Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ

Μπήκαμε στη φάση των 16 πλέον με δύο παιχνίδια σήμερα που πραγματικά είναι αμφίρροπα και κινούνται στην κόψη του ξυραφιού.

Γαλλία Αργεντινή λοιπόν το πρώτο χρονικά παιχνίδι. Απ τη μια η Γαλλία κάθε άλλο παρά ενθουσίασε στον όμιλο αλλά κατάφερε να περάσει με χαρακτηριστική ευκολία θα λέγαμε. Ενώ στο τελευταίο παιχνίδι με τη Δανία, έπαιξε με σβηστές τις μηχανές και επί της ουσίας οι παίχτες πήραν ανάσες. Βέβαια με τις εμφανίσεις της δεν έπεισε κανέναν. Απ την άλλη η Αργεντινή του Μέσι και της παρέας του ζει μάλλον κωμικοτραγικές καταστάσεις. Που να ξεκινήσεις και που να τελειώσεις. Απ την ανυπαρξία του κλόουν που έχει στον πάγκο; Απ το ότι ρωτάει τον Μέσι αν θα βάλει τον Αγκουέρο αλλαγή; Απ τον Μαραντόνα που κάθεται στην εξέδρα και ζει στο δικό του κόσμο; Πραγματικά χαμός. Η Αργεντινή χρειάστηκε ένα γκολ στο 86' στο τελευταίο παιχνίδι με τη Νιγηρία για να πάρει την πρόκριση. Σε ένα παιχνίδι όπου έβγαλε πάθος, χωρίς βέβαια να λείψουν τα λάθη απ τους παίχτες αλλά μπορούμε να πούμε ότι ήταν πιο μαζεμένη εμφάνιση σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες. Οι παίχτες το πήραν πάνω τους, άλλωστε αυτοί έβγαλαν την 11αδα και το ότι μόλις μπήκε το γκολ ουδεις έτρεξε να πανηγυρίσει με τον Σαμπαόλι από μόνο του νομίζω λέει πολλά. Κοιτάχτε όταν έρχεται μία πρόκριση με τέτοιον τρόπο, σίγουρα λειτουργεί ευεργετικά στην ψυχολογία και αυτό είναι ένας αστάθμητος παράγοντας. Το ρόστερ της Αργεντινής έχει τρομερή ποιότητα απ τη μέση και μπροστά ικανό να διασπάσει οποιαδήποτε άμυνα απλά δεν έχει τη στοιχειώδη ορθή διαχείριση. Που πας με τον Ταλιαφίγκο στα μπακ; Είναι δυνατόν ο Ντιμπάλα να μένει στον πάγκο; Δύο απλέ ερωτήσεις.

Στο Δια ταύτα, δεν θέλω να μπλέξω με σημείο ή πρόκριση, θα δούμε παιχνίδι που θα πάει στην κόψη του ξυραφιού όπου ένα απ τα δύο φαβορί της διοργάνωσης (πριν ξεκινήσει το Μουντιάλ) θα μείνει εκτός. Επιλογή μου το Χ ημίχρονο σε απόδοση 1,90.

Ουρουγουάη Πορτογαλία. Η Ουρουγουάη πέρασε εύκολα απ τον α' όμιλο με το εμφατικό 3-0 στην τελευταία αγωνιστική επί της διοργανώτριας να φωνάζει ένα βροντερό παρών και έχει βλέψεις να φτάσει ψηλά. Κάτι που παραδέχθηκε και ο Ταμπάρες. Γενικά η Ουρουγουάη είναι καλοδουλεμένο σύνολο αλλά απέναντι της θα βρει την Πορτογαλία του Κρ. Ρονάλντο. Ο Κριστιάνο το έχει πάρει προσωπικά το θέμα και είναι αυτός που έχει πάρει απ το χέρι την ομάδα και την πήγε στους 16. Φυσικά και ο Κουαρέσμα κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις αλλά ο CR7 είναι αυτός που κάνει τη διαφορά. Ο Φερνάντο Σάντος νομίζω είναι προφανές ότι θα πάει το παιχνίδι προσεχτικά, πρώτα θα διαφυλάξει τα νώτα του και ύστερα θα ψάξει το γκολ. 

Στο Δια ταύτα. είναι παιχνίδι που έχει πολύ Χ μέσα. Ξεκινάει απ την ισοπαλία και βλέπουμε. Αναμένω ισορροπημένο παιχνίδι. Γι αυτό και εδώ επιλογή θα είναι το Χ ημίχρονο σε απόδοση 2,10. Επίσης επιλογή είναι και το να σκοράρει με φαουλ ο Κρ. Ρονάλντο σε απόδοση 9,00, σε λογική fun bet.

Καλή τύχη.