Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Α' ΙΤΑΛΙΑΣ BY BETSECRET (ΜΕΡΟΣ Β)

ΤΖΕΝΟΑ (6η)
Market Value: 86,6 εκατ. ευρώ
Μ.ο ηλικίας: 26,6 χρόνια
Πραγματικά εξέπληξε η περσινή πορεία της Τζένοα, προσωπικά δεν περίμενα να φτάσει τόσο ψηλά. Ειδικά το τελευταίο 4μηνο έπαιξε τρομερό ποδόσφαιρο. Ο Γκασπερίνι είχε κάνει τρομερή δουλειά η οποία πήγε στράφη μιας και η Τζένοα δεν πήρε άδεια για να αγωνιστεί στην Ευρώπη. Στα μεταγραφικά για μία ακόμη χρονιά βγαίνει αισθητά αποδυναμωμένη χάνοντας σημαντικότατους παίχτες, που πέρσι έκαναν τη διαφορά. Μέχρι στιγμής δεν έχουν καλυφθεί τα κενά. Σε αυτούς που αποκτήθηκαν ξεχωρίζουν ο χαφ Ντιέγο Καπέλ απ τη Σπόρτινγκ, ο επιθετικός Γκόραν Πάντεφ που επιστρέφει και πάλι στο Καμπιονάτο μετά τη θητεία του στη Γαλατασαράι και ο φορ Παβολέτι απ τη Σασσουόλο. Αντίθετα αποχωρήσεις που πονάνε είναι ο βασικός μέσος Μπερτολάτσι, ο βασικός αρ. μπακ Αντονέλι, ο ανερχόμενος βασικός δεξιός εξτρέμ Ιάγο Φάλκε και ο ενιότε βασικός Γιάννης Φετφατζίδης. Φέτος τα πράγματα θα είναι δύσκολα για τη Τζένοα, την βλέπουμε εκτός 10αδας. (11η-13).

ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ (7η)
Market Value: 97,85 εκατ. ευρώ
Μ.ο ηλικίας: 26,4 χρόνια
Η Σαμπντόρια πέρσι πραγματοποίησε μία πολύ καλή πορεία, πάλεψε μέχρι τέλους να βγει στην Ευρώπη και εν τέλει το κατάφερε λόγω μη αδειοδότησης της Τζένοα. Ωστόσο φέτος τα όργανα ξεκίνησαν από νωρίς και ο νέος προπονητής Τζένγκα είναι ήδη με το ένα πόδι εκτός ομάδας. Η Σαμπντόρια αποκλείστηκε απ τη Βοιβοντίνα χάνοντας εντός έδρας 0-4 και κερδίζοντας 2-0 εκτός. Στα μεταγραφικά, καλή η μεταγραφή του φορ Μουριέλ απ τη Σαμπντόρια με 10 εκατ. ευρώ, ξεχωρίζει αναμφίβολα η επιστροφή του Αντόνιο Κασάνο, η απόκτηση του αμυντικού μέσου Φερνάντο απ τη Σαχτάρ με 8 εκατ. ευρώ είναι επίσης πολύ καλή μεταγραφή, όπως και του χαφ Μπαρέτο. Στις αποχωρήσεις, ξεχωρίζουν αυτή του βασικού φορ Οκάκα και του βασικού μέσου Ομπιάνγκ. Θεωρώ ότι δύσκολα η Σαμπντόρια, χωρίς Μιχαίλοβιτς και με Τζένγκα στον πάγκο, θα καταφέρει και πάλι να διεκδικήσει έξοδος στην Ευρώπη. (10η-12η)

ΙΝΤΕΡ (8η)
Market Value: 225,3 εκατ. ευρώ
Μ.ο ηλικίας: 26,7 χρόνια
Μία απ τα ίδια και πέρσι για την Ιντερ, ασόβαρη ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Πάρα πολλές γκέλες, πεταμένοι βαθμοί με αποτέλεσμα να βρεθεί εκτός Ευρώπης. Στον πάγκο συνεχίζει απ τον Νοέμβριο του 2014 ο Ρομπέρτο Μαντσίνι. Επί των μεταγραφικών, ο Ερικ Τοχίρ έριξε χρήμα. Έφερε με 30 εκατ. ευρώ τον εξαιρετικό χαφ Κοντογκμπιά απ τη Μονακό, τον καλό σέντερ μπακ Μουρίλιο απ τη Γρανάδα, τον κεντρικό αμυντικό Μιράντα απ την Ατλέτικο, ενώ ήρθαν ως δανεικοί ο Μοντόγια απ τη Μπαρτσελόνα και ο Γιόβετιτς απ τη Μάντσεστερ. Στις αποχωρήσεις, δεν είχαμε κάτι το σπουδαίο. Ναι μεν έφυγε ο Κόβασιτς για τη Ρεαλ με 35 εκατ. ευρώ που ήταν ενδεκαδάτη απώλεια αλλά το κενό καλύπτεται. Άλλες απώλειες όπως του Σακίρι, του Ποντόλσκι, του Μπότα, του Όμπι, του Σιλβέστρ κ.α είναι άνευ σημασίας. Αναμένουμε καλύτερη την Ιντερ, Μιράντα και Μουρίλιο είναι ενδεκαδάτες μεταγραφές στα στόπερ και μένει να δούμε, αν θα βελτιωθεί αμυντικά η Ιντερ. Υπάρχει ένα κενό στα χαφ, ενός παίχτη να κινείται πίσω απ τους Ικάρντι και Γιοβετιτς. Όπως προείπα θα είναι καλύτερη από πέρσι. (5η-7η)

