Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ BY BETSECRET


Εν μέσω οικονομικής κρίσης στη χωρά ξεκάνει και το πρωτάθλημα στην Ιρλανδία. Η οικονομία της Ιρλανδίας είναι σε μεγάλη ύφεση με ένα τεράστιο δημόσιο χρέος όπου αν δεν κάνω λάθος είναι στο 8% ΑΕγχΠ και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό και οι ομάδες δεν μπορούν να μείνουν ανεπηρέαστες από αυτή τη κατάσταση. Όποτε χρειάζεται προσοχή.

Πλέον στο πρωτάθλημα συμμετέχουν 10 ομάδες από 12 και υποβιβάζεται μόνο ο τελευταίος. Οι γύροι του πρωταθλήματος είναι τέσσερις από τρεις που ήταν. Πάμε όμως να δούμε μια προς μια τις ομάδες :

*(η σειρά των ομάδων προκύπτει από την περσινή τους θέση στο πρωτάθλημα)
*(Εντός των παρενθέσεων είναι η θέση, που κατά τη προσωπική μου άποψη, αναμένεται να κινηθούν οι ομάδες)

ΜΠΟΕΜΙΑΝ:
Περσινή πρωταθλήτρια διακρινόμενη από μια σταθερότητα στην απόδοση της με συνολικά 27 νίκες σε 33 παιχνίδια , δεν είχε σημαντικές απώλειες και αναμένεται πάλι είναι ο βασικός πρωταγωνιστής του πρωταθλήματος. Συμφώνα με τους Μπουκ είναι το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.(1η - 2η)

ΣΕΝΤ ΠΑΤΡΙΚΣ:
Επί δυο σερί χρόνε τερματίζει στη δεύτερη θέση , η οικονομική κρίση της χτύπησε τη πόρτα της, είχε πολλές απώλειες σημαντικών παιχτών , ξεκάνει με νέο προπονητή. Για μένα είναι ένα ερωτηματικό, λογικά τι βλέπω για τη μέση του πρωταθλήματος. (4η - 5η )

ΝΤΕΡΙ:
Αουτσάιντερ για το πρωτάθλημα με ρόστερ ίδιο σχεδόν με το περσινό. (2η – 3η ).

ΣΛΙΓΚΟ ΡΟΒΕΡΣ:
Έκπληξη η περσινή της πορεία, τερμάτισε στη τέταρτη θέση , δίχως πολλές αλλαγές το ροστερ της αναμένεται φέτος να τερματίσει κάπου στη μέση της βαθμολογίας. Από (4η - 5η ).

ΚΟΡΚ:
Εδώ έχουμε και νέο πρόεδρο αλλά και νέο προπονητή, ενισχύθηκε αρκετά κράτησε και το περσινό κορμό της. Λογικά (2η – 3η ).

ΜΠΡΕ΄Ι΄:
Αποδυναμώθηκε αισθητά, υπήρξαν περικοπές, θα έχει προβλήματα φέτος τόσο για στο πρωτάθλημα όσο και εξωαγωνιστικά. Οι μπουκ τι δίνουν ως το πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό. Την βλέπω (9η -10η ).

ΣΑΜΡΟΚ :
Πλέον έχει νέο γήπεδο, ενισχύθηκε στις μεταγραφές έχει ως στόχο φαινομενικά το πρωτάθλημα, υπάρχει και ενθουσιασμό λόγο του γηπέδου , ήρθε και νέος προπονητής (3η–4η).

ΝΤΡΟΧΕΝΤΑ:
Έφτασε στο χείλος της οικονομικής καταστροφης πέρσι , πούλησε παρά πολλούς παίχτες έγιναν και έρανοι για να βρεθούν λεφτά και σίγουρα θα παλέψει για την αποφυγή του υποβιβασμού (8η – 9η )

ΓΚΑΛΓΟΥΕΙ:
Και η Γκάλγουει πολλά οικονομικά προβλήματα, κατάφερε και σώθηκε πέρσι στο τέλος. Φέτος έχει νέο προπονητή πολλές και εδώ οι αποχωρήσεις βασικών παιχτών. Την βλέπω (9η–10η).

ΝΤΑΛΝΤΑΚ:
Νεοφώτιστη ομάδα, ανέβηκε χάρη στο γκολ που δέχτηκε η Σέλμπρουν στο 93΄ λεπτό και πηρέ έτσι αυτή τη πρώτη θέση. Παρά πολλές αλλαγές με πολλούς παίχτες να αποχωρούν και άλλους να έρχονται και ΕΜ νέο προπονητή. Οι μπουκ πάντως δεν την έχουν στα φαβορί για τον υποβιβασμό, αν και σίγουρα θα υπάρχει ενθουσιασμός στην ομάδα και στους οπαδούς εγώ την υπολογίζω γύρω (6η- 7η).

Η ΠΕΡΣΙΝΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: (Σε 33 αγώνες)
Bohemians 85
St.Patricks 66
Derry 58
Sligo Rovers 48
Cork City * 46
Drogheda 45
Bray 39
Shamrock 37
Galway 32
Finn Harps 31
Cobh Ramblers 26
UC Dublin 21