Κυριακή 5 Απριλίου 2009

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Μέτρια μας κύλησε η χθεσινή μέρα αφού είχαμε 2 στα 4. Τόσο η Έλφσμποργκ όσο και η Τσέτσεφιλντ έμειναν στο 1-1. Για σήμερα έχω ξεχωρίσει την ακόλουθη τετράδα.

396 2 1.65
Η Γιουνγκ Μποις προέρχεται από τη πολύ μεγάλη και σπουδαία νίκη κόντρα στη Ζυρίχη με 4-2. Μια νίκη που τι κράτησε ακόμα στο παιχνίδι του πρωταθλήματος και αφετέρου ανύψωσε και το ηθικό των παιχτών από την αναπάντεχη ήττα από τη Βαντούζ. Η Γιουνγκ Μποις διαθέτει τη καλυτερη επιθεση του πρωταθλήματος σκοράρει με χαρακτηριστική άνεση σε κάθε αγώνα ειτε εκτος ειτε εντός (είναι και από τις "βασίλισσες" των όβερ), γενικά είναι μια ομάδα που χαίρεσαι να τη βλέπεις. Από την άλλη η Ξαμάξ είναι στη μέση της βαθμολογίας όχι εντελώς αδιάφορη αλλά δεν νομίζω ότι θα κινδυνεύει. Δεν είναι τίποτα το σπουδαίο ως ομάδα αν και διαθέτει δυνατή έδρα, πιο πολύ λόγο του συνθετικού χλοοτάπητα που έχει πράγμα όμως που δεν θα επηρεάσει τη Γιουνγκ Μποις αφού και αυτή αγωνίζεται σε συνθετικό χλοοτάπητα. Αγωνιστικά η Ξαμάξ έχει 3 επιστροφές αλλά και 5 απουσίες ενώ από την άλλη για την Γιουνγκ Μποις θα λείψει μόνο ο βασικός Γιαπί Γιάπο (24/3). Η απόδοση του διπλού είναι σε πτώση στις εταιρίες του εξωτερικού.

434 2 1.75
Θα χαρακτηρίσω αυτό το παιχνίδι κομβικό για την Ιντερ και εξηγώ αμέσως γιατί το λέω αυτό. Αυτή τη στιγμή η διάφορα που έχει από τη δεύτερη Γιουβέντους είναι στο +7 , η Γιουβέντους λογικά θα κερδίσει το μεσημέρι τη Κιέβο άρα η διάφορα πάει στο +4. Σε δυο βδομαδες έχουμε το παιχνίδι Γιουβέντους Ίντερ στο Τορίνο. Και αν η διάφορα έχει κλείσει στους 4 ή στους 5 βαθμούς το πρωτάθλημα θα πάρει μια αγρία ομορφιά. Κάτω από άλλες συνθήκες θα πήγαινα πολύ πιο δύσκολα προς το διπλό αλλά υπάρχου πολλά δεδομένα που θέτουν την Ίντερ ως το καυτό φαβορί για τη νίκη. Καταρχήν η Ουντινέζε είναι παντελής αδιάφορη το μόνο που τη νοιάζει είναι ο αγώνας της πέμπτης με τη Βέρντερ για το κύπελλο uefa. Ένα το κρατούμενο, εν συνεχεία έχουμε τις πολλές και σημαντικές απουσίες που έχει σήμερα η Ουντινέζε χώρια αυτούς που ίσως ξεκουράσει ο coach. Πιο συγκεκριμένα αναφέρομαι στους Ντι Νατάλε (22/12), Χάντοβιτς (26/0) και σε άλλους τρεις. Από την άλλη και η Ιντερ έχει 3 απόντες αλλά δεν επηρεάζουν. Η προϊστορία είναι μοιρασμένη 9-14-12. Είναι από τα πιο πολυπαιγμενα παιχνίδια της ημέρας, η απόδοση του διπλού πέφτει σχεδόν παντού, το 1,75 του οπαπ είναι ακριβώς στο μ.ο των ξένων εταιριών αν και σε κάποιες εταίρες το διπλό παίζεται και πιο χαμηλά. Όλα συνηγορούν στο διπλό, θέλω να πιστεύω ότι ο Μουρίνιο και η παρέα του θα μας επιβεβαιώσουν.

440 2 1.60
Πάμε και σε ένα άλλο παιχνίδι όπου υπάρχει πλούσιο ρεπορτάζ. Λόκερεν- Άντερλεχτ. Θα ξεκινήσω από τη Λόκερεν όπου υπάρχει έντονο ενδιαφέρον. Κάποιος κοιτάζοντας τη βαθμολογία θα πει ότι το παιχνίδι έχει κάτι από ντέρμπι και ίσως να μην είχε άδικο. ΑΛΛΑ από τη Λόκερεν αποχώρισε ο πρώτος σκόρερ της και 2 στην κατηγορία ο Μααζού (23/14) και σαν να μην έφτανε αυτό έφυγε και ο προπονητής της για την Αλ Χιλάλ μην μπορώντας να αντισταθεί στα πετροδολάρια των αράβων. Ένας άνθρωπος στον οποίο χρωστά εν πολλοίς τη σημερινή θέση της η Λόκερεν και όπως καταλαβαίνετε το κλίμα δεν είναι και το καλύτερο δυνατό στις τάξει της ομάδας. Τυπικά κυνηγάει τη 5 θέση όπου και βρίσκεται στο -5 αλλά δεν νομίζω να τα καταφέρει. Από την άλλη η Άντερλεχτ προέρχεται από τη νίκη με 2-0 κόντρα στη Γκέρμιναλ όπου δεν πέρασε πάντως και από τα πιο εύκολα βράδια. Αυτή τη στιγμής είναι στο +2 από τη Σταντάρ Λ. και περιθώρια για γκέλες δεν υπάρχουν. Σήμερα θα έχει και 2 επιστροφές βασικών παιχτών και ιδιαίτερα αυτή του Μπουσουφά είναι πολύ σημαντική. Εκτιμώ ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες η Άντερλεχτ μπορεί να περάσει νικηφόρα μέσα από την έδρα της Λόκερεν. Και σε αυτό το παιχνίδι πέφτει η απόδοση του διπλού στις ξένες εταιρίες. Σχετικά δίκαιο το 1,60 του οπαπ, αν και έπρεπε να ήταν κατιτίς παραπάνω.

Αν υπάρξει κάτι νεότερο θα επανέθω