Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Α' ΙΤΑΛΙΑΣ BY BETSECRET (ΜΕΡΟΣ Γ)

ΒΕΡΟΝΑ (13η)
Market Value: 42,85 εκατ. ευρώ
Μ.ο ηλικίας: 28,1 χρόνια
Εύκολη η υπόθεση παραμονή με τον Λούκα Τόνι να περνά δεύτερη νιότη και να βγαίνει πρώτος σκόρερ. Το ζήσαμε και αυτό… Βέβαια στα μετόπισθεν η άμυνα έμπαζε από παντού. Στα μεταγραφικά, απ όσους απέκτησε ξεχωρίζει φυσικά η προσθήκη του φορ Πατσίνι, του δ.μπακ Πιζάνο, του σπεσιαλίστα στα στημένα, όπως μου είπε κ ο φίλος Ιταλός, χαφ Βιβιάνι και του κεντρικού αμυντικού Χελάντερ απ τη Μάλμε. Στις αποχωρήσεις δεν είχαμε κάτι το ιδιαίτερο (Ταχτσίδης, Ράφαελ Μάρκες, Ομπάντι και Νίκο Λόπες οι σημαντικότερες). Θεωρώντας ότι ο Λούκα Τόνι δε γίνεται να ξανά κάνει τέτοια χρονιά θεωρώ ότι η Ελλάς Βερόνα θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα, ίσως λίγο χειρότερα, ίσως κάπου μπλέξει αλλά δε θα πέσει (13η-15η)

ΚΙΕΒΟ (14η)
Market Value: 38,3 εκατ. ευρώ
Μ.ο ηλικίας: 28,2 χρόνια
Η Κιέβο είναι ομάδα που πραγματικά είναι να λυπάσαι τους οπαδούς που πάνε στο γήπεδο μιας και τα μάτια τους πονάνε απ το θέαμα που βλέπουν ή μάλλον δε βλέπουν. Η Κιέβο μία ομάδα δυσκολοκατάβλητη, που θα παίξει με αποκλειστικό στόχο να μη χάσει. Άλλωστε φασούλι στο φασούλι γεμίζει το σακούλι. Τι και αν οι μπουκ τι δίνουν φαβορί για υποβιβασμό, εκείνη έχει τον τρόπο και φυσικά τις καλές σχέσεις να παραμένει στην κατηγορία. Μεταγραφικά κινήθηκε συντηρητικά, κάλυψε τα όποια κενά δημιουργήθηκαν απ τις αποχωρήσεις και αναμένουμε και φέτος μία απ τα ίδια. (14η-17η)

ΕΜΠΟΛΙ (15η)
Market Value: 86,6 εκατ. ευρώ
Μ.ο ηλικίας: 26,5 χρόνια
Το αρχιτεκτόνημα του Σάρι τα πήγε εξαιρετικά πέρσι, καθαρίζοντας εύκολα την υπόθεση παραμονή. Πλέον όμως στον πάγκο κάθεται ο Μάρκο Τζαμπάολο μιας και ο Σάρι ανέλαβε τη Νάπολι. Σημαντικές ήταν και οι αποχωρήσεις βασικότατων παιχτών όπως του εξαιρετικού χαφ Βαλντιφιόρι, του φορ Ταβανό, του αρ. μπακ Χισάι, του στόπερ Ρουγκάνι αλλά τουλάχιστον έμεινε ο Σαπονάρα. Αν έφευγε και ο Σαπονάρα θα λέγαμε ότι η Έμπολι θα ήταν απ τις βασικές υποψήφιες για τον υποβιβασμό. Δεν παύει όμως να είναι αισθητά αποδυναμωμένη, χάνοντας σημαντικές μονάδες και φέτος η χρονιά θα είναι δύσκολη έως πολύ δύσκολη μιας και οι μεταγραφές που έκανε δε ξέρω κατά πόσο θα καλύψουν τα κενά. (15η-18η)

ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ (16η)
Market Value: 77,25 εκατ. ευρώ
Μ.ο ηλικίας: 26,8 χρόνια
Μετά τις υψηλες πτήσεις των προηγούμενων ετών, όπως και το 2013-14 έτσι και το 2014-15 αρκέστηκε μόνο στο να εξασφαλίσει την παραμονή της και τίποτα παραπάνω. Μία άχρωμη χρονιά. Την ομάδα ανέλαβε ο Στέφανο Κολαντουόνο. Επί των μεταγραφικών, μετρημένες οι κινήσεις. Πήρε τον αρ. μπακ Αντναν απ τη Ριζεσπορ, δανεικό τον φορ Ζαπάτα απ τη Νάπολι ενώ επέστρεψε απ το δανεισμό και ο 25χρονος δ. μπακ Εντενίλσον που έκανε πολύ καλή σεζόν με την Τζένοα. Στις αποχωρήσεις, Άλαν, Μουριέλ, Μπάστα και Περέιρα οι βασικότατες απώλειες. Νομίζω ότι και φέτος θα εξασφαλίσει την παραμονή και τίποτα παραπάνω. (14η-16η)

