Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Η ΣΩΣΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ Η ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ

Μεγαλειώδης η χθεσινή νίκη πρόκριση της Εθνικής, με εξαιρετική εμφάνιση σε όλα τα επίπεδα επί της Λιθουανίας και πολύ διαβασμένο παιχνίδι απ τον Μίσσα γιατί εδώ πρέπει να τα λέμε όλα. Θύμισε μία Εθνική βγαλμένη απ τα παλιά, έχοντας σε ρόλο ηγέτη πλέον τον Σλούκα και υπαρχηγό τον Καλάθη.

Μία νίκη όπου όλοι τη χαρήκαμε, όλοι την πανηγυρίσαμε και φυσικά αρχίσαμε κουβέντα περί μεταλλίου. Αναμενόμενο για τον μέσο Έλληνα. Εκεί που τους είχαμε στο ναδίρ πλέον σε μία μέρα, τους πήγαμε στο ζενίθ για να τους ξανά πάμε στο ναδίρ αν αποκλειστούν στην επόμενη φάση.

Επειδή τα γραπτά μένουν, πόσο μάλλον για εμάς που γράφουμε και δημοσία, δεν πρόκειται να κάνω την κωλοτούμπα ούτε να αναιρέσω τα όσα έχω γράψει διότι πολύ απλά θεωρώ ότι η κριτική, για εμάς που έχουμε παίξει μπάσκετ ήταν εύστοχη.


Προσωπικά, τον Μίσσα εξακολουθώ να μην τον θεωρώ κάτι το τρομερό ως προπονητή, (που ούτως ή άλλως είχε αποσυρθεί) και κατά τη γνώμη μου, αυτό που του καταλογίζεται, είναι ότι απέτυχε στο να έχει έτοιμο plan b όταν και ανακοινώθηκε πως ο Γιάννης Αντεντοκούμπο δεν θα παίξει τελικά στο Eurobasket. Αυτή του η αποτυχία φάνηκε τόσο στα φιλικά όσο και στον όμιλο. Και επίσης κύριε Μίσσα δε γίνεται να βγαίνεις μετά την ήττα απ τους Σλοβένους και να λες, θα τα πω όλα μετά το τουρνουά!

Βέβαια όπως είχα γράψει και ταβερνιάρη για προπονητή να έχεις, δε γίνεται  ορισμένοι να ξέχασαν το μπάσκετ. Δηλαδή ο Πρίντεζης για παράδειγμα, που ασχέτως ομάδας, δεν υπάρχει άνθρωπος του μπάσκετ που να μην ότι δεν είναι απ τους καλύτερους στην Ευρώπη στη θέση που αγωνίζεται να είναι άθλιος. Ίσως και το γενικότερο κλίμα να επηρέασε τους παίχτες και να τους πήρε από κάτω. Διότι όσο και να τα μεγεθύνουν οι δημοσιογράφοι, καπνός χωρίς φωτιά δεν υπάρχει.

Κατά τη γνώμη μου, η στιγμή που γύρισε ο διακόπτης ήταν η δήλωση του Θάναση, όπου πραγματικά, όπως φάνηκε και στη συνέχεια έθιξε εγωισμούς και το αποτέλεσμα φάνηκε εντός του παρκέ....