Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: ΤΕΛΟΣ Ο ΜΗΝΑΣ ΤΟΥ ΜΕΛΙΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΛΣΚΙΕΡ

Χτες τελικά μίλησαν και οι μουγκοί με τη Γέοβιλ να βγάζει διπλό μέσα στην έδρα της Μάνσφιλντ. Αν δείτε και τη χθεσινή ανάλυση του παιχνιδιού θα καταλάβετε γιατί το λέω αυτό. Αν εξαιρέσει κανείς ότι το να παίζεις παιχνίδια του 1,50 σε τέτοιες κατηγορίες είναι πάντα επίφοβο με τα δεδομένα που είχαμε πριν το παιχνίδι δεν ήταν και για παραπάνω η απόδοση. Το Άκρινγκτον Μπριστολ έμεινε στα κουλούρια ενώ μας πλήρωσε το Χ στο Σπόρτινγκ Πόρτο, εύκολα. Κοινώς στη σουμά μάλλον ίσα βάρκα ίσα πανί βγήκε η μέρα.

Πάμε στα σημερινά:

Πρέμιερ Λιγκ: Τότεναμ Μάντσεστερ Γ 1 2,11 (18:30)
Σπιρούνια Vs Κόκκινων διαβόλων. Η Μάνστεστερ Γ. με τον Σόλσκιερ στον πάγκο μοιάζει αναγεννημένη, με τέσσερις σερί νίκες στο πρωτάθλημα και με νίκη στο Λιγκ Καπ επί της Ρέντιγκ. Αλλά τώρα είναι το πρώτο μεγάλο τεστ για τον Σόλσκιερ όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος. Λίγο έως πολύ το πρόγραμμα ήταν βατό αλλά σήμερα είναι μία πραγματική εξέταση. Ο Πογκμπά παίζει κανονικά, ο Αλέξις Σάντσες μέχρι και αυτή την ώρα είναι αμφίβολος, πρακτικά πλήρη η αποστολή για τον Νορβηγό τεχνικό. Δεν αναμένονται ιδιαίτερες αλλαγές με το κλασικό 4-3-3 θα στήσει τη Γιουνάιτεντ. Απ την άλλη πλευρά η Τότεναμ, προέρχεται απ τη νίκη επί της Τσέλσι για το Λιγκ Καπ ενώ στο κύπελλο έκανε πάρτι και νίκησε 7-0 την Τρανμίρ. Στα θετικά νέα της ημέρας, ο Βερτόγκεν επιστρέφει μετά από μεγάλο διάστημα αλλά δύσκολα θα παίξει βασικός. Αντίθετα ο Λούκας Μόουρα δίνεται αμφίβολος. Ο Ποκετίνο θεωρείται απ τα μεγάλα φαβορί για να αναλάβει τη Γιουνάιτεντ το καλοκαίρι ενώ η Ρεαλ πιέζει για την απόκτηση του Έρικσεν με τα σπιρούνια να ζητάνε χρυσάφι... ή μάλλον 200 μύρια για να τον δώσουν. Η ουσία είναι ότι μιλάμε για ντέρμπι, θα ήθελα πολύ να δω τη Γιουνάιτεντ στο πρώτο σοβαρό παιχνίδι στη μετά Μουρίνιο εποχή. Θεωρώ πάντως ότι η Τότεναμ είναι το φαβορί και θα πάω στον άσσο.

Σουπερλιγκ: Παναθηναικός Ξάνθη 1 1,57 (19:00)
Επιστροφή της Σουπερλιγκ στην αγωνιστική δράση και έχω κρατήσει τον άσσο του Παναθηναικού με τη Ξάνθη. Σίγουρα η διακοπή πάντα μπορεί να κρύβει εκπλήξεις και την Ξάνθη να μετρά ήδη τρία σερί διπλά στην Αθήνα κόντρα στον Παναθηναικό ωστόσο σήμερα κατεβαίνει χωρίς τον Γέντρισεκ (14/7), τον πρώτο σκόρερ της δηλαδή και τον επίσης βασικό χαφ Καμαρά (13/0). Αμφότερες σημαντικότατες απουσίες. Η Ξάνθη έχει μεγάλο πρόβλημα στο σκοράρισμα, πόσο μάλλον όταν της λείπουν σήμερα τα 7 απ τα 11 γκολ της. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα το καθαρίσουν τα πιτσιρίκια του Δώνη για να διασκεδάσουν και τις εντυπώσεις απ την ήττα κόντρα στη Λαμία για το κύπελλο.



Σουπερλιγκ: Αστέρας Τρ. ΠΑΟΚ Χ 3,10 (19:30)
Ο ΠΑΟΚ πηγαίνει στην Τρίπολη έχοντας στο +8 απ τον Ολυμπιακό και ψάχνει να δει πως θα πορευτεί πλέον χωρίς τον Πρίγιοβιτς που προτίμησε τα πετροδόλαρα των Αράβων. Ο ΠΑΟΚ που είναι αήττητος στο πρωτάθλημα (13-1-0) και ο Αστέρας απ την άλλη που παραδοσιακά είναι δυνατός στην έδρα του αναμένεται ένα τελείως ισορροπήμενο παιχνίδι που ξεκινάει απ το Χ και ίσως τελειώσει και εκεί. Άλλωστε το γήπεδο είναι σε άθλια κατάσταση, γεμάτο χιόνι. Βλέπετε και παραπάνω τη φωτογραφία που μου έστειλαν μέσα απ το γήπεδο χτες. Θα γίνουν προσπάθειες να καθαριστεί, ίσως προλάβουν και να γίνει κανονικά το παιχνίδι. Επί του παρόντος είναι στον αέρα. Πάντως, το Χ στην προκειμένη δε θα χαλάσει κανέναν.

Καλή τύχη.