Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΚΤΜΗΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: ΝΤΕΡΜΠΙ ΑΙΩΝΙΩΝ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ

Δεν μας έκανε χτες τη χάρη ο ΟΦΗ να βάλει ένα γκολ για να βγει δυάδα και μοιραία δεν κύλησε καλά η μέρα. Σήμερα, κινούμαστε σε ρυθμούς ντέρμπι αν και τίποτα δε θυμίζει εικόνες του παρελθόντος. Πιο πολύ μοιάζει με ένα παιχνίδι που άπαντες έχουν προδικάσει το αποτέλεσμα.

Παράλογο; Σίγουρα όχι. Απ τη μία ο Ολυμπιακός είναι σε εξαιρετική κατάσταση κατάφερε να γυρίσει το 0-2 κόντρα στην Τότεναμ σε 2-2. Δεν είναι και λίγο πράγμα αυτό. Γενικά έχει παίξει ωραίο ποδόσφαιρο. Δεν έχει φανεί καθόλου η απουσία του Φορτούνη και απ την άλλη έχουμε μία άρρωστη κατάσταση, με τον Παναθηναϊκό να του κάνουν πλάκα ο ΟΦΗ, ο Άρης κτλ Τραγικός σε όλα τα επίπεδα, απ το μεταγραφικό σχεδιασμό μέχρι το αγωνιστικό πλάνο του Δώνη.

Κάτω απ αυτές τις συνθήκες έχουμε το πρωτόγνωρο για ντέρμπι αιωνίων ο άσσος να κυκλοφορεί μεταξύ του 10,00 και 12,50 (!!!). Δεν μπορώ να θυμηθώ ποτέ ξανά τέτοιες αποδόσεις. Το να παίξεις διπλό του 1,40 σε τέτοιο ματς δεν ξέρω κατά πόσο έχει αξία. Ότι και να ναι, δεν παύει να είναι ντέρμπι σε ότι κατάσταση και να είναι ο Παναθηναϊκός. Αν το δούμε αγωνιστικά, το 1,40 ίσως είναι και πολύ αλλά δεν παύει να υπάρχει και ο παράγων ντέρμπι, έστω και κατ' ευφημισμόν. 

Απ τα υπόλοιπα παιχνίδια του προγράμματος, έχω κρατήσει το συνδυασμό Goal/Goal & Over στο Σεβίλλη Ρεαλ, όπου παραδοσιακά είναι παιχνίδι με πολλά γκολ. Η ομάδα του Ζινταν πίσω μπάζει από παντού και ο κάθε πικραμένος μπορεί να πετύχει γκολ. Θεωρώ σχεδόν απίθανο να κρατήσει το μηδέν κόντρα σε μία ομάδα ποιοτική σαν τη Σεβίλλη. Απ την άλλη, με Αζαρ, Μπέιλ και Μπενζεμά ένα γκολ θα το βρει η Ρεαλ, οπότε ξεκινάμε απ το αμφίσκορο και θα καταλήξουμε στο Over.

Καλή τύχη.