στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού. Πέρσι κατέκτησε την έβδομη θέση, όντας πολύ δυνατή στο Κρέιβεν Κότατζ. Κάπου εκεί δηλ στη πρώτη δεκάδα και φέτος.

ΤΟΤΕΝΑΜ:
Η Τότεναμ κάθε χρόνο έφερνε παίχτες που ατομίκα ήταν πολυ καλοί αλλά σαν σύνολο δεν υπήρχε. Η Τότεναμ τα τελευταία χρόνια είχε ένα ρόστερ που θα το ζήλευαν πολλές ομάδες αλλά έλειπε η χημεία ή αν θέλετε πιο απλά έλειπε ο μαέστρος. Ίσως να τον βρήκαν στο πρόσωπο του Ρέντναπ, αυτό μένει να το δούμε. Στα μεταγραφικά ήρθαν οι Κράουτς, Μπασόνγκ, Νότον, Γουόκερ. Για το Κράουτς το έχω πει κατ επανάληψιν ότι αυτός ο άνθρωπος δεν ξέρει από μπάλα, αν τη πετύχει στο κεφάλι έχει καλώς αλλιώς δεν ...Ο Μπασόνγκ είναι καλός αμυντικός και χρειαζόταν μιας και στην άμυνα πονά η Τότεναμ ενώ οι άλλοι δύο είναι πιτσιρικάδες που ήρθαν από τη Σέφιλντ για τους οποίους δεν έχω άποψη. Από την άλλη αναχώρησαν για άλλες πολιτείες οι Ζοκορά, Γκάντερ, Ζιλμπέρτο και Γουόκερ. Περιμένω να δώ μία Τότεναμ πιο δύνατη , πιο δεμένη και λογικά θα τερματίσει στη πρώτη οκτάδα.