Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ: ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

Μικρός τελικός σήμερα στο Στάδιο της Αγίας Πετρούπολης ή ο τελικός της παρηγοριάς αν θέλετε, ανάμεσα στους χαμένους των ημιτελικών.

Το Βέλγιο που κατέβηκε με όνειρα σε αυτή τη διοργάνωση, απέκλεισε εύκολα τη Βραζιλία στον προημιτελικό αλλά στον ημιτελικό ένα γκολ του Βαράν στο 51, έδωσε την πρόκριση στη Γαλλία. Το Βέλγιο ωστόσο έδειξε ότι παραμένει μία εξαιρετική ομάδα, έχοντας μία πολύ καλή φουρνιά ποδοσφαιριστών. Ίσως αν είχε και λίγη τύχη παραπάνω, αυτή τη στιγμή θα ήταν στον μεγάλο τελικό. Μάλιστα η ήττα απ τη Γαλλία ήταν η πρώτη μετά από 24 παιχνίδια. Τα ρεπορτάζ δείχνουν ότι δεν υπάρχει διάθεση απ τον Μαρτίνεθ να κάνει αλλαγές. Θέλει την  3η θέση, υπάρχει σίγουρα απογοήτευση αλλά ας μην κρυβόμαστε και πίσω απ το δάχτυλό μας και η 3η θέση θα είναι μεγάλη επιτυχία για το Βέλγιο.

Απ την άλλη όνειρο ήταν και πάει για την Αγγλία. Στη θέα και μόνο ενος τελικού οι Άγγλοι, απογοήτευσαν και παρ ότι προηγήθηκαν με 1-0 επί της Κροατίας εν τούτοις έμειναν με άδεια χέρια. Η Αγγλία, θέλησε να αποτινάξει από πάνω της την ρετσινιά των "Looser", προσπάθησε μετά το 1-0, να πάει σβηστά το παιχνίδι όπως και με τη Σουηδία και να πάρει την πρόκριση, ξεχνώντας όμως ότι η Κροατία δεν είναι η Σουηδία. Η ευκαιρία του Κέιν για το 2-0 ίσως ήταν καθοριστική, δεν έγινε το 2-0 και από εκεί και ύστερα η Κροατία την πάτησε την Αγγλία. Ανώτεροι οι Κροάτες σε όλο το β ημίχρονο και στην παράταση και απόλυτα δίκαια πήραν την πρόκριση με το γκολ του Μάντζουκιτς στο 109. Τεράστια απογοήτευση στο στρατόπεδο των Άγγλων, ήταν η διοργάνωση που πλησίασαν τόσο κοντά όσο ποτέ άλλοτε τα τελευταία χρόνια. Φίλοι που ζουν στο Λονδίνο μου ανέφεραν τρομερά σκηνικά αλλά εν τέλει θα παλέψει για την τιμή της 3ης θέσης. Πάντως είναι η καλύτερη Αγγλία που είδαμε των τελευταίων χρόνων, χωρίς παίχτες βεντέτες αλλά εκεί που η μπάλα ζυγίζει πολλά δεν μπορέσε να αντέξει την πίεση. Όσον αφορά τα της 11αδας, ούτε οι ίδιοι οι Άγγλοι δεν ξέρουν, μπερδεμένος και ο Σάουθγκειτ, μάλλον θα κάνει κάποιες αλλαγές.

Στο Δια ταύτα, ποιοτικά το Βέλγιο είναι ανώτερο. Είναι πιο ξεκούραστο, έχει περισσότερη δίψα για την 3η θέση. Μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα την απογοήτευση σε σχέση με τους Άγγλους και το 1,66 της 3ης θέσης είναι μια χαρά.