Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: MUST WIN ΑΛΑ ΓΑΛΛΙΚΑ - PARLEZ VOUS FRANCAIS?

Όπως και την προηγούμενη βδομάδα, έτσι και αυτή, ανεβαίνει η στήλη από νωρίς τόσο για την Παρασκευή όσο και για το Σ/Κ, για τον απλούστατο λόγο ότι πρέπει να προλάβουμε απόδοσεις. Το κίνητρο δεν το διαβάζουμε μόνο εμείς αλλά και οι μπουκ. Φυσικά όταν επιλέγεις ένα σημείο τόσες μέρες πριν ενέχει ο κίνδυνος να εμφανιστούν αγωνιστικά προβλήματα, τα οποία τούτη την ώρα δεν γνωρίζεις. Λαμβάνοντας αυτό το ρίσκο, ήδη από χτες το βράδυ στο facebook, σας έχω προιδεάσει.



Προτελευταία αγωνιστική στη Β Γαλλίας και γίνεται χαμός για την άνοδο. Στην 1η θέση βρίσκεται το Στρασβούργο με 63β, στη 2η θέση η Αμίαν, ισόβαθμη με τη Τρουα με 60β. Ακολουθεί στην 4η θέση η Λάνς με 59 ισοβαθμώντας με τη Μπρέστ. Στην 7η θέση ηε Νίμ με 58 και και στην 8η θέση με 55 η Ρεμς. Και έχουμε και λέμε, το Στρασβούργο παίζει εκτός με την αδιάφορη Νιορ και δεν αποκλείεται να βολευτει και με το Χ, ανάλογα και με τα υπόλοιπα αποτελέσματα. Η Αμιάν με το μεγάλο διπλό της προηγούμενης αγωνιστικής, παίζει εντός με την υποβιβασμένη Λαβάλ και έχει το πιο εύκολο έργο από όλους. Και εδώ που έφτασαν τα πράγματα, με τόση προσπάθεια να χάσεις την άνοδο απ την υποβιβασμένη Λαβάλ το λες και αυτοκτονία. Δεν βλέπω να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Άσσος λοιπόν.

Η Τρουά υποδέχεται τη Ρεμς. Η Τρουά, που προέρχεται από τεράστιο διπλό επί της Οσερ με 3-2. Η Τρουά είναι πολύ δυνατή στην έδρα της (12-4-2) και η Ρεμς πρακτικά είναι αδιάφορη. Ασχέτως του αν είναι στο -5 και ο θεός ο ίδιος να θέλει να κάνει θαύμα, η Ρεμς δεν γίνεται να προλάβει. Για την Τρουα το παιχνίδι είναι οι κόποι μίας χρονιάς. Προφανώς η Ρεμς δεν είναι εύκολος αντίπαλος, ωστόσο η Τρουά οφείλει να το πάρει το παιχνίδι αλλιώς λέει αντίο στην άνοδο. Τόσο απλά. Η Τρουά τελευταία αγωνιστική παίζει εκτός με την αδιάφορη Σοσό. Ο άσσος στο 1,90, όπως έγραψε χτες μου φαίνεται μεγάλος, αναμένω σορτάρισμα στο 1,72.

Η Λάνς παίζει δύσκολο παιχνίδι εκτός με την Γκαζαλεκ, που δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Η Μπρέστ παίζει εκτός με την Μπουργκ, θέλει νίκη και μόνο νίκη ώστε να παραμείνει σε τροχιά ανόδου, το κρατάμε για το Live. Η Μπουργκ εντός έδρας δεν είναι τόσο ευκολος αντίπαλος.

Και κλείνουμε με τον άσσο της Νιμ με την Αζαξιο. Η Νιμ έβγαλε επίσης τεράστιο διπλό ανόδου, επί της (2ης τότε) Μπρεστ. Καλύπτοντας με τον καλύτερο τρόπο την ήττα απ την Οσερ, όπου έχασε τα άχαστα και ήταν μαγική εικόνα η ήττα. Η Νιμ είναι η καλύτερη εκτός έδρας ομάδα της κατηγορίας αλλά εντός έδρας κάνει γκέλες. Ωστόσο, υποδέχεται την Αζαξιο που εκτός κορσικής είναι πολύ μέτρια είναι η 3 χειρότερη εκτός έδρας ομάδα με μόλις 2 νίκες σε 18 αγωνιστικές. Προέρχεται απ τη νίκη στο τοπικό ντέρμπι με τη Γκαζαλεκ, νομίζω ότι ήταν ότι το καλύτερο για τους οπαδούς της, οπότε σήμερα μπορεί να εμφανιστεί και πιο άνετη. Ο άσσος στο 1,72.

Συνοψίζοντας:
21:00 Τρουα Ρεμς 1 1,90
21:00 Αμιαν Λαβαλ 1 1,47
21:00 Νιμ Αζαξιο 1 1,72

Και στη Γ' Γαλλίας:
21:00 Μπελφορτ Μαρσέιγ Κονσολατ 2 1,57
Υποβιβασμλενη και μαθηματικά η Μπελφορτ, με νίκη η Κονσολατ, είναι με το μισο πόδι στη Β Γαλλίας. Παιζει μία χρονιά σε 90 λεπτά. Προτελευταία αγωνιστική στη Γ Γαλλίας. Τελευταία αγωνιστική η Μαρσέιγ Κονσολατ, έχει εύκολο εντός έδρας ματς.