Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ: Η ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΜΟΝΤΡΙΤΣ

Δικαιότατη η πρόκριση χτες για το Βέλγιο επί της Βραζιλίας και πλέον το Mundial θυμίζει Euro αφού χτες λίγο νωρίτερα και η Ουρουγουάη αποκλείστηκε απ τη Γαλλία. Για να συμπληρωθεί το παζλ των ημιτελικών, αυτό αναμένεται να προκύψει απ τα σημερινά ζευγάρια της Αγγλίας με τη Σουηδία και της Κροατίας με την οικοδέσποινα Ρωσία. Πάμε να τα δούμε πιο αναλυτικά,

Σουηδία Αγγλία λοιπόν στις 17:00 σήμερα. Η Σουηδία προέρχεται απ τη μεγάλη πρόκριση επί της Ελβετίας με 1-0, σε ένα παιχνίδι όπου η Σουηδία είχε ξεκάθαρο αγωνιστικό πλάνο, υπήρχε απόλυτη συγκέντρωση σε αυτό. Σφιχτή στην άμυνα, είχες τις ευκαιρίες με τον Μπέργκ στο α ημίχρονο, στο β ημίχρονο πέτυχε το γκολ νωρίς και μετά έσφιξε την άμυνα. Ο Σουηδός εκλέκτορας δεν αναμένεται ούτε και σήμερα να αλλάξει την αγωνιστική φιλοσοφία και το πλάνο του. Η Αγγλία απ την άλλη είναι πιο κοντά από ποτέ ώστε να βγάλει από πάνω της την ταμπέλα του looser, έχει μία μεγάλη ευκαιρία να βρεθεί στον ημιτελικό. Κι όταν ο Μίνα έβαλε το γκολ στο 93 και ισοφάρισε σε 1-1 για την Κολομβία όλων μας νομίζω το μυαλό πήγε στο "πάλι αυτοί οι looser, θα αποκλειστούν" εν τέλει όμως η Αγγλία ξόρκισε την κατάρα των πέναλτι και πήρε την πρόκριση και πλέον ο δρόμος για τον ημιτελικό είναι ορθάνοιχτος. Ναι μεν η Αγγλία δεν θέλγει με το ποδόσφαιρο που παίζει ωστόσο έχει ποιότητα στο ρόστερ της, έχει και τον Κέιν σε εκπληκτική κατάσταση και μπορεί να κάνει το μεγάλο βήμα. 

Στο δια ταύτα, θεωρώ ότι θα γίνει μοιρασμένο παιχνίδι. Απ τη μία η ποιότητα της Αγγλίας, απ την άλλη η σταθερότητα της Σουηδίας. Θα γίνει προσεχτικό παιχνίδι και απ τις δύο πλευρές Χ ημίχρονο λοιπόν.

Στο βραδινό παιχνίδι της ημέρας, η οικοδέσποινα Ρωσία έκανε την μεγάλη έκπληξη του Μουντιάλ και απέκλεισε την Ισπανία στα πέναλτι. Σε ένα παιχνίδι όπου η Ισπανία είχε συντριπτικά ποσοστά κατοχής, πάνω από 1000 πάσες (!!) αλλά αυτό το passing game κούρασε. Φυσικά αν δεν ήταν το ανόητο πέναλτι του Πικέ πολύ αμφιβάλλω αν η Ρωσία θα πέρναγε. Με το Αν φυσικά δεν γράφεται η ιστορία. Η Ρωσία λοιπόν πέρασε και είναι κοντά στο όνειρο. Στο δρόμο της όμως βρίσκει την Κροατία, που προέρχεται απ το χειρότερο της παιχνίδι στο Τουρνουά, όπου πέρασε με τρομερή δυσκολία τη Δανία. Έχασε μάλιστα και πέναλτι στο 113 στην παράταση και κάπου εκεί λες, είναι άξια της μοίρας της. Ο Κάσπερ Σμάιχελ θύμισε κάτι απ τον πατέρα του και είχε κατεβάσει ρολά αλλά τελικά με 3-2 στα πέναλτι πήρε την πρόκριση. Κάκιστη επαναλαμβάνω η Κροατία με τη Δανία, αλλά θα μου προξενήσει εντύπωση αν κάνει παρόμοια κακή εμφάνιση. Ίδια 11αδα απ τον Ντάλιτς.

Στο δια ταύτα, επιλογή μου η πρόκριση για την Κροατία που όπως και να το κάνουμε ειναι ένα επίπεδο πάνω απ τη Ρωσία.

Καλή τύχη.