Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ: ΓΥΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΟ ΠΡΙΓΚΙΠΑΤΟ

Σε γενικές γραμμές νομίζω ότι είναι καλό το κουπόνι του Σαβ/κου που έχουμε στα χέρια μας και ξεχωρίζουν αρκετές επιλογές. Για σήμερα έχω κρατήσει τρεις επιλογές,

Β Σκωτίας: Πίτεχερντ Κουινς Παρκ 1 1,50 (17:00)
Ο λαός μας λέει ότι όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες, δεν ξέρω αν ισχύει και στη δική μας περίπτωση όπου επέλεξα να ασχοληθώ με τον άσσο της Πίτεχερντ εκεί στα βοσκοτόπια της Σκωτίας. Η Πίτεχερντ που είναι απ τα φαβορί για την άνοδο, είναι στην 2η θέση στο -4 απ την κορυφή αλλά με δύο παιχνίδια λιγότερα. Γενικά θεωρείται ως η ομάδα που θα ανέβει στη Λιγκ 1. Διαθέτει την δεύτερη καλύτερη επίθεση της κατηγορίας με 44 γκολ ενεργητικό σε 22 αγωνιστικές. Προέρχεται από δύο σερί γκέλες με Άνναν και Έντινμπουργκ και σήμερα θα θελήσει να ρεφάρει τους χαμένους βαθμούς. Υποδέχεται την Κουινς Παρκ που παλεύει για την αποφυγή του υποβιβασμού και εκτός έδρας έχει μία μόλις νίκη σε 9 αγωνιστικές. Στα χαρτιά υπάρχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας η οποία αντικατοπτρίζεται και  στο 1,50 του άσσου.

Α Ισπανίας: Βαγιεκάνο Ατλέτικο 2 1,65 (17:15)
Η Ατλέτικο προέρχεται απ την ήττα με 3-1 στο ντέρμπι της Μαδρίτης όπου δίκαια φωνάζει για την διαιτησία. Μιας και στο 2-1 το πέναλτι ήταν ανύπαρκτο, εκτός περιοχής αλλά ούτε ο διαιτητής ούτε και το VAR το είδαν. Πως έγινε αυτό ουδείς ξέρει... Απ την άλλη βέβαια είναι φανερό ότι η ομάδα του Σιμεόνε δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, γενικά όλη τη χρονιά. Ίσως φταίνε και οι πολλοί τραυματισμοί ενώ ακολουθεί το παιχνίδι με τη Γιουβέντους. Προφανώς το μυαλό των παιχτών είναι και σε αυτό το παιχνίδι αλλά η Ατλέτικο προέρχεται από δύο σερί ήττες με Ρεάλ Μαδρίτης και Μπέτις και τα περιθώρια νέας απώλειας βαθμών ισοδυναμεί επί της ουσίας με εκμηδενισμό των όποιων πιθανοτήτων υπάρχουν για κατάκτηση του πρωταθλήματος. Τόμας, Λούκας και Κόκε παραμένουν εκτός για την ομάδα του Σιμεόνε, όπου ο Αργεντίνος τεχνικός ανανέωσε το συμβόλαιο του μέχρι το 2020. Απ την άλλη η Βαγιεκάνο βρίσκεται κάτω απ τη ζώνη του υποβιβασμού, διαθέτοντας τη χειρότερη άμυνα της κατηγορίας με 40 γκολ παθητικό. 3-4 απουσίες θα έχει σήμερα και η Βαγιεκάνο. Εν τούτοις, σε αυτή την τοπική μονομαχία της Μαδρίτης θα πάω στο διπλό, του οποίου η απόδοση έχει πάρει την κατιούσα.

Α Γαλλίας: Μονάκο Ναντ  1 1,88 (21:00)
Η Μονακό με τον Ζαρντίμ στον πάγκο δείχνει να στρίβει πλέον και να δίνει τη μάχη για τον υποβιβασμό. Όσο οξύμωρο και αν ακούγεται ο στόχος για τη Μονακό είναι η αποφυγή του υποβιβασμού μετά τα όσα τραγελαφικά έγιναν το καλοκαίρι με τις μεταγραφές, την απόλυση Ζαρντίμ, την πρόσληψη Ανρι, την απόλυση Ανρί και την επαναπρόσληψη Ζαρντίμ. Ακολούθησαν και μεταγραφές επιπέδου τον Γενάρη, που ομάδα με Φάμπρεγας, Φαλκάο, Λόπεζ κ.α δε γίνεται να πέσει. Η επιστροφή Ζαρντίμ έχει συμμαζέψει την κατάσταση, η Μονάκο έχει δείξει καλή εικόνα τόσο με τη νίκη επί της Τουλούζ όσο και στην ισοπαλία με τη Μονπελιέ. Η Ναντ απ την άλλη προσπαθεί να ξεπεράσει το σοκ με τον άδικο χαμό του Σάλα, του οποίου η κηδεία γίνεται σήμερα και ο Παλουά βρίσκεται ήδη στην Αργεντινή για την κηδεία του φίλου του. Ο Παλουά είναι ο βασικός στόπερ της Νάντ. Η Ναντ πέτυχε τη νίκη μεσοβδόμαδα που έψαχνε κόντρα στην Καεν, ξέρετε για να αφιερωθεί στον Σάλα κτλ οπότε φεύγει ένα βάρος απ τους παίχτες. Η Μονακό είναι και πιο ξεκούραστη απ τη Ναντ, η Ναντ έπαιζε και με 10 παίχτες κόντρα στην Καεν άρα σπατάλησε και παραπάνω δυνάμεις. Ο άσσος στο 1,88 είναι μια χαρά.

Καλή τύχη.