ΤΟΡΙΝΟ (9η)
Market Value: 70,7 εκατ. ευρώ
Μ.ο ηλικίας: 27,8 χρόνια
Ο Βεντούρα για ακόμη μία χρονιά παρουσίασε ένα αξιόμαχο σύνολο, παίζοντας σε διπλό ταμπλό και παρά την αποδυνάμωση του ρόστερ το πάλεψε όσο μπορούσε αν και στο τέλος όπως θα θυμάστε κάπου στο Τορίνο πέταξαν λευκή πετσέτα μένοντας από δυνάμεις, αφού το ρόστερ είχε φτάσει στα όριά του. Στα μεταγραφικά, απ όσους αποκτήθηκαν ξεχωρίζουν ο φορ Μπελότι, ο δ. μπακ Ζαπακόστα απ την Αταλάντα, ο κεντρικός μέσος Άκουα απ τη Χοφενχάιμ και ο αρ. μπακ Άβελαρ απ την Κάλιαρι. Στις αποχωρήσεις, η πιο σημαντική είναι αυτή του βασικότατου Νταρμιάν που πουλήθηκε στη Μάντσεστερ Σίτι με 18 εκατ. ευρώ. Θεωρώ ότι και φέτος θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα, εκτός θέσεων Ευρώπης. (9η-11η)

ΜΙΛΑΝ (10η)
Market Value: 198,1 εκατ. ευρώ
Μ.ο ηλικίας: 27,5 χρόνια
Το πείραμα με τον Ιντζάγκι απέτυχε παταγωδώς και η Μίλαν τερμάτισε πέρσι στη 10η θεση. Άλλη μία χρονιά εκτός Ευρώπης. Με τον Μπερλουσκόνι να πουλά το 48% των μετοχών στον Ταιλανδό Ταετσαιυμπόλ. Στον πάγκο πλέον κάθεται ο Μιχαίλοβιτς που έχει να επιδείξει σοβαρό έργο, παρ ότι σχετικά νέος στην προπονητική. Και το βασικό στοίχημα της Μίλαν για φέτος είναι να ξανά γίνει πάλι μεγάλη ομάδα. Στο μεταγραφικό παζάρι η Μίλαν έριξε πολύ χρήμα. Απέκτησε τον φορ Μπακά απ τη Σεβίλλη με 30 εκατ. ευρώ, τους Ρομανιόλι και Μπερτολάτσι απ τη Ρόμα, τον εξαιρετικό φορ Λουιζ Αντριάνο απ τη Σαχτάρ και τον Αντονέλι απ την Τζένοα, σε αυτούς που ξεχωρίζουν. Στον αντίποδα αποχώρησαν απ το Μιλάνο αρκετοί, έγινε ένα ξεκαθάρισμα στο ρόστερ, Σαπονάρα, Ελ Σαράαουι, Ρομπίνιο, Μουντάρι, Εσιέν κ.α Αποχωρήσεις που δεν πονάνε και απλά ελαφρύνουν το ρόστερ. Αναμένουμε καλύτερη τη Μίλαν, σε κάθε περίπτωση χρειάζεται ενίσχυση στα χαφ. (6η-7η)

ΠΑΛΕΡΜΟ (11η)
Market Value: 54,5 εκατ. ευρώ
Μ.ο ηλικίας: 25,2 χρόνια
Η Παλέρμο είχε μία άνετη σεζόν πέρσι, όπου μάλιστα έπαιξε και καλό ποδόσφαιρο σε κάποια παιχνίδια με τους Βάσκες και Ντιμπαλά να κάνουν παπάδες μπροστά. Η Παλέρμο βέβαια μακριά απ τη Σικελία έχανε μεγάλο μέρος της δυναμικής της. Στον πάγκο συνεχίζει ο Ιακίνι. Το ερώτημα για φέτος είναι υπάρχει ζωή μετά τον Ντιμπαλά; Η πώληση του Ντιμπαλά στη Γιουβέντους ναι μεν εφερε 32 εκατ ευρώ στα ταμεία της ομάδας αλλά απ την άλλη αφήνει ένα μεγάλο κενό στην επίθεση και πλέον το βάρος πέφτει στον Βάσκες. Παρά τα χρήματα αυτά, κινήθηκε συντηρητικά, δεν απέκτησε κάποιο μεγάλο όνομα. Ο πιτσιρικάς Κασίνι που αποκτήθηκε απ την Κορίνθιανς θεωρείται ταλέντο μένει να δούμε πως θα φανεί στο γήπεδο. Αν καταφέρει και τραβήξει λαγό απ το καπέλο και καλύψει το κενό του Ντιμπαλά θα βρεθεί στα ίδια επίπεδα αλλιώς θα είναι πιο κάτω. Να σημειώσουμε ότι η Παλέρμο είναι η ομάδα με το χαμηλότερο μ.ο ηλικίας στην κατηγορία. (12η-14η)

ΣΑΣΣΟΥΛΟ (12η)
Market Value: 86,6 εκατ. ευρώ
Μ.ο ηλικίας: 26,5 χρόνια
Εύκολη και ξεκούραση παραμονή για τη Σασσουόλο πέρσι, κι όταν έχεις Ζάζα, Μπεράρντι μπροστά πώς να μην έρθει εύκολα η παραμονή; Ο Ντι Φραντζέσκο να συνεχίζει στον πάγκο. Στα μεταγραφικά η αποχώρηση του Ζάζα για τη Γιουβέντους συνιστά σημαντικότατη απώλεια όπως και του βασικού μέσου Κούρτιτς. Όχι κάτι το εντυπωσιακό σε όσους ήρθαν. Θέλει ενίσχυση, χρήματα υπάρχουν αλλά προς το παρόν, δε βλέπουμε κάτι καλύτερο από πέρσι. Θα σωθεί αλλά μέχρι εκεί. Φυσικά η παραμονή του παιχταρά Μπεράρντι είναι σημαντικότατη. (12η-14η)