Κυριακή 7 Μαΐου 2017

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: DO OR DIE

 
Τρία στα πέντε έδειξε ο χθεσινός μας απολογισμός, βγήκε η δυάδα στη Β Αγγλίας με την έκπληξη της Ακρινγκτον που πήγε και έκλεισε το σπίτι της Στιβενέιτζ καθώς και ο λογικός άσσος της Κόλτσεστερ. Πέρασε επίσης και το δυνατό μας σημείο με τον άσσο της Χιχόν επί της Λας Πάλμας, σε εποχιακή απόδοση.



Απ την άλλη για ακόμα μία φορά φέτος, ακόμα και στην τελευταία αγωνιστική, οι δύο διεκδικήτριες της ανόδου στη Β Σκωτίας, γκέλαραν και απλά ανέβηκε η Αρμπρόουθ που γκέλαρε στην ισοπαλία. Φέτος είδαμε πολλές "ομορφιές" στη Λιγκ 2 της Σκωτίας, τόσες πολλές γκέλες που πραγματικά σε κάνουν να αναρωτιέσαι. Η αλήθεια είναι ότι, όταν είδα αυτό το 0-3 της Ανναν μέσα στην έδρα της Φόρφαρ λέω να δεις που θα σπάσει και η Αρμπρόουθ, όπερ και εγένετο. Δυστυχώς.



Χάσαμε επίσης τον άσσο της Λοριάν, για μένα ήταν σωστό πέρα για πέρα το bet και ας χάθηκε. Η Λοριάν έμεινε στο 1-1 και πλέον έμπλεξε για τα καλά διότι την επόμενη αγωνιστική παίζει εκτός έδρας με τη Μπαστιά. Ο θάνατος σου η ζωή μου δηλαδή.

Τέλος, πλήρωσε πολύ καλά ο άσσος της Σουόνσι, που προτάθηκε σε Facebook και Twitter. Οπως έγραψα το παίζεις και ας χάσεις.



Πάμε στα σημερινά:

Αντιγράφω τη στήλη της Τετάρτης

Α Ολλανδίας: Ρόντα Βίλεμ 1 1,95 (15:30)
*Προτελευταία αγωνιστική
Παιχνίδι όλη η χρονιά για την Ρόντα. Είναι στο +2 απ τη ζώνη του υποβιβασμού. των μπαράζ υποβιβασμού. Υποδέχεται την παντελώς αδιάφορη Βίλεμ που είναι ήδη σε διακοπές. Την τελευταία αγωνιστική η Ρόντα παίζει εκτός έδρας με τη Φίτεσε και καταλαβαίνετε ότι μόνο εύκολο δε θα είναι να βρεί βαθμό ή βαθμούς μέσα στο Αρνεμ του Φίτεσε. Και επειδή δεν είθισται να έχουμε και κοντή μνήμη, και έχει και λίγο παρασκήνιο το παιχνίδι,πέρσι τελευταία αγωνιστική η Βίλεμ έβγαλε διπλό μέσα στη Ρόντα... Τίποτα τυχαίο σε αυτή τη ζωή.... Μένει να δούμε αν τα δανεικά είναι αγύριστα.... Όπως και να έχει το παιχνίδι για τη Ρόντα είναι ξεκάθαρο must win, αν δεν κερδίσει και αντίστοιχα πάρουν βαθμούς ή η Σπάρτα Ροτ ή η Ναιμέγκεν, που είναι στο -2 απ τη Ρόντα. Άσσος!

A Ιταλίας: Έμπολι Μπολόνια 1 1,67 (16:00)
Και εκεί που φαινόταν η υπόθεση υποβιβασμός να είχε ξεκαθαρίσει, ήρθε η ήττα της Έμπολι απ την αδιάφρορη Σασσούολο και το Χ που πήρε η Κροτόνε απ τη Μίλαν και πλέον όλα μπορούν να γίνουν, αφού η διαφορά ανάμεσα σε ¨Εμπολι και Κροτόνε είναι 4 βαθμοί. Η Κροτόνε παίζει εκτός με την τελευταία Πεσκάρα ενώ η Έμπολι υποδέχεται την πρακτικά σωσμένη Μπολόνια. Με τους Ιταλούς, είμαστε ούνα φάτσα ούνα ράτσα. Η Έμπολι ξέρει ότι αν την Κυριακή κερδίσει κλειδώνει την σωτηρία της διότι η Κροτόνε ακόμα και το 2/2 να κάνει κόντρα σε Πεσκάρα και Ουντινέζε την επόμενη αγώνιστική, τις δύο τελευταίες έχει να παίξει με Γιουβε και Λάτσιο. Οπότε ρεαλιστικά το μαξ που μπορεί να πάρει είναι 6 βαθμοί, αν η Έμπολι κερδίσει την Κυριακή κλειδώνει την παραμονή και τις τελευταίες αγωνιστικές θα είναι άνετη. Δε ξέρω με τη διάθεση θα κατέβει η Μπολόνια στο γήπεδο αλλά επειδή όπως προείπα είμαστε ουνα φάτσα, ούνα ράτσα με τους Ιταλούς θα πάω στον άσσο.

Και προσθέτω:

Α Τουρκίας: Ρίζεσπορ Μπούρσασπορ 1 1,87 (16:00)
Do or Die, το παιχνίδι για τους γηπεδούχους με όλη τη σημασία της λέξης. Η Ρίζεσπορ πλέον είναι στο -9 απ τη ζώνη του υποβιβασμού, θέλει ένα μίνι θαύμα για να σωθεί καθ ότι μένουν 4 αγωνιστικές (συν το σημερινό παιχνίδι για τη Ριζεσπορ) ενώ απ την άλλη η Μπούρσασπορ έχει μία σχετική βαθμολογική άνεση όντας στο +9 απ τη γραμμή του υποβιβασμού. Η Μπούρσασπορ άλλαξε για 4η φορά προπονητή, είναι σε κάκιστη κατάσταση, προφανώς δεν θα πάει για τουρισμό στο σημερινό παιχνίδι αλλά σε ένα παιχνίδι που είναι δίχως γυρισμό θα πάω με τους γηπεδούχους. Ο άσσος στο 1,85-1,87.

ΥΓ:

Καλή τύχη.