Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ BRASILEIRAO: ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΠ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ

Τελευταία αγωνιστική στη Βραζιλία όπου γίνεται ένας πραγματικός χαμός στις θέσεις της ουράς, του Σουνταμερικάνα και για το Λιμπερταδόρες. Θα είμαστε μαζί σε Facebook και Twitter την Κυριακή απ τις 21:00 για να δούμε παρέα την τελευταία αγωνιστική στο live.

Κράτησα όμως δύο σημεία απ όλα αυτά τα σενάρια. Δύο άσσους της Σαπακοένσε και τη Βάσκο Ντα Γκάμα.

Η βαθμολογία πριν την τελευταία αγωνιστική:


Σαπακοένσε Κοριτίμπα  1 2,15 (21:00)

Βάσκο Ντα Γκάμα Πόντε Πρέτα 1 1,45 (21:00)

Ένα χρόνο πριν, ένα αεροπορικό δυστύχημα έμελλε να συγκλονίσει όλο τον πλανήτη και να διαλυθεί μία ομάδα, τη στιγμή που ήταν έτοιμη να παίξει στον τελικό του Λιμπερταδορές και έδειχνε ότι είχε όλο το μέλλον μπροστά της. Η μοίρα όμως έπαιξε το δικό της παιχνίδι και μάλλον ο θεός ζήλεψε λίγη απ τη δόξα τους και τους πήρε κοντά του. Οι στιγμές που ακολούθησαν, απ τους οπαδούς της Σαπακοένσε, την Βραζιλία ολόκληρη και σ όλο τον πλανήτη δεν υπήρχαν. Ένα χρόνο μετά, αύριο στο γήπεδο, η ατμόσφαιρα θα είναι έντονα φορτισμένη, το γήπεδο εννοείται θα είναι κατάμεστο και η Σαπακοένσε δίνει ένα παιχνίδι ραντεβού με την ιστορία διεκδικώντας ένα εισιτήριο για το Λιμπερταδόρες έχοντας αναγεννηθεί απ τις στάχτες της. 

Όπως βλεπετε και στη βαθμολογία η Σαπακοένσε θέλει νίκη και ταυτόχρονα μη νίκη είτε της Μποταφόγκο είτε τη Βάσκο ή ήττα της Φλαμένγκο. Η 7η και η 8η θέση δίνουν εισιτήριο για τα προκριματικά του Λιμπερταδόρες. 

Η Βάσκο παίζει εντός με την υποβιβασμένη Πόντε Πρέτα, οπότε θεωρώ ότι εύκολα ή δύσκολα θα την πάρει τη νίκη, άρα η Βάσκο βγαίνει απ την εξίσωση. Η Πόντε Πρέτα μετά και την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής απ την Βιτόρια έπεσε και μαθηματικά, οι οπαδοί έκαναν ντου την ώρα του αγώνα και είχαμε ωραίες σκηνές. Οι παίχτες είναι απληρώτοι και δεν βλέπω πως θα κόψουν βαθμούς απ την Βάσκο. Άσσος στήριγμα.

Η Φλαμένγκο, συνεχίζοντας, παίζει εκτός με την Βιτόρια. Με την Βιτόρια να ψάχνει νίκη για να σωθεί αν κερδίζουν οι από κάτω της. Άρα καθόλου εύκολο το παιχνίδι για τη Φλαμένγκο. Η δε Μποταφόγκο υποδέχεται την ανώτερη μεν αλλά αδιάφορη Κρουζέιρο. Επίσης μη εύκολο παιχνίδι. Άρα με τα παραπάνω θέλω να πω ότι αν η Σαποκοένσε κερδίσει αύριο είναι πολύ πιθανό να βγει στο Λιμπερταδόρες.

Απ την άλλη και η Κοριτίμπα, καίγεται για τη νίκη. Είναι παιχνίδι ζωής ή θανάτου για εκείνη, αν χάσει λέει αντίο αν πάρουν βαθμούς είτε η Σπορτ Ρεσίφε είτε η Αβάι. Η Κοριτίμπα, την οποία στηρίξαμε και την προηγούμενη βδομάδα, είχε την ευκαιρία να καθαρίσει την υπόθεση παραμονή υποδεχόμενη την αδιάφορη Σάο Πάολο αλλά ενώ προηγήθηκε με 1-0 εν τούτοις κατάφερε και έχασε στο β ημίχρονο. Τώρα καλείται να πάει και να κερδίσει μέσα στην έδρα της Σαπακοένσε για να σώσει το τομάρι της αλλά ο καθένας σε αυτή τη ζωή είναι άξιος της μοίρας του...