Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Καλημέρα σε όλους, όπως γράφαμε και χτες το σημερινό πρόγραμμα μου φαίνεται πολύ πιο ενδιαφέρον απο ότι το χθεσινό, κάτι βέβαια που μένει να αποδειχθεί και στη πράξη. Για σήμερα θα κράταγα την ακόλουθη τριάδα.

247 2 2,05
Η Λιν δεν λέει να ξεκολλήσει από το πάτο της βαθμολογίας με τους οπαδούς να ζητάνε το κεφάλι του Μέργκεσεν προς το παρόν η διοίκηση δεν τους κάνει το χατίρι κάτι πάντως που δεν αποκλείω να συμβεί μετά από ενδεχόμενη σημερινή ήττα. Από την άλλη η Σταμπάεκ ανεβαίνει συνεχώς και ήδη μετρά 4 νίκες στα 5 τελευταία παιχνίδια. Προέρχεται από πολύ σπουδαία νίκη κόντρα στη Μπραν με 2-1. Σε ένα παιχνίδι όπου της έλειπε και ο σταρ και πρώτος σκόρερ της ομάδας ο σουηδός επιθετικός Νανσόνγκ (15/7, ο οποίος επιστρέφει σήμερα με αποτέλεσμα η Στάμπαεκ να είναι πλήρεις. Και η Λιν έχει δύο επιστροφές. Η απόδοση του διπλού είναι σε πτώση από τη Παρασκευή κόλας και το 2,05 του οπαπ είναι από τις υψηλότερες τιμές που κυκλοφορούν και δεν θα μου προξενήσει εντύπωση αν την ρίξει την απόδοση ο οπαπ. Αφενός η αγωνιστική κατάσταση των ομάδων όσο και το κλίμα στην ομάδα της Λιν μας οδηγούν στο διπλό. (Στο 2,00 η απόδοση του διπλού στη nordicbet)

254 2 1,65
Παραμένουμε στη Νορβηγία αλλά πάμε τη μικρότερη κατηγορία, εκεί όπου η Στάβανγκερ υποδέχεται τη Χαμ Καμ. Δυο ομάδες με τελείως διαφορετικούς στόχους. Από τη μία η Στάβανγκερ έχει ως στόχο την παραμονή και από την άλλη η Χαμ Καμ την άνοδο. Οι γηπεδούχοι αγνοούν το τρίποντο εδώ και 5 αγωνιστικές δεχόμενοι σε αυτές τις 5 αγωνιστικές 13 γκολ και πετυχαίνοντας μόλις 1. Είναι η ομάδα με τη χειρότερη επίθεση στη κατηγορία και τη δεύτερη χειρότερη άμυνα. Η Χαμ Καμ χωρίς να αποδίδει κανένα σπουδαίο ποδόσφαιρο και με τη βοήθεια της τύχης παίρνει νίκες και έφτασε στη έκτη θέση. Αντικειμενικά πάντως το ρόστερ της είναι καλό για τα δεδομένα της κατηγορίας και από ένα σημείο και έπειτα θα πάρει για τα καλά μπροστά. Και σίγουρα η αλλαγή προπονητή που έγινε πριν από λίγο καιρό θα βοηθήσει. Βέβαια εκτός έδρας μετρά μόλις μία νίκη σε 6 παιχνίδια και αυτό είναι κάτι το οποίο με προβληματίζει αλλά από την άλλη θωρώ ότι οι καλοί επιθετικοί της θα βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα κόντρα στη παιδική άμυνα της Στάβανγκερ. Και εδώ το 1,65 του οπαπ είναι από τις μεγαλύτερες αποδόσεις που κυκλοφορούν, υπάρχει έντονη πτώση του διπλού ενώ στη nordicbet το διπλό δίνεται στο 1,62.

245 1 1,55
Κλείνουμε τις σημερινέ μας προτάσεις με το παιχνίδι όπου η μία Χιμνάσια αντιμετωπίζει την έταιρη Χιμνάσια. Καταρχήν να πούμε ότι σήμερα είναι η τελευταία αγωνιστική για τη Κλαοζούρα και τον πρωταθλητή ακόμα δεν το ξέρουμε, θα τον μάθουμε κατά της 23:00 όταν και θα λήξει το Βελέζ Ουρακάν. Η Χουχουί έχει υποβιβαστεί και μαθηματικά ενώ από την άλλη Χιμνάσια Λα Πλάτα θέλει νίκη και μόνο νίκη ώστε να εξασφαλίσει και μαθηματικά τη σωτηρία της. Βασικά για να το πούμε πιο σωστά το σενάριο η Λα Πλάτα θέλει καλύτερο ή ίδιο αποτέλεσμα με αυτό που θα φέρει η Σαν Μαρτίν. Με ισοπαλία της Λα Πλάτα και νίκη της Σαν Μάρτιν τότε θα έχουμε μπαράζ μεταξύ αυτών των δύο ομάδων για το ποια θα υποβιβαστεί. Την ίδια στιγμή που η Χιμνάσια Λα Πλάτα θα παίζει με τη Χιμνάσια Χουχούι θα παίζιε και η Σαν Μάρτιν με την παντελώς αδιάφορη Λανούς. Κατά συνέπεια τα ραδιόφωνα θα πάρουν φωτιά. Θεωρώ ότι η Λα Πλάτα θα πάει για τη νίκη ώστε να είναι σίγουρη, επίσης η Χουχούι θα έχει και αρκετές απουσίες και αν φάει το πρώτο γκολ μετά θα ρίξει λευκή πετσέτα. Το 1,55 του άσσου είναι στο μ.ο των ξένων εταιριών.

Καλή τύχη !!!