ΑΤΑΛΑΝΤΑ (17η)
Market Value: 50,85 εκατ. ευρώ
Μ.ο ηλικίας: 27,9 χρόνια
Μπορεί να τερμάτισε ακριβώς πάνω απ τη ζώνη του υποβιβασμού αλλά είχε πάντα μία απόσταση ασφαλείας και θα μπορούσαμε να πούμε ότι δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα. Ειδικά απ τον Μάρτιο και μετά που την ανέλαβε ο Ρέιρα έδειξε κάποια καλά στοιχεία. Μία ομάδα που πονάνε τα μάτια σου να τη βλέπεις, κουράζει με το στυλ παιχνιδιού της, ο Ρέιρα είναι και της νοοτροπίας να παίξουμε για το μηδέν και σε συνδυασμό με τα κενά στην επίθεση το θέαμα είναι άγνωστη λέξη. Μεταγραφικά μετρημένες κινήσεις, όχι κάτι το αξιοσημείωτο στις προσθήκες ενώ η μόνη σημαντική αποχώρηση είναι αυτή του χαφ Τζαπακόστα που πήγε στη Τορίνο με 5,5 εκατ. ευρώ. Το μεγάλο στοίχημα για την Αταλάντα είναι να κρατήσει τον Μοράλες, ότι καλύτερο διαθέτει δηλαδή αυτή τη στιγμή και είναι παίχτης που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες σε ένα παιχνίδι. Αν ο Μοράλες μείνει η Αταλάντα θα παλέψει για την παραμονή της αν ο Μοράλες φύγει η Αταλάντα μπλέκει άσχημα πολύ. (16η-18η)

ΚΑΡΠΙ (1η Β)
Market Value: 38,23 εκατ. ευρώ
Μ.ο ηλικίας: 25,5 χρόνια
Η Κάρπι πέρσι έκανε την έκπληξη και έκοψε πρώτη το νήμα στη Serie Β, διάγοντας μάλιστα μία σταθερή χρονιά, σταθερά στις πρώτες θέσεις, εξασφαλίζοντας την πρωτιά. Φυσικά στον πάγκο συνεχίζει ο 61χρονος Καστόρι αλλά μέχρι πότε; Μίας και φαίνεται ήδη υπ ατμόν ένεκα του ότι τα έχει «σπάσει» με τη διοίκηση επιθυμώντας καλές μεταγραφές σε αντίθεση με τη διοίκηση που ακολούθησε το δείγμα, αυτοί μας ανέβασαν με αυτούς θα πορευτούμε κάνοντας απλά προσθήκες για να γεμίσει το ρόστερ και να υπάρχουν λύσεις. Σημειωτέον δε, η Κάρπι λόγω ακαταλληλότητας του γηπέδου της, τα εντός έδρας παιχνίδια θα τα δίνει στην έδρα της Μόντενα. Όπως μαρτυρούν και οι αποδόσεις, όπως ανέβηκε η Κάρπι έτσι και θα πέσει (18η- 20η)

ΦΡΟΖΙΝΟΝΕ (2η Β)
Market Value: 24,7 εκατ. ευρώ
Μ.ο ηλικίας: 26,3 χρόνια
Η Φροζινόνε μετά τη άνοδο στη Serie B πέρσι, φέτος ανέβηκε και στα σαλόνια της Serie A. Πέρσι τερμάτισε στη 2η θέση. Πρόκειται για μία ομάδα που είναι τελείως άπειρη, με τον μόλις 38 χρονών Στελόνε στον πάγκο της, που δεν έχει να επιδείξει υψηλές παραστάσεις. Ναι μεν υπάρχει ενθουσιασμός όπως είναι φυσικό στον κόσμο μετά τις δύο συνεχείς ανόδους αλλά το ρόστερ είναι επιπέδου Serie B. Αποχωρήσεις σημαντικές δεν υπήρξαν, έγιναν κάποιες μεταγραφές χωρίς να υπάρχει κάτι που να εντυπωσιάζει. Η Φροζινόνε είναι η ομάδα με το μικρότερο μπάτζετ της κατηγορίας. Και δίκαια θεωρείται το απόλυτο φαβορί για τον υποβιβασμό, μόλις στο 1,38 (19η-20η)

ΜΠΟΛΟΝΙΑ (4η Β)
Market Value: 44,53 εκατ. ευρώ
Μ.ο ηλικίας: 25,9 χρόνια
Μετά από ένα χρόνο παραμονής στη δεύτερη κατηγορία, η ομάδα του φίλου Ιταλού που με βοηθά εδώ και χρόνια στη συγγραφή των Αφιερωμάτων της Ιταλίας, επιστρέφει στην μεγάλη κατηγορια μέσω των μπαράζ ανόδου μιας και τερμάτισε στην 4η θέση πέρσι. Η Μπολόνια δεν έπαιξε και κανένα σπουδαίο ποδόσφαιρο, κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα αλλά ο στόχος επετεύχθη. Στα μεταγραφικά απέκτησε μεταξύ άλλων τους έμπειρους για τα τελευταία ένσημα, τον μέσο Μπριγκι, τον κίπερ Μιράντε, τον επιθετικό Μπριέντζα και τον στόπερ Ροσετίνι. Σημαντικότατες όμως και οι αποχωρήσεις των Σανσόνε και Λαρίμπι. Στο δια ταυτα, έχει την πιο βαριά φανέλα απ τις τρεις που ανέβηκαν, το ρόστερ της όμως παραμένει επιπέδου Serie B. Δίκαια θεωρείται το τρίτο φαβορί για τον 4-5 φαβορί για τον υποβιβασμό. Αν θα σωθεί θα γίνει στη κόψη του ξυραφιού. (17η-18η)

Με την υπογραφή του
BetSecret.net