Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ: ΑΠ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ΕΩΣ ΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Τέτοια εποχή κάθε χρόνο πάντα αυτό που σκέφτομαι είναι το "κάθε αρχή και δύσκολή" διότι πολύ απλά βαδίζεις προς το άγνωστο. Όσο και να έχεις μία πρώτη εικόνα για τις ομάδες απο τις εκτιμήσεις που κάνεις βάσει των μεταγραφών, αυτό ειναι μόνο θεωρία και ως γνωστόν η θεωρία απ την πράξη διαφέρει αρκετά. Ούτε μία, ούτε δύο άλλα 10 πρεμιέρες έχει το κουπόνι αυτό το ΣΚ, με το κουπόνι να γεμίζει αισθητά αφού ξεκινάνε οι μικρές κατηγορίες της Αγγλίας αλλά και η Σκωτία σε όλες τις κατηγορίες.

Όπως προανέφερα, κάθε αρχή και δύσκολη. Συνεπώς να μαστε προσεχτικοί με τα πονταρίσματά μας, δεν χρειάζεται να πέσουμε με τα μούτρα.

Πάμε λοιπόν:

Α Ιαπωνίας: Τσερέζο Οσάκα Σαπόρο 1 1,61 (13:00)
Η Τσερέζο είναι η πρωτοπόρος της βαθμολογίας. Είναι η ομάδα με την δεύτερη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, σκοράροντας κατά μ.ο ακριβώς δύο γκολ ανά παιχνίδι. Η Τσερέζο είναι πολύ δυνατή εντός έδρας (8-3-0),προέρχεται ωστόσο από την ήττα στο ντέρμπι με την Γκάμπια όπερ και σημαίνει ότι θέλει την άμεση επιστροφή στις νίκες αφενός για να διασκεδάσει λίγο τις εντυπώσεις και αφετέρου για να μην βρεθεί πίσω απ την Κασιμα που έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο. Υποδέχεται την Σαπόρο που παλεύει για την παραμονη της, δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο ως ομάδα, με εξαίρεση της ομάδες της ουράς έχει την χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα ενώ εκτός έδρας ακόμα δεν έχει καν νίκη (0-2-8). Βάζοντας κάτα δεδομένα αυτά λοιπόν ο άσσος στο 1,61 φαίνεται τίμιος.

Β Αγγλίας: Λούτον Γέοβιλ 1 1,65 (17:00)
Η Λούτον απ τα πιο βαριά ονόματα της κατηγορίας, ξεκινά και φέτος με στόχο την άνοδο. Έχει ενισχυθεί σε πολύ σημαντικό βαθμό. Οι μπουκ την έχουν χρήσει ξεκάθαρα ως φαβορί για την πρώτη 3αδα και την αυτόματη άνοδο στη Λιγκ 1. Το ρόστερ λοιπόν είναι εξαιρετικό, η φανέλα βαριά και απαιτήσεις πολλές. Βέβαια και πέρσι είχε καλό ρόστερ, βαριά φανέλα αλλά εν τέλει μπήκε απλά στα πλέι οφ όπου έχασε την άνοδο. Φέτος λογικά με βάσει τα όσα μπορούμε να εκτιμήσουμε θα μπει 3αδα. Απ την άλλη η Γέοβιλ θα παλέψει για την αποφυγή του υποβιβασμού. Έχασε παίχτες και την Γέοβιλ την αναμένουμε πάνω κάτω εκεί που τερμάτισε και πέρσι δηλαδή δύο θέσεις πάνω απ την ζώνη του υποβιβασμού. Δε νομίζω να πέσει. Νιούπορτ και Κρόουλι κατά κύριο λόγο τις θεωρώ για παράδειγμα υποδεέστερες. Η Γεόβιλ πέρσι εκτός έδρας είχε (3-9-11), κοινώς δεν τρομάζει οπότε αν παρουσιαστεί σοβαρή στην πρεμιέρα η Λούτον θα το πάρει το ματς. Βέβαια μιλάμε για πρεμιέρα και δη σε μικρή κατηγορία της Αγγλίας...

Β Σκωτίας: Ανναν Πίτεχερντ G/G 1.57 (17:00)
Πρεμιέρα λοιπόν και για τη Β Σκωτίας. Η Πίτεχερντ υποβιβάστηκε απ τη Λιγκ 1 και επέστρεψε μετά απο χρόνια στη Λιγκ 2, θα παλέψει για την άνοδο όπως αντίστοιχα και η Ανναν που πέρσι είχε μπει στα πλέι οφ ανοδου επίσης θεωρείται μία απ τους εν δυνάμει διεκδικητές της ανόδου. Το αμφίσκορο προκύπτει βάσει της εικόνας που είχαμε για τις ομάδες πέρσι. Η Άνναν ήταν όσα βάλουμε και όσα φάμε αντίστοιχα και η Πίτεχερντ μπορεί να βρει δίχτυα, αναμένω λοιπόν ένα ανοιχτό παιχνίδι και το αμφίσκορο αποτελεί επιλογή.

Καλή τύχη.