Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Α' ΙΤΑΛΙΑΣ BY BETSECRET (ΜΕΡΟΣ Α)

Σέντρα στο Campionato κι όπως κάθε χρόνο, το αφιέρωμα «θεσμός» με την πολύτιμη βοήθεια του φίλου μου του Ιταλού, είναι γεγονός και θα αναλύσουμε τις μεταγραφές και το τι περιμένουμε από την κάθε ομάδα. Στο τέλος της ανάλυσης της κάθε ομάδας υπάρχει και η σχετική εκτίμηση για το που θα κινηθεί φέτος η κάθε ομάδα.

*Εντός παρένθεσης είναι η θέση που τερμάτισαν οι ομάδες πέρσι.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (1η)
Market Value: 373.3 εκατ. ευρώ
Μ.ο ηλικίας: 27 χρόνια
Ονειρεμένη η περσινή χρονιά για την Μεγάλη Κυρία και χωρίς υπερβολή θα μπορούσαμε να πούμε ότι επέστρεψε ξανά στην ελίτ της Ευρώπης. Πήρε τα πάντα στην Ιταλία και το Σουπερ Καπ προ 10ημέρου, έφτασε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ όπου και ηττήθηκε απ τη Μπαρτσελόνα αλλά είχε πολύ καλή παρουσία. Παρά τις επιφυλάξεις που είχαμε πέρσι ο Αλέγκρι μας διέψευσε πανηγυρικά. Φέτος όμως η Γιουβε ξεκινά τη νέα χρονιά χωρίς τρεις ηγέτες. Τον εμβληματικό Αντρέα Πίρλο και φυσικά τον Τέβες και τον Βιδάλ. Και αν το κενό του Τέβες μπορεί να καλυφθεί απ τους Ντιμπαλά, Μάντζουκιτς και Ζάζα που έγιναν κάτοικοι Τορίνο, τα κενά των Βιδάλ και Πίρλο αναμένουμε να δούμε πως θα καλυφθούν. Ο Κεντίρα που αποκτήθηκε είναι τραυματίας. Κατά τα λοιπά, όπως μαρτυρούν και οι αποδόσεις των μπουκ, είναι το απόλυτο φαβορί και για το φετινό τίτλο. (1η)

ΡΟΜΑ (2η)
Market Value: 259.65 εκατ. ευρώ
Μ.ο ηλικίας: 27,7 χρόνια
Η Ρόμα ενώ ξεκίνησε καλά κάπου στο δεύτερο γύρο άρχισε και έμενε από δυνάμεις, τη Γιουβέντους ούτως ή άλλως δε μπορούσε να την κοντράρει αλλά πάλεψε και κατάφερε να βρεθεί στη 2η θέση μπροστά απ τη μισητή συμπολίτισσα Λάτσιο. Στον πάγκο συνεχίζει ο επιτυχημένος Ρούντι Γκαρσία. Επί των μεταγραφικών απ αυτούς που αποκτήθηκαν ξεχωρίζουν οι φορ Τζέκο (Δ 4 εκατ. ευρω), Σαλαχ, ο κίπερ Σέζνι (Δ) απ την Άρσεναλ, ο χαφ Ζέρσον απ τη Φλουμινένσε, ο Παρέδες απ τη Μπόκα Τζουνιορ (4,5 εκατ. ευρω) και ο Ιάγο απ τη Τζένοα. Στον αντίποδα όσον αφορά τις αποχωρήσεις οι κυριότερες ήταν ο Μπερτολάτσι που πήγε στην Μίλαν αντί 20 εκατ. ευρώ, ο Ρομανιόλι που επίσης πήγε στη Μίλαν αντι 25 εκατ. ευρώ και ο Χολεμπας που πήγε στη Γουοτφορντ αντί 2,5 εκατ. ευρώ. Κατά συνέπεια, παρατηρούμε ότι θα υπάρχει πρόβλημα στην άμυνα αφού δεν υπάρχει βάθος, αντίθετα όμως στην επίθεση, πλέον η Ρόμα μετά από χρόνια θα έχει καθαρόαιμο φορ. Και φέτος αναμένουμε να κινηθεί στα ίδια επίπεδα (2η-4η).

