Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ: MUST WIN ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΛΟΒΑΚΟΥΣ

Όπως θα έχετε ήδη δει το πρόγραμμα του Σ/Κ, είναι χαμηλού στοιχηματικού ενδιαφέροντος λόγω των εθνικών ομάδων και της νεοσύστατης διοργάνωσης Uefa Nations League. Μιλάμε για διοργάνωση της πλάκας, έτσι για να το πούμε απλά. Δηλαδή και να μην πάει καλά μία ομάδα, και να υποβιβαστεί σε γκρουπ δυναμικότητας, τι έγινε; Χάνει κάτι; Γι αυτό προανέφερα ότι είναι διοργάνωση της πλάκας. Σήμερα ωστόσο θα κάνω μία εξαίρεση και θα κρατήσω ένα σημείο απ τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Πιο αναλυτικά λοιπόν:

Uefa Nations League: Σλοβάκια Τσεχία 1 2,15 (16:00)
Η Σλοβακία βρίσκεται στο 1ο όμιλο του 2ου γκρουπ δυναμικότητας μαζί με Ουκρανία και Τσεχία. Έχοντας ήδη μία ήττα με την Ουκρανία και με δεδομένο ότι αυτός ο όμιλος έχει τρεις ομάδες αντι τέσσερις, το αποψινό παιχνίδι έχει χαρακτήρα must win αν φυσικά θέλει η Σλοβακία να προβιβαστεί και εν τέλει να έχει κάποια διάκριση στη διοργάνωση. Το ρόστερ της είναι ποιοτικό. Ξεχωρίζουν αναμφίβολα ο Χάμσικ, ο Μάκ, ο Βάις, ο Σκρίνιαρ κ.α Διαθέτει καλά χαφ αλλά της λείεπει ο φορ που θα έχει το εύκολο γκολ. Η Τσεχία απ την άλλη βρίσκεται σε συνεχιζόμενη φθίνουσα πορεία την τελευταία 10ετία. Δεν έχει καμία σχέση με τη χρυσή φουρνιά του Νέτβεντ και της παρέας του. Προέρχεται απ την ήττα κόντρα στην Ουκρανία με 2-1 ενώ στο πιο προσφατο φιλικό διασύρθηκε απ τη Ρωσία με 5-1. Απόρροια των ηττών αυτών ήταν η απόλυση του Γιάρολιμ απ τον πάγκο ήρθε στη θέση του ο Ζχλάβι, που έχει περάσει απ τους πάγκους των Σλάβια και Πλζεν. Κατά συνέπεια θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής. Εκτιμώ ότι έστω και δύσκολα η Σλοβακία είναι σε θέση να πάρει το παιχνίδι.

Α Αγγλίας: Σκάνθορπ Πιτέρμπορο Goal/Goal 1.53 (17:00)
Αναμένω ένα ανοιχτό παιχνίδι, αυτό μας έχουν δείξει με τη συμπεριφορά τους οι δύο ομάδες. Φαίνεται τόσο απ την αγωνιστική τους εικόνα οσο και απ τα αποτελέσματα τους. Η Πιτέρμπορο είναι ομάδα του όσα βάλουμε και όσα φάμε. Ενδεικτικά σημειώνω τα σκορ στα τελευταία της 6 παιχνίδια: 3-2, 1-2, 4-2, 2-2, 2-2, 0-4. Απ την άλλη η Σκάνθορπ παρ’ ότι βρίσκεται στα πάνω πατώματα της βαθμολογίας, διαθέτει τη χειρότερη άμυνα της κατηγορίας με 24 γκολ παθητικό. Έχει αμυντικά θέματα, νομίζω ότι θα το εκμεταλλευτεί η Πιτέρμπορο η οποία και αυτή με τη σειρά της, δεν είναι φερέγγυα στα μετόπισθεν και συνεπώς καταλήγω στο αμφίσκορο.

Καλή τύχη.