Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΡΙΤΗΣ: ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ Η ΠΡΟΚΡΙΣΗ

Μετά από ένα Σ/Κ όπου προτίμησα να τηρήσω στάση αναμονής και δεν ανέβασα στήλη, σήμερα παραμονές της Παναγίας επιστρέφουμε με τα παιχνίδια ρεβάνς του γ' προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί όπου η μεν η ΑΕΚ υποδέχεται τη Σέλτικ στη ρεβάνς του 1-1 της Σκωτίας και ο δε ΠΑΟΚ πηγαίνει στη Ρωσία για να υπερασπιστεί το 3-2 της Τούμπας. Όπως και στα πρώτα παιχνίδια στοιχηματικά θα με απασχολήσει μόνο το παιχνίδι του ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ όπου βρέθηκε με το καλημέρα του παιχνιδιού στην Τούμπα να χάνει 2-0 αλλά πριν λήξει το ημίχρονο το είχε γυρίσει σε 3-2. Απίστευτη ψυχή απ τους παίχτες του Λουτσέσκου, δεν το έβαλαν κάτω και είναι αυτό που έγραφα στο πρώτο παιχνίδι. Οι Ρώσοι είναι προφανώς πιο έτοιμοι αλλά ο ΠΑΟΚ έχει μεγάλη ποιότητα ως ομάδα, ειδικά απ τη μέση και μπροστά. Και στο παιχνίδι της Τούμπας, θα μπορούσε να είχε καθαρίσει το ματς (πχ με τη φάση του Πέλκα) στο β ημίχρονο ενώ είχε και την τύχη με το μέρος του καθώς η Σπαρτάκ έχασε και πέναλτι.

Ήταν μία νίκη ψυχολογίας για τον ΠΑΟΚ, έτσι όπως ήρθε ωστόσο φάνηκε ότι στα μετόπισθεν υπάρχει θέμα. Σίγουρα η απουσία του Βιερίνια ήταν σημαντική και ανακάτεξε την τράπουλα αλλά σήμερα ο Πορτογάλος επιστέφει, οπότε ορθολογικοποιείται η 11αδα και δεν αναμένονται ιδιαίτερες αλλαγές. Απ την άλλη η Σπαρτάκ, καλείται να ξεπεράσει το σοκ του α παιχνιδιού. Γενικά πάντως το κλίμα στους Ρώσους δεν είναι καλό, τα αποδυτήρια είναι μπάχαλο και η καρέκλα του Καρέρα τρίζει επικίνδυνα πολύ. Ίσως σε περίπτωση αποκλεισμού, να τον στείλουν για τις τελευταίες διακοπές. Θα δείξει. Για το πρωτάθλημα, υποδέχθηκε την Ανζί, το παιχνίδι ήταν μονότερμα, είχε 29 τελικές αλλά η Ανζί είχε βάλει το πούλμαν μπροστά. Έμεινε με εννέα παίχτες η Ανζί και μοιραία ηττήθηκε.

Εν κατακλείδι, θεωρώ ότι και σήμερα ο ΠΑΟΚ θα βρεί το δρόμο προς τα δίχτυα οπότε μπορεί να πάρει την πρόκριση. Χ2 λοιπόν στο 2,05.