Κυριακή 28 Μαΐου 2017

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ

Μία και μόνη επιλογή κράτησα χτες, την κατάκτηση του τροπαίου απ την Άρσεναλ στο υπερβολικό 3,25. Και δεν είναι ότι δικαιώθηκα βάσει αποτελέσματος αλλά βάσει εικόνας παιχνιδιού, που η Άρσεναλ έπρεπε να είχε βάλει 2-3 γκολ ακόμα. Είχε κλασικές ευκαιρίες με τον Κέιχιλ για παράδειγμα να προλαβαίνει τη μπάλα δύο φορές πάνω στη γραμμή. Για κάποιο λόγο, ήμασταν μετρημένοι εκείνοι που έλεγαν για Άρσεναλ, οι περισσότεροι έπαιζαν Τσέλσι και όσοι το φοβόντουσαν έφταναν μέχρι το Χ. Εμείς ακάθεκτοι...

Και αφού ευλογήσαμε τα γένια μας, ας πούμε και το λάθος μας χτες. Έβλεπα το παιχνίδι της Τέπλιτσε με τον Ντ. Πράγας. Η Τέπλιτσε ήθελε νικη και μόνο που σε συνδυασμό με μη νίκη της Μπόλεσλαβ, (έτρωγε 3 από νωρίς) έπαιρνε το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ. Δυνατή εντός η Τέπλιτσε, αδιάφορη η Ντ. Πράγας. Ε, λοιπόν η Τέπλιτσε έπαιζε σαν να μην ενδιαφερόταν να βγει Ευρώπη. Δεν έχω ξανα δει ομάδα, που να θέλει να βγει Ευρώπη και στα τελευταία λεπτά, ο τερματοφύλακας να κάνει βολέ με την άνεση του.... Παράξενα πράγματα και παρ ότι είχα αυτήν την εικόνα, ακολούθησα τη λογική, το κίνητρο και πήγαν στον άσσο στο Live και φυσικά δεν ήρθε ποτέ. Λάθος αυτό...

Πάμε στα σημερινά, όπου από χτες έχουν ανέβει στο site,

Α Ιταλίας: Κροτόνε Λάτσιο 1 2,25 (21:45)
Τελευταία αγωνιστική, στο Καμπιονάτο, τα πάντα έχουν κριθεί, εκτός από μία θέση για τον υποβιβασμό. Εκεί που Έμπολι και Κροτόνε θα παλέψουν ως το 90'. Η Κροτόνε για να μείνει στην κατηγορία θέλει νίκη και μόνο νίκη κόντρα στη Λάτσιο και απ την άλλη η Έμπολι να μην κερδίσει την Παλέρμο εκτός έδρας. Η Παλέρμο έχει ένα οικονομικό όφελος 15 εκατ ευρώ που θα λάβει ως πριμ παραπάνω αν μείνει στην κατηγορία η Έμπολι αντί της Κροτόνε. Εκτιμώ ωστόσο ότι δε θα ανοίξει στα πόδια ναι μεν μπορεί να το πάρει το παιχνίδι η Έμπολι αλλά θα το πάρει πιο δύσκολα, κάτι σε Χ ημίχρονο 2 τελικό. Η Κροτόνε τώρα υποδέχεται την αδιάφορη και ελλειπέστατη Λάτσιο με 5 βασικούς εκτός, ανάμεσα σε αυτούς ο Κειτά Μπαλντέ (31/16) και ο Παρόλο (34/5). Προφανώς και πάλι η Λάτσιο έχει την ποιότητα να καθαρίσει το ματς. Ωστόσο, επειδή η Κροτόνε έχει βγάλει πάθος. το έχει παλέψει πολύ τις τελευταίες αγωνιστικές, πιστεύω θα μπει με το μαχαίρι στα δόντια να προηγηθεί και να περιμένει τα ευχάριστα νέα. Βέβαια εδώ υπάρχει ο κίνδυνος να ακούσει η Κροτόνε κανένα 0-2 απο νωρίς για την Έμπολι οπότε μετά το παιχνίδι μπορεί να έρθει ότι να ναι. Κρατώ τον άσσο, ο οποίος εμφανίζει έντονη ανοδική τάση και πλέον έχει φτάσει στο 2,25.

Αργεντινή: Ρίβερ Πλέιτ Ροζάριο 1 1,78 (00:15)
Η Ρίβερ με ένα εκπληκτικό ντεμαράζ και με μεγάλη νίκη μέσα στο Μπομπονέρα είναι πλέον το φαβορί για τον τίτλο αφού χτες η Μπόκα γκέλαρε στην έδρα της Ουρακάν, με γκολ που δέχθηκε στο 95. Η διαφορά είναι στους 5 βαθμούς αλλά η Ρίβερ έχει δύο παιχνίδια λιγότερα, το ένα εξ αυτών το σημερινό. Όπως αντιλαμβάνεστε το κίνητρο είναι τεράστιο για τη Ρίβερ, αν πάρει αυτά τα δύο παιχνίδια το πρωτάθλημα θα είναι στα δικά της χέρια και εκείνη θα ορίσει τη μοίρα της. Ιδού λοιπόν η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.... Φυσικά η Ροζάριο δεν είναι εύκολος αντίπαλος, είναι καλή ομάδα, το αποδεικνύει και η βαθμολογική της θέση ωστόσο εδω που έφτασαν τα πράγματα, νομίζω ότι η Ρίβερ δεν θα αφήσει να πάει χαμένη η ευκαιρία. Άσσος.

Κλείνοντας, σήμερα λέμε το αντίο σε έναν πραγματικό μύθο. Σε έναν άνθρωπο που τίμησε τη φανέλα της ομάδας όσο κανείς άλλος. Στο μεγάλο Καπιτάνο, Φραντσέσκο Τόττι.