Κυριακή 17 Μαΐου 2009

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Καλημέρα σε όλους, θετικά έκλεισε η χθεσινή μέρα με 4 στα 5 προτεινόμενα σημεία. Το μοναδικό που χάσαμε ήταν η Μπάγερν η οποία ήρθε 2-2 με τη Χονφεχάιμ. Ουσιαστικά έχασε και το πρωτάθλημα αφού την ίδια στιγμή η Βόλφσμπουργκ πέρασα σαν σίφουνας από την έδρα του Ανόβερου. Πάντως για να είμαστε σωστοί πρέπει να πούμε ότι η Μπάγερν έχασε ένα κάρο κλασσικές ευκαιρίες. Ειδικά αυτός ο Sosa έχασε ένα τετ α τετ με όλη την εστία πιάτο. Καλά για τον Τόνι, τι να πούμε τα έχουμε πει κατ επανάληψιν, παίχτης, κατά τη γνώμη μου, μέτριας ποιότητας και ας έχει βγει πρώτος σκόρερ στη Serie A. Ας περάσουμε όμως και στα σημερινά, όπου το πρόγραμμα είναι αρκετά δύσκολο. Προσωπικά έχω επιλέξει την ακόλουθη τριάδα.

337 2 1,45
Η Χιμπέρνιαν έκανε την έκπληξη μεσοβδόμαδα και έφερε ισοπαλία με την Ρέιντζερς και έφερε έτσι τούμπα το σκηνικό. Ήταν και το παιχνίδι που χάσαμε τη Τετάρτη. Από εκεί και πέρα οφείλουμε να τονίσουμε ότι η Ρέιντζερς είχε μονότερμα τη Χιμπέρνιαν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και το αποτέλεσμα ήταν μαγική εικόνα. Πλέον Σέλτικ και Ρέιντζερς ισοβαθμούν στη πρώτη θέση με 80 βαθμούς. Χτες η βέβαια Ρέιντζερς κέρδισε την Αμπερντιν και πέρασε εκείνη μόνη πρώτη τουλάχιστον για 24 ώρες. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό κάθε άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη της Σέλτικ θα αποβεί μοιραίο για αυτή. Η Χιμπέρνιαν είναι παντελώς αδιάφορη οπότε λογικά πάμε στο διπλό, το οποίο είναι και από τα πιο φορτωμένα σημεία της ημέρας. Κατά τη προσωπική μου άποψη είναι το πιο δυνατό σημείο για σήμερα.


356 χ 3,15 2 2,80
Αμφότερες οι ομάδες θέλουν βαθμούς για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία. Οι γηπεδούχοι θέλουν τους βαθμούς για την αποφυγή του υποβιβασμού ενώ οι φιλοξενούμενοι για να βγουν στην Ευρώπη. Η Ναντ είναι σε τραγική αγωνιστική κατάσταση με 7 ήττες στα τελευταία 10 παιχνίδια σε αντίθεση με τη Ρεν η οποία μετρά 3 ήττες στα τελευταία 14 παιχνίδια. Στη Ρεν σήμερα δίνεται μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να διεκδικεί την 5 θέση καθώς χτες η Τουλούζ ήρθε ισόπαλη 2-2 με τη Σεντ Ετιεν άρα σε πιθανή νίκη η Ρεν θα ισοβαθμήσει μαζί της. Από την άλλη βέβαια και η Ναντ μετά το χθεσινό 2-2 της Σεντ Ετιεν πρέπει να νικήσει σήμερα καθώς η απόσταση από τη σωτηρία είναι πλέον 4 βαθμοί. Κατά τη γνώμη μου μάλλον θα μας κουνήσει μαντήλι έχει και δύσκολο πρόγραμμα στη συνέχεια οπότε από του χρόνου θα τη βλέπουμε στη Β κατηγόρια. Στα καθαρά αγωνιστικά οι γηπεδούχοι μετρούν 3 απουσίες και οι φιλοξενούμενοι 4. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι το κίνητρο για σωτηρία είναι πιο σημαντικό από τα κίνητρο για Ευρώπη και δεν έχουν άδικο ωστόσο δεν βλέπω αυτή η Ναντ θα κερδίσει τη Ρεν. Οπότε επιλέγω τους φιλοξενούμενους.


374 2 1.65
Μετά από 5 αγωνιστικές πλέον έχουμε αρχίσει να σχηματίζουμε μια εικόνα για κάθε ομάδα. Η Ελσίνκι θεωρείται από πολλούς ότι ήρθε η ώρα να ξανά σηκώσει τη κούπα σε αντίθεση με τη Γιαβασκίλα όπου μάλλον θα μας κουνήσει μαντήλι στο τέλος της σεζόν και όπως ανέβηκε έτσι και θα πέσει. Και ο λόγος είναι ότι δεν ενισχύθηκε στις μεταγραφές για αυτό και δεν έχει κάνει ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα. Το πρόβλημα της ομάδες εστιάζεται στην επίτευξη του γκολ όπου έχει πετύχει μόλις 1 γκολ σε 4 αγώνες. Πιστεύω ότι οι φιλοξενούμενοι είναι σε θέση να περάσουν νικηφόρα από την έδρα της Γιαβασκίλα και να ξεπεράσουν με το καλύτερο τρόπο τις συνεχόμενες γκέλες με Μιλικόσκι και Χόνκα όπου και την έριξαν από τη κορυφή. Δίκαιη η απόδοση στο 1,65 του οπαπ.

Καλή τύχη !