Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΠΕΜΠΤΗΣ: Η ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΑΓΝΟΟΥΝ

Εξαιρετική μέρα η χθεσινή όπου  ο Ολυμπιακός πέρα απ τον απλό άσσο, που ήταν και το δυνατό μας σημείο μας πλήρωσε αρχοντικά και στο live με την ανατροπή στο 4,20. Μας έβγαλε την ψυχή αλλά έστω και στο 92 μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι αποδόθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη αφού ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος και νομίζω ότι θα βρει δίχτυα και στην Κροατία.

Σήμερα την σκυτάλη παίρνουν ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός στο Γιουρόπα Λιγκ. Με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται την Εστερσουντ, η ΑΕΚ να φιλοξενείται απ την Κλαμπ Μπριζ και ο Παναθηναϊκός να υποδέχεται τη Μπιλμπάο. Κοιτάζοντας την κλήρωση, επί ρεαλιστικών δεδομένων, ο ΠΑΟΚ δεν αναμένεται να συναντήσει ιδιαίτερες δυσκολίες κόντρα στην Εστερσουντ, μία ομάδα (επί της ουσίας) Β Σουηδίας. Εντάξει, μπορεί να έκανε τεράστια έκπληξη τον προηγούμενο γύρο αλλά πόσα θαύματα μαζεμένα; Πόσο μάλλον όταν στον πάγκο του ΠΑΟΚ κάθεται πλέον ο Λουτσέσκου. Τίμιος ο άσσος στο 1,53 δεν είναι και για παραπάνω μεταξύ μας.

Αφήνω στην άκρη το Μπριζ ΑΕΚ, που μπορεί να κάτσει οπουδήποτε αν και πιστεύω ότι στο τέλος η ΑΕΚ έστω και δύσκολα μπορεί να πάρει την πρόκριση. Και πάμε στον αγώνα της Λεωφόρου.

Για να μιλήσουμε ξεκάθαρα, ο Παναθηναϊκός έχει ένα 10 με 20% πιθανότητες πρόκρισης. Αυτές είναι. Η Μπιλμπάο είναι σαφώς ένα επίπεδο πάνω ως ομάδα ΑΛΛΑ υπάρχουν παράγοντες που επιτρέπουν στους πράσινους να αισιοδοξούν. Καταρχήν, η Μπιλμπάο μπαίνει στην μετα Βαλβέρδε εποχή με ότι αυτό συνεπάγεται. Επίσης η Μπιλμπάο εκτός έδρας είναι παραδοσιακή μη αποδοτική τόσο σε επίπεδο Ισπανίας όσο και στην Ευρώπη. Θυμίζω ότι πέρσι την απόκλεισε ο ΑΠΟΕΛ. Έπειτα είναι και κάτι που αγνοούν πολλοί, όταν συζητούν για το παιχνίδι. Το παιχνίδι διεξάγεται Αύγουστο, μέσα Αυγούστου, όπερ και σημαίνει ότι υπάρχει ένα στοιχείο ανετοιμότητας και ο Παναθηναϊκός για την εποχή είναι πολύ γυμνασμένος, δουλειά που πιστώνεται ο Ουζουνίδης και το επιτελείο του. Προφανώς το ότι δεν έχει φορ, τι κάνει και ο Ουζουνίδης; δεν είναι μάγος. Κατ ουσίαν η μοναδική απώλεια που πονά τον Παναθηναϊκό είναι ο Μπέργκ. Κακά τα ψέματα, Μπέργκ δεν βρίσκεις εύκολα. Ο Τσάβες είναι καλός, παθιάζεται ευκολα, έχει αυτό το αργεντίνικο ταπεραμέντο αλλά στην Μπόκα, ποτέ δεν ήταν ηγέτης όπως λένε τα δικά μας ΜΜΕ. Για μένα το παιχνίδι, θα κριθεί στη δεξιά πλευρά του Παναθηναϊκού. Αν το κενό του Κουλιμπαλί δεν φανεί τότε ο Παναθηναϊκός θα πάρει αποτέλεσμα. Εκτιμώντας τις αποδόσεις και τους λογους που προανέφερα, κατέληξα στο 1Χ

ΥΓ: Το αφιέρωμα για το Καμπιονάτο, θα ανέβει ελπίζω μέσα στο ΣΚ, γιατί προσθέτω πράγματα και δεν το έχω ολοκληρώσει ακόμα

Καλή τύχη.