Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΡΙΤΗΣ: ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΟΣ

Ανάμικτα τα συναισθήματα απ το Σ/Κ. Την Κυριακή είχαμε το απόλυτο με 3 στα 3 ενώ το Σάββατο η τύχη μας γύρισε την πλάτη για τους λόγους που έγραψα και στο κείμενο της Κυριακής. Αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν και πάμε στο σημερινό κουπόνι, όπου δεσπόζει η εμβόλιμη αγωνιστική στην Πρέμιερ Λιγκ και το Λίβερπουλ Τσέλσι.

Στο μεγάλο ντέρμπι, βλέπω μία ωραία ισοπαλία που δεν θα δυσαρεστήσει κανέναν. Απ τη μία η Λίβερπουλ έχει άμυνα που θυμίζει παιδική χαρά και φαίνεται η γύμνια της, στο ρόστερ. Τόση γύμνια που έστειλε ιδιωτικό αεροπλάνο για να παραλάβει τον Μανέ απ την Αφρική και να τοω φέρει πίσω ώστε σήμερα (χωρίς προπόνηση) να είναι διαθέσιμος. Λες και είναι ο Μέσι. Αστεία πράγματα. Ωστόσο, η Λίβερπουλ στα μεγάλα παιχνίδια και λόγω έδρας μεταμορφώνεται.  Αυτός είναι και ο μόνος λόγος που δεν επέλεξα να πάω στην κόντρα. Η Λίβερπουλ έχει ήδη δύο αποκλεισμούς σε Λίγκ Καπ και κύπελλο και επί της ουσίας η χρονιά δεν εξελίσσεται καλά. Απ την άλλη βέβαια ο Κόντε με μία ισοπαλία δεν θα είναι δυσαρεστημένος. Ξεκούρασε και τους βασικούς στο κύπελλο και έτσι άπαντες είναι φρέσκοι. Θεωρητικά υπάρχει αξία στο διπλό απλά μόνο και μόνο επειδή η Λίβερπουλ μεταμορφώνεται στα ντέρμπι, το απέφυγα και κατέληξα στο Χ.

Το δυνατό μου σημείο όμως για σήμερα προέρχεται απ τη Νάσιοναλ Λιγκ της Αγγλίας και πιο συγκεκριμένα το διπλό της Τρανμίρ επί της Γουόκινγκ. Η Τρανμίρ πλήρωσε την αγωνιστική της απραξία το τελευταίο διάστημα και ηττήθηκε σχετικά εύκολα, θα λέγαμε, απ τη Ντάγκεναμ εντός έδρας με 2-0. Η Τρανμίρ έχει υποχωρήσει στην 5η θέση και είναι στο -5 απ την πρώτη Λίνκολν. Πλέον έχει έναν γολγοθά να ανέβει η Τρανμίρ μέσα στο Φλεβάρη όπου θα παίζει δύο παιχνίδια ανα βδομάδα λόγω των αναβολών που είχε. Το ρόστερ της σε σχέση με τις άλλες ομάδες της Νασιοναλ Λιγκ είναι γεμάτο. Εκτός έδρας η Τρανμίρ μετρά (6-4-4). Απ την άλλη η Γουόκινγκ πέτυχε πολύ σπουδαία και δίκαιη νίκη μέσα στην έδρα της Ιστλίχ. Μία νίκη που της έδωσε σημαντική βαθμολογική ανάσα και την ξεκόλλησε απ τις θέσεις του υποβιβασμού. Βοήθησαν σίγουρα και οι μεταγραφές που έγιναν ωστόσο ως ομάδα, ως ρόστερ είναι ένα κλικ πιο κάτω απ την Τρανμίρ. Θεωρώ ότι μετά και τη γκέλα του Σαββάτου η Τρανμίρ θα θελήσει να ρεφάρει τους χαμένους βαθμούς. Διπλό λοιπόν στο 1,93.

Καλή τύχη.