Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΠΕΜΠΤΗΣ: ΣΕΝΤΡΑ ΣΤΟ MUNDIAL ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΙΝΑ

Σέντρα λοιπόν στο Μουτνιάλ 2018 της Ρωσίας, με την οικοδέσποινα να φιλοξενεί τον θεωρητικά αδύναμο κρίκο του ομίλου τη Σαουδική Αραβία.

Η Ρωσία η οποία κατά το παρελθόν, μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ, κατάφερε να προκριθεί μόλις σε τρία Μουντιάλ, η αλήθεια είναι ότι δεν πείθει ιδιαίτερα. Προφανώς έχει την έδρα αλλά σαν ρόστερ θεωρώ ότι είναι πιο κάτω τόσο απ την Ουρουγουάη όσο και απ την Αίγυπτο. Άλλωστε και το κλίμα στην ομάδα δεν είναι και το ιδανικότερο με τα ΜΜΕ να ασκούν έντονη κριτική στον Τσερτσέσοφ. Το ρόστερ της απαρτίζεται από παίχτες που αγωνίζονται σχεδόν όλοι, λίγες οι εξαιρέσεις στο ρωσικό πρωτάθλημα. Ενώ στην αποστολή δεν είναι ο τραυματίας Κοκόριν (σημαντική απουσία). Η Ρωσία φυσικά έχει ως δύναμη την έδρα και τον Πούτιν.

Απ την άλλη η Σαουδική Αραβία, όπως προανέφερα, θεωρητικά θα είναι ο αντίπαλος που όποια ομάδα απ τις άλλες τρεις στραβοπατήσει θα χάσει και την πρόκριση. Η Σαουδική Αραβία έχει επιτύχει το στόχο της μόνο και μόνο που βρίσκεται στο Μουντιάλ. Δεν βλέπω να παίρνει πάνω απ έναν βαθμό είναι η αλήθεια. Τίποτα το ιδιαίτερο το ρόστερ της. Στο πρωτάθλημα των Εμιράτων, σχεδόν όλοι οι παίχτες της αποστολής.

Στο δια ταύτα, αν και η παράδοση θέλει τη διοργανώτρια να γκελάρει, θεωρώ ότι η Ρωσία δεν θα χάσει την ευκαιρία να μπει με το δεξί. Και κακά τα ψέματα, αν υποθέσουμε ότι η Ρωσία ευνοηθεί στη διαιτησία, αν γκελάρει σε αυτό το ματς και να βοηθηθεί στα υπόλοιπα η πρόκριση θα έρθει δύσκολα. Άσσος λοιπόν στο 1,45.

Εμείς θα είμαστε και πάλι μαζί, το βράδυ της Πέμπτης με την ανάλυση των αγώνων της Παρασκευής.