ΛΑΤΣΙΟ (3η)
Market Value: 179,95 εκατ. ευρώ
Μ.ο ηλικίας: 26,2 χρόνια
Η έταιρη ομάδα της Ρώμης, μπορεί να μην ξεκίνησε καλά όμως απ τα μέσα της σεζόν και μετά ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της, έφτασε και στη 2η θέση, την οποία κρατούσε μέχρι και στο ντέρμπι με τη Ρόμα, εκεί ηττήθηκε και έτσι έπεσε στην 3η θέση. Στον πάγκο συνεχίζει μετά την επιτυχημένη περσινή πορεία ο Στέφανο Πιόλι. Επί των μεταγραφικών, δεν ήρθε κάποιο μεγάλο όνομα για να κάνει τη διαφορά αλλά γέμισε το ρόστερ με λύσεις αποκτώντας το απαιτούμενο βάθος. Απ αυτούς που ήρθαν ξεχωρίζουν, ο καλός δεξιός μπακ Μπάστα απ την Ουντινέζε με 5 εκατ. ευρώ, ο χαφ Μιλίνκοβιτς με 9 εκατ. ευρώ απ τη Γκενκ και ο Κίσνα απ τον Αγιαξ με 4 εκατ. ευρώ. Τίποτα σημαντικό στις αποχωρήσεις. Αρα η Λάτσιο θα στηριχθεί στην ομοιογένεια και στο βάθος του πάγκου, μη ξεχνάμε ότι έχει και Ευρώπη. (3η-5η)

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ (4η)
Market Value: 121 εκατ. ευρώ
Μ.ο ηλικίας: 26,4 χρόνια
Όπως και τις δύο προηγούμενες σεζόν έτσι και πέρσι η Φιορεντίνα κατέληξε στην 4η θέση χωρίς να παίξει κάποιο σπουδαίο ποδόσφαιρο, δεν εντυπωσίασε. Απόρροια αυτού ήταν και η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία και την ομάδα αναλαμβάνει ο γνωστός μας Πάολο Σόουζα. Στα μεταγραφικά σε αυτους που ήρθαν ξεχωρίζουν, ο αμυντικός χαφ Μάριο Σουαρεθ που ήρθε απ την Ατλέτικο αντι 15 εκατ. ευρώ, ο φορ Κάλινιτς που ήρθε απ τη Ντνιεπρ, ο στόπερ Αστόρι απ τη Ρόμα. Ενώ γύρισαν απ τους δανεισμούς οι Βεσίνο και Ρανγκόλια. Σουάρες και Αστόρι είναι ενδεκαδάτες μεταγραφές. Σημαντικές όμως είναι οι αποχωρήσεις, αφου έφυγαν ο Σαλάχ για τη Ρόμα, ο στόπερ Σάβιτς (με 25 εκατ. ευρώ στην Ατλέτικο), ο κίπερ Νέτο, ο Μάριο Γκόμες (δανεικός στη Μπεσίκτας), ο Πισάρο, ο Ακουιλάνι και ο Βάργκας. 27,3 εκατ. ευρώ έφεραν στα ταμεία οι αποχωρήσεις. Η Φιορεντίνα βγαίνει μάλλον αποδυναμωμένη, δε φαίνεται να υπάρχουν και πολλές λύσεις και λογικά θα είναι πιο χαμηλά φέτος. (5η-7η)

ΝΑΠΟΛΙ (5η)
Market Value: 265,5 εκατ. ευρώ
Μ.ο ηλικίας: 26,5 χρόνια
Επιτέλους, τέλος ο Μπενίτεθ για τη Νάπολι. Αυτός θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ο τίτλος της φετινής χρονιάς για τους Παρτενοπέι. Ο Μπενίτεθ κατάφερε με ένα πολύ δυνατό ρόστερ, ειδικά απ τη μέση και μπροστά, να βγάλει τη Νάπολι 5η, επιδεικνύοντας τεράστια κενά στην άμυνα. Άμυνα παιδική χαρά. Στη θέση του ο Μαουρίσιο Σάρι που έκανε εξαιρετικό έργο στην Έμπολι.. Επί των μεταγραφικών, σε αυτούς που ήρθαν ξεχωρίζουν ο ταχύτατος εξτρεμ Αλαν απ την Ουντινέζε με 11 εκατ. ευρώ, ο καλός σέντερ μπακ Κίρικες απ την Τότεναμ με 7 εκατ. ευρώ, ο κίπερ Ρέινα απ τη Μπάγερν, που επιστρέφει πάλι στη Νάπολι ενώ ο Σάρι έφερε μαζί του απ την Έμπολι τους Βαλντιφιόρι και Χισάι. Στις αποχωρήσεις, Ινλέρ και Γκάργκανο οι σημαντικότερες αλλά στα χαφ η Νάπολι είναι υπερπλήρεις. Στο δια ταύτα, η Νάπολι θα παίξει στα ίσια τη Ρόμα για τη δεύτερη θέση, αν διορθώσει την άμυνα για μένα είναι το πρώτο φαβορί. (2η-3η)