Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΡΙΤΗΣ: ΨΗΛΗ ΞΑΝΘΙΑ... ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ?

Επική ανατροπή χτες απ το Βέλγιο από το 0-2, 3-2 στο 94 και τελικά ο παράδεισος απ την κόλαση απέχει μόλις λίγα λεπτά. Κάπου στο 0-2, όταν το είδα, σκέφτηκα ότι ας ανοίξουν οι φυλακές να μπούμε μόνοι μας μέσα. Μιλάμε για ένα τουρνουά, όπου οι τσέπες έχουν ματώσει, ειδικά με τον αποκλεισμό της Γερμανίας και ο μέσος παίχτης δεν θα άντεχε δεύτερο αποκλεισμό απ τους σχιστομάτιδες. Εν τέλει, η τύχη μας χαμογέλασε. 

Σήμερα ολοκληρώνεται το πάζλ των προημιτελικών με τους νικητές που θα προκύψουν απ τα δύο παιχνίδια. Σουηδία Ελβετία και Κολομβία Αγγλία . Στοιχηματικά θα με απασχολήσει μόνο το πρώτο.

Η Σουηδία στον όμιλο που έγινε η μεγαλύτερη έκπληξη του φετινού Μουντιάλ πήρε πανηγυρικά την 1η θέση, αφήνοντας πίσω της το Μεξικό και τη Γερμανία. Μάλιστα με εκπληκτική εμφάνιση στο τελευταίο ματς όπου κέρδισε με 3-0 το Μεξικό. Η Σουηδία έκανε τρία πολύ καλά παιχνίδια. Με τη Ν. Κορέα, οκ δεν πολύ ενθουσίασε αλλά τόσο με τη Γερμανία όπου δέχθηκε το γκολ στις καθυστερήσεις όσο και με το Μεξικό ήταν εξαιρετική. Της ταιριάζει πιο πολύ όταν δεν είναι το φαβορί. Σαν ρόστερ δεν έχει την τρομερή ποιότητα αλλά είναι δουλεμένο σύνολο και μπροστά έχει τον Μπέργκ που θέλει μισή φάση για να τη κάνει γκολ.

Απ την άλλη η Ελβετία πήρε τη δεύτερη θέση πίσω απ τη Βραζιλία, έχοντας δύο ισοπαλίες και μία νίκη επί της Σερβίας που επί της ουσίας ήταν και αυτή που της έδωσε την πρόκριση. Σε ένα παιχνίδι όπου πιο πολύ σχολιάστηκε ο πανηγυρισμός των Τσάκα και Σακίρι όπου σχημάτισαν τον αλβανικό αετό παρά η εμφάνιση της. Δεν έχει νόημα να μπούμε σε διαδικασία σχολιασμού της ενέργειας των συγκεκριμένων παιχτών άλλωστε η Ελβετία θυμίζει πολυεθνική ομάδα, έχει παίχτες από κάθε γωνιά της Ευρώπης. Γεμάτο ρόστερ, με πολύ ποιότητα μεσοεπιθετικά, με παίχτες που έχουν παραστάσεις στα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης και γι αυτό στα μακροχρόνια bet προτάθηκε να προκριθεί μαζί με την Βραζιλία στον όμιλο.

Στο δια ταύτα, αν συγκρίνω τα δύο ρόστερ θεωρώ αυτό της Ελβετίας ξεκάθαρα ανώτερο ωστόσο το πάθος των Σουηδών που είδα στα παιχνίδια των ομίλων μου άρεσε. Έχουν μέταλλο ως ομάδα και μπορεί να πάρουν πρόκριση. Δυαράκι η απόδοση. 

ΥΓ: Να βλέπεις ψηλή, ξανθιά Σουηδέζα.... ε διάολε δεν είναι κρίμα να τη δεις στεναχωρημένη;