Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ: ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΑ ΦΑΒΟΡΙ & ΤΑ ΧΑΝΤΙΚΑΠ

Ξεκινώντας απ τα χθεσινά, χάσαμε το βασικό μας ποντάρισμα Χ ημίχρονο στο Πορτογαλία Ισπανία με γκολ στο τελευταίο λεπτό και με τον Ντε Χέα, να του φεύγει η μπάλα μέσα απ τα χέρια(!!) Εντάξει φέρτε λίγο ένα όσκαρ ατυχίας. Προσέξτε όμως και να το πιάναμε το διάβασμα του παιχνιδιού από μέρους μου ήταν τελείως λάθος. Ανεξάρτητα αν χάσαμε από ατυχία, σημασία έχει το διάβασμα που κάνεις στο διάβασμα.

Πάμε στα σημερινά,

3ος Όμιλος Γαλλία Αυστραλία 1 (-1,50) 1,67 (13:00)
Ο τρίτος όμιλος έχει σαφές φαβορί και θα είναι τεράστια έκπληξη αν η Γαλλία δεν πάρει την πρωτιά. Η Γαλλία κατεβαίνει με ιδιαίτερες βλέψεις στο τουρνουά. Γεμάτο ρόστερ, τρομερή ποιότητα και απ την στιγμή που την ανέλαβε ο Ντεσάμπ οι Τρικολόρ βρίσκονται σε ανοδική πορεία. Με βάση τα όσα απορρέουν απ τα ρεπορτάζ, ο Ντεσάμπ θα κατεβάσει την ομάδα με ένα 4-3-3, με τον Λιορίς κάτω απ τα δοκάρια, Μεντί, Ουόμπι. Βαράν και Σιντιμπέ στην άμυνα. Στα χαφ Ματουιντί, Καντέ και Πογκμπά στα χαφ. Ενώ μπροστά θα είναι οι Ζιρού (Ντεμπελέ), Γκριζμάν και Μ' Μπαπέ.


Στον αντίποδα η Αυστραλία φαίνεται να είναι ο αδύναμος κρίκος του ομίλου όπου ναι μεν δεν έχει τις ομάδες φόβητρο για τη 2η θέση αλλά όπως και να το κάνουμε τόσο το Περού όσο και η Δανία είναι ένα σκαλί πιο πάνω. 4η συνεχόμενη συμμετοχή για τα Καγκουρό σε Παγκόσμιο Κύπελλο και πέμπτη συνολικά στην ιστορία τους. Θα μπορούσε κανείς να πει, ότι ο στόχος επετεύχθη μόνο και μόνο απ τη συμμετοχή στο Μουντιάλ. Προπονητής είναι ο Φαν Μάρβαικ, ο Ολλανδός που είναι επί της ουσίας υπηρεσιακός (!!) και μετά το τέλος του Μουντιάλ την Αυστραλία θα αναλάβει ο Γκέιαμ Άρνολντ.

Στο δια ταύτα, πολλά με λίγα είναι το παιχνίδι. Ο απλός άσσος δεν δίνει τίποτα οπότε στρέφομαι στο χάντικαπ του -1,50 στο 1,67. 

4ος Όμιλος: Κροατία Νιγηρία 1 1,80 (22:00)
Η Κροατία πέρασε δύσκολες καταστάσεις για να βρεθεί στο Μουντιάλ της Ρωσίας, όπου χρειάστηκε μέχρι και ο προπονητής να αλλάξει και στη θέση του Τσάτσιτς να προσληφθεί ο Ντάλιτς. Αμφότερες οι επιλογές του Σούκερ (πρόεδρος της ομοσπονδίας), δεν θα τις έλεγε κανείς και ιδανικές. Η Κροατία όμως είναι στο Μουντιάλ και σήμερα θέλει να κάνει πρεμιέρα με το δεξί. Είναι ομάδα με μπόλικο ταλέντο. Έχει ρόστερ υψηλού επιπέδου, με παίχτες που έρχονται από γεμάτες χρονιές. Και ίσως είναι το τελευταίο Μουντιάλ, η τελευταία ευκαιρία για διάκριση μιας φουρνιάς παιχτών που μπορεί να συγκριθεί μόνο με την Κροατία του Σούκερ και της παρέας του. Αναφέρομαι σε παίχτες όπως ο Μόντριτς, ο Μάντζουκιτς, ο Ράκιτιτς που έχουν ήδη καβατζάρει τα 30. 

Απ την άλλη η Νιγηρία, που πάντα θεωρείται υπολογίσιμη δύναμη απ την Αφρική εν τούτοις το ρόστερ της δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο κυρίως αμυντικά όπου υπάρχουν πολλά κενά. Μεσοεπιθετικά η παρουσία των Ιχενάτσο, Μόουζες, Ιγκάλο και Ιγουόμπι δίνει ταχύτητα και ποιότητα αλλά μέχρι εκεί. Βάθος στο ρόστερ δεν υπάρχει. Αναμφίβολα μιλάμε για βαριά φανέλα και όποιος την υποτιμήσει θα το πληρώσει!

Στο δια ταύτα, θεωρώ ότι η Κροατία είναι το σαφές φαβορί στο παιχνίδι. Οι Κροάτες αν φυσικά θέλουν να ελπίζουν σε πρόκριση είναι παιχνίδι που πρέπει να το πάρουν διότι ο όμιλος είναι αρκετά ύπουλος. Τόσο η Ισλανδία όσο και η Νιγηρία αν δεν τις προσέξεις μπορεί να σου κάνουν τη ζημιά. Άσσος.