Κυριακή 17 Μαΐου 2009

Eurovision 2009 όπως την είδαμε εμείς ...

Δεν ξέρω πόσοι από εσάς ξαφνιαστήκατε από το αποτέλεσμα, προσωπικά δεν ξαφνιάστηκα πολύ. Ορίστε τι έγραφα (13/2/09) όταν ακούσαμε τα τρία τραγούδια:


Έτσι χτες είχαμε την παρουσίαση των τραγουδιών όπου το ένα θα μας εκπροσωπήσει στη Eurovision. Η γνώμη μου είναι η χειρότερη και για τα τρία τραγούδια, δεν θυμίζουν τίποτα από Ελλάδα, ούτε σε στίχο ( δεν είμαι φανατικά υπέρ του ελληνικού στίχου), αλλά κυρίως ούτε σε μουσική, μάλιστα τους στίχους στα 2 από αυτά τα έγραψαν κάτι Αυστραλοί δηλαδή Έλληνες καλοί στιχουργοί δεν υπάρχουν ? Κανένα τραγούδι δεν έχει αυτό το κάτι που είχε ας πούμε το secret combination , to shake it , my number one. Το μόνο που μας σώζει είναι η χορογραφία του Φωκά και η σκηνική παρουσία του Ρουβά. Δυστυχώς χάσαμε την ευκαιρία να διαφημίσουμε την Ελλάδα σε έναν << θεσμό >> όπου τον βλέπουν πολλά εκατομμύρια τηλεθεατές, εν μέσω κρίσης μάλιστα στο τουρισμό.
Τα συγχαρητήρια μου στην κρατικοδίαιτη ΕΡΤ.


Παρ όλα αυτά πίστευα ότι η παρουσία του Ρουβά μαζί με τον Φωκά Ευαγγελινό θα έσωναν την παρτίδα και θα καταλήγαμε στη πρώτη τετράδα. Σίγουρα δεν ξέρω το ρόλο που έπαιξαν οι επιτροπές, ίσως αν δεν υπήρχαν το αποτέλεσμα να ήταν ενδεχομένως διαφορετικό. Αλλά το θέμα δεν έγκειται εκεί κατά τη γνώμη μου, πρέπει πρώτα να δούμε τα δικά μας λάθη, γιατί υπήρξαν λάθη. Δεν ήταν τραγούδι αυτό που στείλαμε δεν θύμιζε τίποτα από Ελλάδα γραμμένο από κάτι Αυστραλούς, έπειτα κρίνοντας εκ των υστέρων ίσως θα ήταν καλύτερα ο Σ. Ρουβάς να επέλεγε τη 21η θέση εμφάνισης και όχι την 8 θέση την οποία και επέλεξε. Από εκεί και πέρα, προσωπικά μου άρεσε πολύ το Αζερμπαϊτζάν τόσο σαν τραγούδι όσο και σαν παρουσία (η θηλυκή παρουσία), εγώ εκεί θα έδινα τη πρωτιά και όχι στο Νορβηγό. Γενικότερα υπήρχαν στο θεσμό πολλά αξιόλογα τραγούδια και ο πήχυς έχει ανέβει. Ας το λάβουν υπόψιν τους εκεί στην ΕΡΤ για του χρόνου. Kαι όσον αφορά τις Μαγγίρες, ντροπή στην ΕΡΤ που τις επέλεξε, απλά τραγικές.